Търся компетентно мнение за покупка на Mini :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Търся компетентно мнение за покупка на Mini :)

Мнение от disobedient » 24 Яну 2014, 15:52

Привет,
скоро взех книжка и си търся количка :) Спряла съм се на Mini, но нищо не разбирам по техническата част :)
Харесах си Mini Cooper Park lane от 2005г, с механична скоростна кутия, 116 конски сили, 1,6 двигател (1600 см3)... има навъртяни 80 000км, внос от Швейцария (знам че има значение :) )
Ще съм ви много благодарна за мнения и съвети, защото аз нямам идея нито какво да гледам, нито какво да питам :D :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Търся компетентно мнение за покупка на Mini :)

Мнение от taratora » 24 Яну 2014, 16:28

ДДС и мито да е платено обезателно. Потърси и прочети има една голяма тема "какво да гледаме при покупка на автомобил". Като неписано правило стой далеч от автокъщи(да, има изключения, но са 1 на милион и не си заслужава риска). За такава кола аз лично не бих спестил от диагностика и оглед в добър сервиз. В съответните раздели има теми на колеги със сервизи, които биха ти дали необходимото компетентно мнение при евентуален оглед нали.
За самата кола лоши неща и скъпи ремонти не съм чувал. Както и всичко останало обаче шанса да се "наиграеш" финансово нали с даден екземпляр не е изключение, особено, ако въпросният екземпляр е на относително ниска цена и/или не се обърне внимание на очевадни проблеми като течове, нефункциониращи уреди/прибори и т.н.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от disobedient » 24 Яну 2014, 18:31

Много благодаря! Сега ще погледна темите :)

Потребител
Аватар

Мнение от disobedient » 25 Яну 2014, 18:31

Друга количка, която ми хвана окото е Peugeot 207 CC.... При Mini-to ме притеняват цените на консумативите... не знам дали има някаква много голяма разлика :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Яну 2014, 10:26

disobedient написа:Друга количка, която ми хвана окото е Peugeot 207 CC.... При Mini-to ме притеняват цените на консумативите... не знам дали има някаква много голяма разлика :)

пежото е зле и като окачване,като возия,като визия и ремонти (207)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Яну 2014, 11:05

Е.Димитров написа:
disobedient написа:Друга количка, която ми хвана окото е Peugeot 207 CC.... При Mini-to ме притеняват цените на консумативите... не знам дали има някаква много голяма разлика :)

Да не говорим пък за CC... Една позната вече 2 пъти и блокира тавана и айде в сервиза с наполовина вдигнат таван...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Яну 2014, 11:08

drago_pavlov написа:
Е.Димитров написа:

Да не говорим пък за CC... Една позната вече 2 пъти и блокира тавана и айде в сервиза с наполовина вдигнат таван...

Да не говорим какво се случва като се износят щифтовете над прозореца, които захващат тавана. Почва едно скърцан, тракане и свирене от вятъра над 60, не е за говорене ... :help:

ПП. Щом колежката се допитва до форума, значи няма някой близък мъж към който да се обърне - давайте ергени, това е вашият шанс :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Яну 2014, 11:32

ogata написа:
drago_pavlov написа:
Е.Димитров написа:

Да не говорим какво се случва като се износят щифтовете над прозореца, които захващат тавана. Почва едно скърцан, тракане и свирене от вятъра над 60, не е за говорене ... :help:

ПП. Щом колежката се допитва до форума, значи няма някой близък мъж към който да се обърне - давайте ергени, това е вашият шанс :mhihi:

И задният мост има едни торсиони,дето на 40к километра се разпадат.

п/п
Да бе,няма мъж,най-вероятно приятелят и/съпруга и се занимава с по-сериозни неща от колкото познания по автомобили,пък и девойката правилно се е насочила-пита в автомобилен форум и търси информация1

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 27 Яну 2014, 19:26

Бягай далече от Пежо !!! И чисто ново да е ,за годинка вече прилича на 8-10 годишно !!!!
Особено кола която ще се търкаля из българските пътища.

