Губи спирачна течност и съединител
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
- Мечтае да кара: е36 328 турбо купе
Губи спирачна течност и съединител
Имам проблем със губенето на спирачна течност и съответно съединителя изчезва. За три дни беше изтекла почти цялата. До колкото знам има горна и долна помпа съединител и съответно едната е над педалите а другата незнам къде е. Не прави локви при педалите а под колата малко пред скоростната кутия което ме навежда на мисълта , че е долната помпа ( поправете ме ако греша). Отделно когато налея течност и обевъздуша при съвсем леко подаване на газ и отпускане на съединителя колата все едно приплъзва съединителя и усещам как дифа ще падне всеки момент , а когато подам повече газ не се усеща това . Обясниха ми , че може да е от някой маркуч и да не му достига налягане да е цепнат някъде , но не мога да го видя къде е ? Ако може някаква снимка или нещо от сорта
Ако греша моля дайте съвети.
Незнам дали има значение колата е м50б20 без ванУс
Ако греша моля дайте съвети.

Незнам дали има значение колата е м50б20 без ванУс
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Re: Губи спирачна течност и съединител
Ако течността ти продължава да спада след делението "Мин" проблема не е в системата около съединителя.Провери най-напред двата маркуча гумени дето излизат от казанчето и влизат в абс помпата,огледай хубаво и самото казанче , ако там няма проблеми , минаваш към някой спукан спирачен маркуч.Спирачната система е супер елементарна и много лесно се откриват най-вече течове ако поне малко имаш познание в тая област.
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Според мен ти е протекла долната помпа,но може и сцепен маркуч да е.
Проверката е елементарна на канал,просто слез и огледай от долу скоростната кутия.Долната помпа е закачена за нея от към шофьорската врата.
Няма начин да сбъркаш.
Проверката е елементарна на канал,просто слез и огледай от долу скоростната кутия.Долната помпа е закачена за нея от към шофьорската врата.
Няма начин да сбъркаш.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
+1 за мнението на колегата над мен,помпата си е проблемна при тези коли.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
99% протекла долна помпа, само че може и да не се види отвън, защото мокри вътре кожуха. Но пък с твоята загуба... явно е и видимо. Иначе огледай все пак маркучите и прочие. Ако сменяш помпата бъди търпелив с обезвъздушаването, защото мехурчета спират да излизат (поне при мен, а и потвърдено от други колеги), но педала седи мек. Просто не спирай да помпиш и ще се вдигне. Гледай и да наместиш буталцето добре към механизма, защото иначе рискуваш при натискане на педала да се изметне и да изкараш вътрешностите на помпата.
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
- Мечтае да кара: е36 328 турбо купе
Благодаря за бързите отговори от колегите. Днес бях на канал. Маркучите са здравим но цялата помпа беше протекла и ръждясала. Поръчах нова за 43 лева и ще ми я сменят утре и би трябвало да работи. Една втора ръка помпа тук във форума е 20-35 лева затова решиш за 10 лева да не се циганя.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Добре си решил. Само при монтажа трябва да се внимава и да си сигурен, че буталото на помпата е запънало във вилката, че има вариант да се разминат и тогава става весело.
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Може ли да попитам какво става ако не се запъне? Какви може да са последствията от неправилно монтирана горна, долна помпа на съединителя?
- dan-dam
- ентусиаст
-
Ако долната помпа не запъне във вилката при натискане на педала буталото на помпата изпада в кожуха на скоростната кутия и се налага да се свалят скоростите, за да се извадят карантиите на помпата. Има една пластмасова джаджа, която се преебава и от там идват ядовете. Номер 5 от схемата

- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
При мен си работи нормално съединителя. След смяна на горна и долна помпа в сервиз обаче забелязах, че отделя по-горе и се появи едно дрънчене при натискане на съединителя (понякога и без да е натиснат на място). Въпроса е там, че го прави когато си поиска и си мисля дали да не са объркали нещо при монтажа. Иначе съм се насочил към аксиален лагер и/или притискател за сега.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
SlowMotion написа:Ако течността ти продължава да спада след делението "Мин" проблема не е в системата около съединителя.Провери най-напред двата маркуча гумени дето излизат от казанчето и влизат в абс помпата,огледай хубаво и самото казанче , ако там няма проблеми , минаваш към някой спукан спирачен маркуч.Спирачната система е супер елементарна и много лесно се откриват най-вече течове ако поне малко имаш познание в тая област.
Да, наистина е много елементарна спирачната система, само че следващия път давай напътствия когато си сигурен, а не просто да се "тагнеш" в темата.Само да попита, къде видя гумени маркучи да влизат в АБС-а?От тоя казан излиза само 1 гумен маркуч, и той отива в горната помпа на съединителя.От там през тръбичка стига до долната.
А от спирачната помпа тръгват само тръбички.
А и човека обясни, че пропада педала на съединителя, не този на спирачките, съответно проблема е в загуба на налягане в системата на съдинителя.Ето това е елементарно!
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
ekcta3uto написа:SlowMotion написа:Ако течността ти продължава да спада след делението "Мин" проблема не е в системата около съединителя.Провери най-напред двата маркуча гумени дето излизат от казанчето и влизат в абс помпата,огледай хубаво и самото казанче , ако там няма проблеми , минаваш към някой спукан спирачен маркуч.Спирачната система е супер елементарна и много лесно се откриват най-вече течове ако поне малко имаш познание в тая област.
Да, наистина е много елементарна спирачната система, само че следващия път давай напътствия когато си сигурен, а не просто да се "тагнеш" в темата.Само да попита, къде видя гумени маркучи да влизат в АБС-а?От тоя казан излиза само 1 гумен маркуч, и той отива в горната помпа на съединителя.От там през тръбичка стига до долната.
А от спирачната помпа тръгват само тръбички.
А и човека обясни, че пропада педала на съединителя, не този на спирачките, съответно проблема е в загуба на налягане в системата на съдинителя.Ето това е елементарно!
Сега да видиме кой само се е тагнал ... Човека е казал,че колата е 20-ка без ванус съответно най-много 93-та производство , съответно АБС помпата се храни директно от казанчето, чрез 2 (ДВА) гумени маркуча

Що се отнася до съединителя, АКО беше прочел какво съм написал, щеше да разбереш че съединител може да изгубиш в следствие на ниско ниво в казанчето, а не че има проблем конкретно в неговата система!А тва ниско ниво ако идва от съединителя конкретно няма да сваля течността в казанчето под "Мин" делението защото под това ниво съединитела няма от къде да се храни, съответно го губиш, но спирачки си остават.Колегата също е написал че е загубил почти цялата течност в казанчето , това няма как да се случи заради съединител!
Ай със здраве ...

- rudolfff
- Потребител
-
- Кара: m52b28
- Мечтае да кара: s70b56
Колеги, вчера сменях скоростната кутия и явно при обратното наместване на помпата е влязла накриво и съединителя после го нямаше. Малко примпомване, отдолу хвърли течност, смъкнах отново помпата и ситуацията е следната...
Самото бутало и пластамсовата му шапка съответно останаха вътре
Доколкото разбирам единствения начин е пак смъкване на кутията (ще го мъча утре с магнит, ако някой е успявал да каже...), оттам насетне помпата може ли да се оправи или трябва нова ? Също така има ли нещо конркетно което трябва да се съобрази при напасването на помпата освен да легне на правилно на рамото ?
Самото бутало и пластамсовата му шапка съответно останаха вътре

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dan-dam
- ентусиаст
-
Едва ли ще извадиш буталото и зегерката с магнит, но опитай. Може и да стане, ако е силен магнита. Помпата само я сглобяваш, слагаш зегерката и нищо и няма,ако до сега не си имал течове. Може да видиш как са и гумичките и ако се налага да ги смениш.
Иначе трябва да направляваш буталото да запъне във вилката. През отвора на помпата си светни с нещо и виж къде е самата вилка и гледай буталото да запъне в нея.
Опитай с магнита и запретвай ръкави...
Иначе трябва да направляваш буталото да запъне във вилката. През отвора на помпата си светни с нещо и виж къде е самата вилка и гледай буталото да запъне в нея.
Опитай с магнита и запретвай ръкави...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Ако не стане с магнита ще си ревизираш работата . Успех !
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2