Хидравлична помпа - Ревизия (ВЪПРОСИ)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Хидравлична помпа - Ревизия (ВЪПРОСИ)

Мнение от Graphite » 06 Сеп 2011, 15:36

Колеги, преди известно време свалих и смених хидравличната си помпа с друга втора ръка...след 3-4 дни и "новата" започна да прави сходни проблеми със старата. Проблемите са - Виене ( постоянно се чува странно виене ) и съответно засилване на виенето при навиване на волана и по-твърд волан.

Днес седнах и реших да разглобя и да разгледам помпата като се водих по тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=240712 , обаче моята помпа Нищо че е LUC няма нищо общо с тази от темата. повече прилича на ZF на форма вид и предполагам устройство.

Така разглобих по-голяма част от помпата но се запънах на частта в която трябваше да сваля оста и да достигна до семеринга.
Ето така излежда моята помпа :

Изображение

Изображение

Изображение

В темата която съм посочил прочетох че принципно самата ос се държи със зегерка която аз Уви нямам. Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с този вид помпа и как да успея да сваля тази ос.

Другото което се сещам да попитам е : от какво може да се получава това виене? че в нея няма нито лагер нито нищо от където може да вие...до тук само съм подготвил за смяна 3 малки О пръстена, 2 средни и 1 голям...

И третия въпрос : това износване според вас нормално ли е ?

Изображение

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Re: Хидравлична помпа - Ревизия (ВЪПРОСИ)

Мнение от Challenger » 06 Сеп 2011, 17:31

въпрос:
има ли такъв вид помпа, която не се подлага на рециклиране?
Едно време ходих до сервиз, който се занимава само с хидравлика и ми казаха, че помпата ми не можела да се рециклира, защото не може да се извади оста, без да се счупи. Има ли такова нещо?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Graphite » 07 Сеп 2011, 10:40

Добре ...да стигам до извод че моята помпа не може да и се свали ос-та така ли ?
Изображение

BMW fanatic
Аватар
Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
Детайли за колата: e36 330i

Мнение от with-fox » 09 Сеп 2011, 23:52

износването не е нормално но и попата не се рициклира до колкото знам :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Graphite » 10 Сеп 2011, 12:12

аммм... минах ги малко големите надирания със водна шкурка, смених пръстените, обърнах ламелите така че да загребва от към не износената страна, сглобих помпата и я сложиш вчера на колата...

от първо впечатление ...виенето което си го имаше е намаляло (почти до минимум ..но го има) и при въртене на волана не се получават други допълнителни шумове...Но това е за 1-вия ден :) ще покарам малко за да видя дали нещата ще се запазят или ще се влоши .... Днес ще разглабям и другата помпа която бях сложил на колата...да я видя и тя в какво състояние е :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nick80 » 14 Фев 2014, 19:09

Колеги аз успешно отворих помпата и избих остта.След като разгледах оста видях че помпата лагерува чрез самата ос посредством съчмени сепаратори,които са затворени в външна гривна дължина 32мм.Износването на лагерните легла в оста води до луфт и това е една от причините за неприятния шум.Моето решение беше да струговам оста до размер който позволява набиването на нови лагери.Всичко това е направено,но семеринга,който е там немога да го открия,ЗАТОВА МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ СЕМЕРИНГА Е ЗА ВИСОКО НАЛЯГАНЕ С ДЯСНА ПОСОКА С РАЗМЕРИ 16/26 с ширина 5,2мм.Ако има някой идея или разполага с такъв моля споделете.Ще кача и снимки на процеса по сглобяването.Благодарско

Назад към E36