Прекъсва само на бензин

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Прекъсва само на бензин

Мнение от Jim Beam » 03 Фев 2014, 10:58

От вчера колата започна да прекъсва много на бензин на всякакви обороти. На празен ход е много нестабилна, при подаване на газ се дави, при задържане на газта оборотите играят и прекъсва, в движение работи на тласъци. Това на газ го няма изобщо - работи перфектно на газ (с инжекцион съм). Заподозрените са:

Филтър
Помпа

Не може да са дюзи, защото всеки ден я карам и на бензин. Някой да е имал подобни проблеми?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Прекъсва само на бензин

Мнение от v_p_m » 03 Фев 2014, 11:28

Филтър(горивен)- може да го смениш да не от хубавия ни бензин да се е затлачил с боклуци.
Аз имам подобен проблем само че не на бмв и го прави само когато е студена при теб как е ? може да кажеш и с какъв двигател си и тн.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 03 Фев 2014, 11:55

v_p_m написа:Филтър(горивен)- може да го смениш да не от хубавия ни бензин да се е затлачил с боклуци.
Аз имам подобен проблем само че не на бмв и го прави само когато е студена при теб как е ? може да кажеш и с какъв двигател си и тн.

Ми прави го винаги, но от вчера - изведнъж се появи, студена-топла няма значение. Двигателят е 318is M44 :)

Съмнява ме да е филтър, защото много изведнъж започна да го прави.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 03 Фев 2014, 12:50

Може да се е повредил комп. на ГИ. Все пак той осигурява връзката м/у бензиновите дюзи и бензиновия комп.
40653

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 03 Фев 2014, 13:08

kener написа:Може да се е повредил комп. на ГИ. Все пак той осигурява връзката м/у бензиновите дюзи и бензиновия комп.

Хм абосолютно си прав! Ще се провери.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 03 Фев 2014, 19:59

Същия мотор пак с ГИ с подобни проблеми. Оказа се буксата на газовия комп. На външен вид не изглеждаше да е повредена, но след като поставих мостове и директно бих шута на газта всичко се оправи. Разгледай хубаво пиновете и ако има дори само разкривени потърси нова букса. Особено ако е български компа първо от там почни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 03 Фев 2014, 21:41

Mpower84 написа:Същия мотор пак с ГИ с подобни проблеми. Оказа се буксата на газовия комп. На външен вид не изглеждаше да е повредена, но след като поставих мостове и директно бих шута на газта всичко се оправи. Разгледай хубаво пиновете и ако има дори само разкривени потърси нова букса. Особено ако е български компа първо от там почни.

Български Фобос е. Мисля да я карам на газаджия.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 03 Фев 2014, 21:56

Моя е Megajet. Демек същата работа с друго име. Отивай директно и не ги слушай какво ти говорят. Мостовете на буксата и виж какво се случва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745d, 530d, 335d
Мечтае да кара: Су-35
Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)

Мнение от MCPO » 03 Фев 2014, 22:03

Kолега абсолютно същия проблем имах, на газ перфектно работи на бензин се дави и гасне, всички така копче за газта ми казаха или нещо по електрониката да гледам ама се оказа друго. Помпата си се чуваше да работи ама онзи ден имах време огледах цялата кола и установих, че помпата буквално пруска от 2 места ето я и повредената която замених. Препоръчвам да я огледаш добре а и може да замериш какво налягане прави. :yes:

dasfasfasfas.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich Just Cavalli 

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 05 Фев 2014, 10:42

MCPO написа:Kолега абсолютно същия проблем имах, на газ перфектно работи на бензин се дави и гасне, всички така копче за газта ми казаха или нещо по електрониката да гледам ама се оказа друго. Помпата си се чуваше да работи ама онзи ден имах време огледах цялата кола и установих, че помпата буквално пруска от 2 места ето я и повредената която замених. Препоръчвам да я огледаш добре а и може да замериш какво налягане прави. :yes:

dasfasfasfas.jpg

Не е помпата :mhihi: Смених я, същата работа. Забелязах, че прекъсва предимно в ниските обаче, до 2500. След 4000 не го прави :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Фев 2014, 11:15

Колега, закачете манометър и вижте какво се случва с горивоподаването. Ако всичко е както трябва, може да изпълниш съвета на Mpower84- Мостовете на буксата и виж какво се случва. Може и в обратна последователност. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 05 Фев 2014, 16:37

При мен е от газовата. Сутрин е ужасно. Като 2Т съм. Ако покарам 30-40 км само на бензин с махнат бушон на газовото колата започва да мърка... В момента като мине на гас и всичко хубаво свърши. На гас работи добре. Все се каня да ида на ДРУГ газаджия, но времето е кът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 05 Фев 2014, 17:26

katra_fm написа:При мен е от газовата. Сутрин е ужасно. Като 2Т съм. Ако покарам 30-40 км само на бензин с махнат бушон на газовото колата започва да мърка... В момента като мине на гас и всичко хубаво свърши. На гас работи добре. Все се каня да ида на ДРУГ газаджия, но времето е кът

Два пъти ми казаха, че не е от газовото. Може ли да ми кажете добър сервиз газов да им я оставя и да гледат?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 05 Фев 2014, 19:00

http://www.eurogas-bg.net/faq.php#q3 този много го хвалят в ауди форума http://gazserviz.net/contact.php за този също има положителни мнения

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 05 Фев 2014, 19:09

v_p_m написа:http://www.eurogas-bg.net/faq.php#q3 този много го хвалят в ауди форума http://gazserviz.net/contact.php за този също има положителни мнения

Благодаря. Мисля така официалния да пробвам, че чистат и дюзи и бензиновата система владеят. http://www.fobosgas.com/page/158/serviz ... vJddrTLpMY
Изображение

Следваща

Назад към E36