Относно МИНИто, не съм запознат с цените на частите и ремонтите,но са доста пъргави малки градски калинки :) За жена е перфектната кола.

Един приятел има такова МИНИ спортната версия.Не знам колко кончета е ,но определено бяхме като във филма "Италианска афера" с неговото шофиране :) Аз съм 187см. и останах очарован от пространството в тази мини количка!
Колата определено е създадена за дами ,сингъл и млади хора. Едва ли ще е практична за семейна кола с дете. Багажника ник'ъв го нема ;)
:yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 27 Яну 2014, 19:55

Айде айде всичките толкова Минита карахте и се возихте, че големите експерти.
207-цата пък и тя кой какво чул... 2007г. ако не се лъжа беше най-продавана кола.
И купърите (всякакви модели) и 207-се търсят доста на пазара. Кое е по-добро не знам. Качи се и в двете коли и виж коя ще ти пасне повече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Яну 2014, 20:08

Bavarcho написа:Айде айде всичките толкова Минита карахте и се возихте, че големите експерти.
207-цата пък и тя кой какво чул... 2007г. ако не се лъжа беше най-продавана кола.
И купърите (всякакви модели) и 207-се търсят доста на пазара. Кое е по-добро не знам. Качи се и в двете коли и виж коя ще ти пасне повече.

Не е като да не съм карал и двете, за по много като служебни :wave:
207цата като всяка френска кола е дрисня - някои са по-течни, други са по-хомогенни ... изключение прави може би само C5 на ситроен.

Авторката на темата щом се е насочила към този сегмент, може да се позамисли и за първа серия на БМВ.
Практически Мини си е БМВ, ама хомосексуалният вариант :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 27 Яну 2014, 22:03

Жена ми кара Мини,съответно аз го подържам.
Ако случиш на читава и гледана кола, кой знае какви проблеми няма да има.
Всички филтри са под 100 лв.
Дискове и накладки 80-90 лв.
Гърне - 130 лв.
Разхода градско малко не ми харесва, в София под 10 няма как.
Моделите до преди фейса возят много твърдо.
Като цяло здраво окачване, като се има предвид женското каране и целенето на всяка дупка.
Ако е ръчни скорости, от време на време по-трудно флиза задна и първа.
За мен лично подръжката е евтина, колата е симпатична, перфектна за градско , маневрена и пъргава ,мноого малък багажник ,волана изисква малко повече сила ,да се върти ,като е на място колата .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 27 Яну 2014, 22:12

Само бягай от автоматиците :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 27 Яну 2014, 22:18

ogata написа:Не е като да не съм карал и двете, за по много като служебни :wave:

Извинявам се тогава, в такъв случай мнението ми не засяга по никакъв начин твоето мнение за колите.
Щом си карал и то много имаш реално мнение.

BONO написа:Моделите до преди фейса возят много твърдо.

това да се има предвит, че вярно много твърдо возят. (харесвам твърдо и стегнато, но тук става въпрос за возене тип голф 3 с китайски коили)
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Яну 2014, 5:27

disobedient написа:Привет,
скоро взех книжка и си търся количка :) Спряла съм се на Mini, но нищо не разбирам по техническата част :)
Харесах си Mini Cooper Park lane от 2005г, с механична скоростна кутия, 116 конски сили, 1,6 двигател (1600 см3)... има навъртяни 80 000км, внос от Швейцария (знам че има значение :) )
Ще съм ви много благодарна за мнения и съвети, защото аз нямам идея нито какво да гледам, нито какво да питам :D :D :D

Намираш си приятел дето разбира от коли, водиш го с тебе и.... Си взимаш това мини което ти харесва на цвят- отвътре и отвънка. Така или иначе няма да го правиш ти...

А как ще знаеш че то те е харесало също? Ще ти намигне. Те Мини-тата така правят.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата