Губи спирачна течност и съединител
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
- Мечтае да кара: е36 328 турбо купе
Губи спирачна течност и съединител
Имам проблем със губенето на спирачна течност и съответно съединителя изчезва. За три дни беше изтекла почти цялата. До колкото знам има горна и долна помпа съединител и съответно едната е над педалите а другата незнам къде е. Не прави локви при педалите а под колата малко пред скоростната кутия което ме навежда на мисълта , че е долната помпа ( поправете ме ако греша). Отделно когато налея течност и обевъздуша при съвсем леко подаване на газ и отпускане на съединителя колата все едно приплъзва съединителя и усещам как дифа ще падне всеки момент , а когато подам повече газ не се усеща това . Обясниха ми , че може да е от някой маркуч и да не му достига налягане да е цепнат някъде , но не мога да го видя къде е ? Ако може някаква снимка или нещо от сорта
Ако греша моля дайте съвети.
Незнам дали има значение колата е м50б20 без ванУс
Ако греша моля дайте съвети.
Незнам дали има значение колата е м50б20 без ванУс
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Re: Губи спирачна течност и съединител
Ако течността ти продължава да спада след делението "Мин" проблема не е в системата около съединителя.Провери най-напред двата маркуча гумени дето излизат от казанчето и влизат в абс помпата,огледай хубаво и самото казанче , ако там няма проблеми , минаваш към някой спукан спирачен маркуч.Спирачната система е супер елементарна и много лесно се откриват най-вече течове ако поне малко имаш познание в тая област.
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Според мен ти е протекла долната помпа,но може и сцепен маркуч да е.
Проверката е елементарна на канал,просто слез и огледай от долу скоростната кутия.Долната помпа е закачена за нея от към шофьорската врата.
Няма начин да сбъркаш.
Проверката е елементарна на канал,просто слез и огледай от долу скоростната кутия.Долната помпа е закачена за нея от към шофьорската врата.
Няма начин да сбъркаш.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
+1 за мнението на колегата над мен,помпата си е проблемна при тези коли.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
99% протекла долна помпа, само че може и да не се види отвън, защото мокри вътре кожуха. Но пък с твоята загуба... явно е и видимо. Иначе огледай все пак маркучите и прочие. Ако сменяш помпата бъди търпелив с обезвъздушаването, защото мехурчета спират да излизат (поне при мен, а и потвърдено от други колеги), но педала седи мек. Просто не спирай да помпиш и ще се вдигне. Гледай и да наместиш буталцето добре към механизма, защото иначе рискуваш при натискане на педала да се изметне и да изкараш вътрешностите на помпата.
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
- Мечтае да кара: е36 328 турбо купе
Благодаря за бързите отговори от колегите. Днес бях на канал. Маркучите са здравим но цялата помпа беше протекла и ръждясала. Поръчах нова за 43 лева и ще ми я сменят утре и би трябвало да работи. Една втора ръка помпа тук във форума е 20-35 лева затова решиш за 10 лева да не се циганя.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Добре си решил. Само при монтажа трябва да се внимава и да си сигурен, че буталото на помпата е запънало във вилката, че има вариант да се разминат и тогава става весело.
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Може ли да попитам какво става ако не се запъне? Какви може да са последствията от неправилно монтирана горна, долна помпа на съединителя?
- dan-dam
- ентусиаст
-
Ако долната помпа не запъне във вилката при натискане на педала буталото на помпата изпада в кожуха на скоростната кутия и се налага да се свалят скоростите, за да се извадят карантиите на помпата. Има една пластмасова джаджа, която се преебава и от там идват ядовете. Номер 5 от схемата

- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
При мен си работи нормално съединителя. След смяна на горна и долна помпа в сервиз обаче забелязах, че отделя по-горе и се появи едно дрънчене при натискане на съединителя (понякога и без да е натиснат на място). Въпроса е там, че го прави когато си поиска и си мисля дали да не са объркали нещо при монтажа. Иначе съм се насочил към аксиален лагер и/или притискател за сега.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
SlowMotion написа:Ако течността ти продължава да спада след делението "Мин" проблема не е в системата около съединителя.Провери най-напред двата маркуча гумени дето излизат от казанчето и влизат в абс помпата,огледай хубаво и самото казанче , ако там няма проблеми , минаваш към някой спукан спирачен маркуч.Спирачната система е супер елементарна и много лесно се откриват най-вече течове ако поне малко имаш познание в тая област.
