Нужда от помощ за Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- onemanarmy92
- Потребител
-
- Кара: E46 320d Touring 04'
- Мечтае да кара: ///M Series
Нужда от помощ за Е36
Здравейте колеги, от началото на годината официално се присъединих към семейството на BMW. От 2-ри януари съм горд собственик на Е36 M40B16 със газов инжекцион. Ето го и него: 
Но има един проблем......2 и 3-ти цилиндър не работят както трябва...... Преди няколко дни му купих 4 нови свещи BOSCH Platinum-Iridium еднополюсни,специално за газ,защото тези които свалих от него бяха 4 полюсни.... брат ми е автомонтьор и ми каза че трябвало да бъдат еднополюсни за газ. Както и да е, смених ги но никаква промяна колата като е на място прекъсва... бобината дава добра искра(брат ми сам се увери с ръката си лично......
)
Та въпроса ми е: Има ли някои колега от Стара Загора който може да окаже съдействие и да услужи с едни читави кабели на място само да ги сменя,за да видя дали е от тях или не и да изключа кабелите като виновник за това прекъсване и да започна да си търся дистрибуторна капачка. Бирата от мене!

Но има един проблем......2 и 3-ти цилиндър не работят както трябва...... Преди няколко дни му купих 4 нови свещи BOSCH Platinum-Iridium еднополюсни,специално за газ,защото тези които свалих от него бяха 4 полюсни.... брат ми е автомонтьор и ми каза че трябвало да бъдат еднополюсни за газ. Както и да е, смених ги но никаква промяна колата като е на място прекъсва... бобината дава добра искра(брат ми сам се увери с ръката си лично......

Та въпроса ми е: Има ли някои колега от Стара Загора който може да окаже съдействие и да услужи с едни читави кабели на място само да ги сменя,за да видя дали е от тях или не и да изключа кабелите като виновник за това прекъсване и да започна да си търся дистрибуторна капачка. Бирата от мене!

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Re: Нужда от помощ за Е36
onemanarmy92 написа:Преди няколко дни му купих 4 нови свещи BOSCH Platinum-Iridium еднополюсни,специално за газ,защото тези които свалих от него бяха 4 полюсни.... брат ми е автомонтьор и ми каза че трябвало да бъдат еднополюсни за газ.
Глупости жестоки

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- onemanarmy92
- Потребител
-
Jang1r написа:onemanarmy92 написа:Преди няколко дни му купих 4 нови свещи BOSCH Platinum-Iridium еднополюсни,специално за газ,защото тези които свалих от него бяха 4 полюсни.... брат ми е автомонтьор и ми каза че трябвало да бъдат еднополюсни за газ.
Глупости жестокиСвещи само дилърски
Дори Опела ми е с БМВ дилърски свещи
Кабели,капачка и палец са и без това са консуматив и те съветвам да ги смениш
Не за друго,но с втора ръка подобни части ще почнеш да оплюващ марката колко е гадна...
Аз така или иначе ще ги сменя,но искам да проверя дали е от кабели или дистрибуторна капачка или да мерим компресия.......също тея дни мисля да я прекарам през диагностика.....

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
- onemanarmy92
- Потребител
-
00700 написа:Проблема само на газ ли е или и на бензин?
И на газ и на бензин.

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Провери тея работи дет ти написах в личното , като първо пробвай с друга бобина която си сигурен , че работи.
- darkmiracle
- Потребител
-
Преди време имах подобни проблеми с моята 16ка. Прекъсване на празен ход и загуба на мощност в движение (2то много рядко). След диагностика се разбра, че е изгоряла ламбда сондата. Майстора ми каза да сваля релето на сондата докато намеря нова. Пробвай да го свалиш. До колкото знам без релето компютъра задава някакви константни величини на дебитомера и дюзите. Колата трябва да заработи нормално (без промяна на обороти и прекъсвания). Не си спомням обаче кое реле беше.
- onemanarmy92
- Потребител
-
Колеги,утре ще мерим компресия и ще проверим още няколко неща,ще пиша какво е развитието..... 

- onemanarmy92
- Потребител
-
Колеги малко се отлага ремонта заради друг,по наложащ........вчера ме удариха на един светофар.......ще пиша за развитие......нещо ми отказа нивомера......някой може ли да даде идея.... 

- onemanarmy92
- Потребител
-
Колеги.......проблема е открит!!! Измерихме компресията и на 2-ри и 3-ти цилиндър показа 7 от нормална за двигателя по каталог 9.1...... Другите 2 са си със 9.1. Предстои отваряне на главата да установим откъде по точно е проблема.......да се надямаве че ще има само някой изгорял клапан 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Компресията като цяло ти е ниска като гледам какви стойности си дал. Клапъни едва дали ще е изгорила , по-вероятно е изгорила гарнитурата и е кривнала главата или направо е пукнала. Така и така ще я отваряш , направо и метни и едни сегменти.
- onemanarmy92
- Потребител
-
ако е пукнала глава или е духнала гарнитура, няма ли да прегрява и да надува маркучите....защото не го прави....и дори кога падна снега едната вечер ходих на един плац да се попарзалям
ама нямаше индикации за прегряване и тем подобни....... 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
onemanarmy92 написа:Колеги.......проблема е открит!!! Измерихме компресията и на 2-ри и 3-ти цилиндър показа 7 от нормална за двигателя по каталог 9.1...... Другите 2 са си със 9.1. Предстои отваряне на главата да установим откъде по точно е проблема.......да се надямаве че ще има само някой изгорял клапан
Колега, всички цилиндри са зле. Това 9.1 не е компресия, а степен на сгъстяване. За да получиш стойностите на компресията, трябва да го умножиш по коефициент 1.2-1.3. Освен това, доколкото видях степента на сгъстяване на този двигател е 9.7, следователно компресията трябва да бъде между 11.6-12.6 бара. За да разбереш откъде се губи, сипваш през отвора на свещта около 20ml масло и пак я измерваш- ако се вдигне, значи е сегмент на буталото, ако не се промени е клапан. Освен това добре е компресията да се измери преди купуването на колата, а не след това. За мен този двигател е за основен ремонт и мисля, че трябва да си направиш добре сметките, как точно да постъпиш.
- onemanarmy92
- Потребител
-
zvetiko написа:onemanarmy92 написа:Колеги.......проблема е открит!!! Измерихме компресията и на 2-ри и 3-ти цилиндър показа 7 от нормална за двигателя по каталог 9.1...... Другите 2 са си със 9.1. Предстои отваряне на главата да установим откъде по точно е проблема.......да се надямаве че ще има само някой изгорял клапан
Колега, всички цилиндри са зле. Това 9.1 не е компресия, а степен на сгъстяване. За да получиш стойностите на компресията, трябва да го умножиш по коефициент 1.2-1.3. Освен това, доколкото видях степента на сгъстяване на този двигател е 9.7, следователно компресията трябва да бъде между 11.6-12.6 бара. За да разбереш откъде се губи, сипваш през отвора на свещта около 20ml масло и пак я измерваш- ако се вдигне, значи е сегмент на буталото, ако не се промени е клапан. Освен това добре е компресията да се измери преди купуването на колата, а не след това. За мен този двигател е за основен ремонт и мисля, че трябва да си направиш добре сметките, как точно да постъпиш.
Колега на този мотор степента на сгъстяване си е 9.1 и като го умножа по 1.2-1.3 се получава 10.92 -11.83 bar....... а компресията не е 9, брат ми ме подведе защото го замервал с някакъв руски барометър на който обхвата му е до 9 бара........ и аз после установих че нищо не е измерил правилно а само е проверил в кой цилиндър има компресия и кой не..... но главата така или иначе ще се сваля да се погледне какво е положението.....колата не е издухана,нито нищо, не гори масло,има си силичка във високите,но във ниските е мудна...... а забравих да спомена, че сутрин като я запаля и работи на бензин,мирише на суров бензин......което ме наведе на мисълта че може да е изгорял клапан или някой повдигач.....
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
onemanarmy92 написа:ако е пукнала глава или е духнала гарнитура, няма ли да прегрява и да надува маркучите....защото не го прави....и дори кога падна снега едната вечер ходих на един плац да се попарзалямама нямаше индикации за прегряване и тем подобни.......
Ако гарнитурата е изгоряла между цилиндрово , нито ще надува , нито ще прегрява.
15 мнения
• Страница 1 от 1