Хидравлична помпа - Ревизия (ВЪПРОСИ)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
Хидравлична помпа - Ревизия (ВЪПРОСИ)
Колеги, преди известно време свалих и смених хидравличната си помпа с друга втора ръка...след 3-4 дни и "новата" започна да прави сходни проблеми със старата. Проблемите са - Виене ( постоянно се чува странно виене ) и съответно засилване на виенето при навиване на волана и по-твърд волан.
Днес седнах и реших да разглобя и да разгледам помпата като се водих по тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=240712 , обаче моята помпа Нищо че е LUC няма нищо общо с тази от темата. повече прилича на ZF на форма вид и предполагам устройство.
Така разглобих по-голяма част от помпата но се запънах на частта в която трябваше да сваля оста и да достигна до семеринга.
Ето така излежда моята помпа :

В темата която съм посочил прочетох че принципно самата ос се държи със зегерка която аз Уви нямам. Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с този вид помпа и как да успея да сваля тази ос.
Другото което се сещам да попитам е : от какво може да се получава това виене? че в нея няма нито лагер нито нищо от където може да вие...до тук само съм подготвил за смяна 3 малки О пръстена, 2 средни и 1 голям...
И третия въпрос : това износване според вас нормално ли е ?

Днес седнах и реших да разглобя и да разгледам помпата като се водих по тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=240712 , обаче моята помпа Нищо че е LUC няма нищо общо с тази от темата. повече прилича на ZF на форма вид и предполагам устройство.
Така разглобих по-голяма част от помпата но се запънах на частта в която трябваше да сваля оста и да достигна до семеринга.
Ето така излежда моята помпа :
В темата която съм посочил прочетох че принципно самата ос се държи със зегерка която аз Уви нямам. Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с този вид помпа и как да успея да сваля тази ос.
Другото което се сещам да попитам е : от какво може да се получава това виене? че в нея няма нито лагер нито нищо от където може да вие...до тук само съм подготвил за смяна 3 малки О пръстена, 2 средни и 1 голям...
И третия въпрос : това износване според вас нормално ли е ?

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Re: Хидравлична помпа - Ревизия (ВЪПРОСИ)
въпрос:
има ли такъв вид помпа, която не се подлага на рециклиране?
Едно време ходих до сервиз, който се занимава само с хидравлика и ми казаха, че помпата ми не можела да се рециклира, защото не може да се извади оста, без да се счупи. Има ли такова нещо?
има ли такъв вид помпа, която не се подлага на рециклиране?
Едно време ходих до сервиз, който се занимава само с хидравлика и ми казаха, че помпата ми не можела да се рециклира, защото не може да се извади оста, без да се счупи. Има ли такова нещо?
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
Добре ...да стигам до извод че моята помпа не може да и се свали ос-та така ли ?

- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
износването не е нормално но и попата не се рициклира до колкото знам 

- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
аммм... минах ги малко големите надирания със водна шкурка, смених пръстените, обърнах ламелите така че да загребва от към не износената страна, сглобих помпата и я сложиш вчера на колата...
от първо впечатление ...виенето което си го имаше е намаляло (почти до минимум ..но го има) и при въртене на волана не се получават други допълнителни шумове...Но това е за 1-вия ден
ще покарам малко за да видя дали нещата ще се запазят или ще се влоши .... Днес ще разглабям и другата помпа която бях сложил на колата...да я видя и тя в какво състояние е 
от първо впечатление ...виенето което си го имаше е намаляло (почти до минимум ..но го има) и при въртене на волана не се получават други допълнителни шумове...Но това е за 1-вия ден

Колеги аз успешно отворих помпата и избих остта.След като разгледах оста видях че помпата лагерува чрез самата ос посредством съчмени сепаратори,които са затворени в външна гривна дължина 32мм.Износването на лагерните легла в оста води до луфт и това е една от причините за неприятния шум.Моето решение беше да струговам оста до размер който позволява набиването на нови лагери.Всичко това е направено,но семеринга,който е там немога да го открия,ЗАТОВА МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ СЕМЕРИНГА Е ЗА ВИСОКО НАЛЯГАНЕ С ДЯСНА ПОСОКА С РАЗМЕРИ 16/26 с ширина 5,2мм.Ако има някой идея или разполага с такъв моля споделете.Ще кача и снимки на процеса по сглобяването.Благодарско
6 мнения
• Страница 1 от 1