Да, наистина е много елементарна спирачната система, само че следващия път давай напътствия когато си сигурен, а не просто да се "тагнеш" в темата.Само да попита, къде видя гумени маркучи да влизат в АБС-а?От тоя казан излиза само 1 гумен маркуч, и той отива в горната помпа на съединителя.От там през тръбичка стига до долната.
А от спирачната помпа тръгват само тръбички.
А и човека обясни, че пропада педала на съединителя, не този на спирачките, съответно проблема е в загуба на налягане в системата на съдинителя.Ето това е елементарно!
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
ekcta3uto написа:SlowMotion написа:Ако течността ти продължава да спада след делението "Мин" проблема не е в системата около съединителя.Провери най-напред двата маркуча гумени дето излизат от казанчето и влизат в абс помпата,огледай хубаво и самото казанче , ако там няма проблеми , минаваш към някой спукан спирачен маркуч.Спирачната система е супер елементарна и много лесно се откриват най-вече течове ако поне малко имаш познание в тая област.
Да, наистина е много елементарна спирачната система, само че следващия път давай напътствия когато си сигурен, а не просто да се "тагнеш" в темата.Само да попита, къде видя гумени маркучи да влизат в АБС-а?От тоя казан излиза само 1 гумен маркуч, и той отива в горната помпа на съединителя.От там през тръбичка стига до долната.
А от спирачната помпа тръгват само тръбички.
А и човека обясни, че пропада педала на съединителя, не този на спирачките, съответно проблема е в загуба на налягане в системата на съдинителя.Ето това е елементарно!
Сега да видиме кой само се е тагнал ... Човека е казал,че колата е 20-ка без ванус съответно най-много 93-та производство , съответно АБС помпата се храни директно от казанчето, чрез 2 (ДВА) гумени маркуча
Що се отнася до съединителя, АКО беше прочел какво съм написал, щеше да разбереш че съединител може да изгубиш в следствие на ниско ниво в казанчето, а не че има проблем конкретно в неговата система!А тва ниско ниво ако идва от съединителя конкретно няма да сваля течността в казанчето под "Мин" делението защото под това ниво съединитела няма от къде да се храни, съответно го губиш, но спирачки си остават.Колегата също е написал че е загубил почти цялата течност в казанчето , това няма как да се случи заради съединител!
Ай със здраве ...

- rudolfff
- Потребител
-
- Кара: m52b28
- Мечтае да кара: s70b56
Колеги, вчера сменях скоростната кутия и явно при обратното наместване на помпата е влязла накриво и съединителя после го нямаше. Малко примпомване, отдолу хвърли течност, смъкнах отново помпата и ситуацията е следната...
Самото бутало и пластамсовата му шапка съответно останаха вътре
Доколкото разбирам единствения начин е пак смъкване на кутията (ще го мъча утре с магнит, ако някой е успявал да каже...), оттам насетне помпата може ли да се оправи или трябва нова ? Също така има ли нещо конркетно което трябва да се съобрази при напасването на помпата освен да легне на правилно на рамото ?
Самото бутало и пластамсовата му шапка съответно останаха вътре
Доколкото разбирам единствения начин е пак смъкване на кутията (ще го мъча утре с магнит, ако някой е успявал да каже...), оттам насетне помпата може ли да се оправи или трябва нова ? Също така има ли нещо конркетно което трябва да се съобрази при напасването на помпата освен да легне на правилно на рамото ?Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dan-dam
- ентусиаст
-
Едва ли ще извадиш буталото и зегерката с магнит, но опитай. Може и да стане, ако е силен магнита. Помпата само я сглобяваш, слагаш зегерката и нищо и няма,ако до сега не си имал течове. Може да видиш как са и гумичките и ако се налага да ги смениш.
Иначе трябва да направляваш буталото да запъне във вилката. През отвора на помпата си светни с нещо и виж къде е самата вилка и гледай буталото да запъне в нея.
Опитай с магнита и запретвай ръкави...
Иначе трябва да направляваш буталото да запъне във вилката. През отвора на помпата си светни с нещо и виж къде е самата вилка и гледай буталото да запъне в нея.
Опитай с магнита и запретвай ръкави...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Ако не стане с магнита ще си ревизираш работата . Успех !
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2