Търся компетентно мнение за покупка на Mini :)
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- disobedient
- Потребител
-
Търся компетентно мнение за покупка на Mini :)
Привет,
скоро взех книжка и си търся количка
Спряла съм се на Mini, но нищо не разбирам по техническата част 
Харесах си Mini Cooper Park lane от 2005г, с механична скоростна кутия, 116 конски сили, 1,6 двигател (1600 см3)... има навъртяни 80 000км, внос от Швейцария (знам че има значение
)
Ще съм ви много благодарна за мнения и съвети, защото аз нямам идея нито какво да гледам, нито какво да питам

скоро взех книжка и си търся количка

Харесах си Mini Cooper Park lane от 2005г, с механична скоростна кутия, 116 конски сили, 1,6 двигател (1600 см3)... има навъртяни 80 000км, внос от Швейцария (знам че има значение

Ще съм ви много благодарна за мнения и съвети, защото аз нямам идея нито какво да гледам, нито какво да питам

Re: Търся компетентно мнение за покупка на Mini :)
ДДС и мито да е платено обезателно. Потърси и прочети има една голяма тема "какво да гледаме при покупка на автомобил". Като неписано правило стой далеч от автокъщи(да, има изключения, но са 1 на милион и не си заслужава риска). За такава кола аз лично не бих спестил от диагностика и оглед в добър сервиз. В съответните раздели има теми на колеги със сервизи, които биха ти дали необходимото компетентно мнение при евентуален оглед нали.
За самата кола лоши неща и скъпи ремонти не съм чувал. Както и всичко останало обаче шанса да се "наиграеш" финансово нали с даден екземпляр не е изключение, особено, ако въпросният екземпляр е на относително ниска цена и/или не се обърне внимание на очевадни проблеми като течове, нефункциониращи уреди/прибори и т.н.
За самата кола лоши неща и скъпи ремонти не съм чувал. Както и всичко останало обаче шанса да се "наиграеш" финансово нали с даден екземпляр не е изключение, особено, ако въпросният екземпляр е на относително ниска цена и/или не се обърне внимание на очевадни проблеми като течове, нефункциониращи уреди/прибори и т.н.

- disobedient
- Потребител
-
Много благодаря! Сега ще погледна темите 

- disobedient
- Потребител
-
Друга количка, която ми хвана окото е Peugeot 207 CC.... При Mini-to ме притеняват цените на консумативите... не знам дали има някаква много голяма разлика 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
disobedient написа:Друга количка, която ми хвана окото е Peugeot 207 CC.... При Mini-to ме притеняват цените на консумативите... не знам дали има някаква много голяма разлика
пежото е зле и като окачване,като возия,като визия и ремонти (207)
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:disobedient написа:Друга количка, която ми хвана окото е Peugeot 207 CC.... При Mini-to ме притеняват цените на консумативите... не знам дали има някаква много голяма разлика
Да не говорим пък за CC... Една позната вече 2 пъти и блокира тавана и айде в сервиза с наполовина вдигнат таван...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:disobedient написа:Друга количка, която ми хвана окото е Peugeot 207 CC.... При Mini-to ме притеняват цените на консумативите... не знам дали има някаква много голяма разлика
Да не говорим пък за CC... Една позната вече 2 пъти и блокира тавана и айде в сервиза с наполовина вдигнат таван...
Да не говорим какво се случва като се износят щифтовете над прозореца, които захващат тавана. Почва едно скърцан, тракане и свирене от вятъра над 60, не е за говорене ...

ПП. Щом колежката се допитва до форума, значи няма някой близък мъж към който да се обърне - давайте ергени, това е вашият шанс

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ogata написа:drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:disobedient написа:Друга количка, която ми хвана окото е Peugeot 207 CC.... При Mini-to ме притеняват цените на консумативите... не знам дали има някаква много голяма разлика
Да не говорим какво се случва като се износят щифтовете над прозореца, които захващат тавана. Почва едно скърцан, тракане и свирене от вятъра над 60, не е за говорене ...
ПП. Щом колежката се допитва до форума, значи няма някой близък мъж към който да се обърне - давайте ергени, това е вашият шанс
И задният мост има едни торсиони,дето на 40к километра се разпадат.
п/п
Да бе,няма мъж,най-вероятно приятелят и/съпруга и се занимава с по-сериозни неща от колкото познания по автомобили,пък и девойката правилно се е насочила-пита в автомобилен форум и търси информация1
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Бягай далече от Пежо !!! И чисто ново да е ,за годинка вече прилича на 8-10 годишно !!!!
Особено кола която ще се търкаля из българските пътища.
Относно МИНИто, не съм запознат с цените на частите и ремонтите,но са доста пъргави малки градски калинки
За жена е перфектната кола.
Един приятел има такова МИНИ спортната версия.Не знам колко кончета е ,но определено бяхме като във филма "Италианска афера" с неговото шофиране
Аз съм 187см. и останах очарован от пространството в тази мини количка!
Колата определено е създадена за дами ,сингъл и млади хора. Едва ли ще е практична за семейна кола с дете. Багажника ник'ъв го нема

Особено кола която ще се търкаля из българските пътища.
Относно МИНИто, не съм запознат с цените на частите и ремонтите,но са доста пъргави малки градски калинки

Един приятел има такова МИНИ спортната версия.Не знам колко кончета е ,но определено бяхме като във филма "Италианска афера" с неговото шофиране

Колата определено е създадена за дами ,сингъл и млади хора. Едва ли ще е практична за семейна кола с дете. Багажника ник'ъв го нема

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Айде айде всичките толкова Минита карахте и се возихте, че големите експерти.
207-цата пък и тя кой какво чул... 2007г. ако не се лъжа беше най-продавана кола.
И купърите (всякакви модели) и 207-се търсят доста на пазара. Кое е по-добро не знам. Качи се и в двете коли и виж коя ще ти пасне повече.
207-цата пък и тя кой какво чул... 2007г. ако не се лъжа беше най-продавана кола.
И купърите (всякакви модели) и 207-се търсят доста на пазара. Кое е по-добро не знам. Качи се и в двете коли и виж коя ще ти пасне повече.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Bavarcho написа:Айде айде всичките толкова Минита карахте и се возихте, че големите експерти.
Не е като да не съм карал и двете, за по много като служебни

207цата като всяка френска кола е дрисня - някои са по-течни, други са по-хомогенни ... изключение прави може би само C5 на ситроен.
Авторката на темата щом се е насочила към този сегмент, може да се позамисли и за първа серия на БМВ.
Практически Мини си е БМВ, ама хомосексуалният вариант

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Жена ми кара Мини,съответно аз го подържам.
Ако случиш на читава и гледана кола, кой знае какви проблеми няма да има.
Всички филтри са под 100 лв.
Дискове и накладки 80-90 лв.
Гърне - 130 лв.
Разхода градско малко не ми харесва, в София под 10 няма как.
Моделите до преди фейса возят много твърдо.
Като цяло здраво окачване, като се има предвид женското каране и целенето на всяка дупка.
Ако е ръчни скорости, от време на време по-трудно флиза задна и първа.
За мен лично подръжката е евтина, колата е симпатична, перфектна за градско , маневрена и пъргава ,мноого малък багажник ,волана изисква малко повече сила ,да се върти ,като е на място колата .
Ако случиш на читава и гледана кола, кой знае какви проблеми няма да има.
Всички филтри са под 100 лв.
Дискове и накладки 80-90 лв.
Гърне - 130 лв.
Разхода градско малко не ми харесва, в София под 10 няма как.
Моделите до преди фейса возят много твърдо.
Като цяло здраво окачване, като се има предвид женското каране и целенето на всяка дупка.
Ако е ръчни скорости, от време на време по-трудно флиза задна и първа.
За мен лично подръжката е евтина, колата е симпатична, перфектна за градско , маневрена и пъргава ,мноого малък багажник ,волана изисква малко повече сила ,да се върти ,като е на място колата .
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ogata написа:Не е като да не съм карал и двете, за по много като служебни![]()
Извинявам се тогава, в такъв случай мнението ми не засяга по никакъв начин твоето мнение за колите.
Щом си карал и то много имаш реално мнение.
BONO написа:Моделите до преди фейса возят много твърдо.
това да се има предвит, че вярно много твърдо возят. (харесвам твърдо и стегнато, но тук става въпрос за возене тип голф 3 с китайски коили)

disobedient написа:Привет,
скоро взех книжка и си търся количкаСпряла съм се на Mini, но нищо не разбирам по техническата част
Харесах си Mini Cooper Park lane от 2005г, с механична скоростна кутия, 116 конски сили, 1,6 двигател (1600 см3)... има навъртяни 80 000км, внос от Швейцария (знам че има значение)
Ще съм ви много благодарна за мнения и съвети, защото аз нямам идея нито какво да гледам, нито какво да питам![]()
![]()
Намираш си приятел дето разбира от коли, водиш го с тебе и.... Си взимаш това мини което ти харесва на цвят- отвътре и отвънка. Така или иначе няма да го правиш ти...
А как ще знаеш че то те е харесало също? Ще ти намигне. Те Мини-тата така правят.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2