Хвърли водата и пресече маслото - Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Хвърли водата и пресече маслото - Е36

Мнение от ustineca_1990 » 17 Яну 2014, 0:30

Здравейте колеги, търсих, но не намерих отговор. Ако решат модераторите да изтрият темата. Значи случи се следното :
Вдигна ми се температурата на водата, подадох газ за да завърти водата по-бързо. Падна ми температурата (по показания от таблото) и отворих капачката на радиатора. Изхвърли ми водата (около 2-3 литра), беше завряла и кипна. Долях около 2 литра, но не ми стискше да я запаля отново. Вдигнах пръчката за маслото и видях че е пресякано. Върти ми се из главата избила гарнитура. Та въпроса ми е следния :възможно ли е да има вода в цилиндрите и ако "да" как да проверя в кой или кои? И евентуално каква може да е причината? Колата е Е36 компакт с М43Б19 мотор. Нов съм в занаята и форума и се надявам да не се излагам много публично, за което се извинявам предварително ;)

e30s live forever
Аватар

Re: Хвърли водата и пресече маслото - Е36

Мнение от sachs » 17 Яну 2014, 14:12

Сваляй глава.Духнала е на 4-ти цилиндър.Като свалиш главата иди я снимай за всеки случай.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Яну 2014, 16:43

ustineca_1990 написа:Здравейте колеги, търсих, но не намерих отговор. Ако решат модераторите да изтрият темата. Значи случи се следното :
Вдигна ми се температурата на водата, подадох газ за да завърти водата по-бързо. Падна ми температурата (по показания от таблото) и отворих капачката на радиатора. Изхвърли ми водата (около 2-3 литра), беше завряла и кипна. Долях около 2 литра, но не ми стискше да я запаля отново. Вдигнах пръчката за маслото и видях че е пресякано. Върти ми се из главата избила гарнитура. Та въпроса ми е следния :възможно ли е да има вода в цилиндрите и ако "да" как да проверя в кой или кои? И евентуално каква може да е причината? Колата е Е36 компакт с М43Б19 мотор. Нов съм в занаята и форума и се надявам да не се излагам много публично, за което се извинявам предварително ;)

Колега , антифриз в цилиндрите може й да попада , ама няма да я видиш там , тя изгаря и излиза през ауспуха във вид на гъст бяло-сив дим... (по принцип има вариянт да се отвият свещите и по цвета им , човек , който разбира , би могъл да прецени какво е имало в цилиндрите )
Щом ти е пресечено маслото , значи смесва антифриз с масло , причината е гарнитурата на главата (както вече ти каза колегата в предния коментар и както сам преполагаш)...
По написаното наистина личи , че има доста неясни за теб неща за това ще кажа нещо банално , но реално - иди на майстор , там ще ти кажат какво е положението и какво трябва да се направи ...
Съвет - не отваряй капачката на радиатора при загрял/прегрял мотор !

Потребител
Аватар

Мнение от ustineca_1990 » 17 Яну 2014, 18:06

Благодаря, колеги. Май ще се кара на майстор другата седмица. До тогава съм решил да проверя дали ми работи перката на радиатора, датчика, който я включва и термостата, защото в паниката не обърнах внимание дали охлажда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 17 Яну 2014, 19:28

Датчика и термостата направо го сменяй, ако не си го направил скоро. Не са много скъпи, но могат да направят много поразии.

Потребител
Аватар

Мнение от ustineca_1990 » 18 Яну 2014, 3:54

Точно това направих, сложих термостата в купичка вода на котлона. Малко по-късно водата завря, а термостата отвори на 4-5 минута след завирането. Между другото, термостата е от Голф 2 и знам че трябва да отвори на 94-96 градуса. Ако някой мисли, че не може да работи така - работи вече 2 години и сигурно му е дошло времето. Иначе датчика нещо не знам как да го замеря, може би трябва да го стопля и него та да затвори веригата... не знам, но май термостата ще е проблема. Утре ще взема нов и ще го тествам...

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 18 Яну 2014, 18:29

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :mhihi:
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 18 Яну 2014, 22:35

Вземи за голф 3 тоя път, по-добри са :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ustineca_1990 » 19 Яну 2014, 2:42

Вчера бях малко подпийнал и изпаднах в дълбоки изказвания. Но днес ми доказаха че съм абсолютен аматьор. :lol: Маслото което реших че е пресякано - не е, имало е конденз на щеката на маслото. Има бозав цвят. Имаше го и на капачката. Свещите ги проверих, карам колата на газ и ми казаха че трябва да имат керемиден отенък. Така беше. Маслото е под минимума доста. Причината е в гарнитурката между двигателя и стойката за филтъра. Смених е. Смених и термостата (пак от голф2 , но по-качествен :lol: ). Върши работа. Смятам да сменя маслото, да е оправя и да видя как е. Но сега изниква вапроса: Как може да се получи конденз в мотора? Може ли да влиза вода от някъде в цилиндрите. Разбирам, че съм малко малоумен, но ще е от полза и на други колеги (няма да ги споменавам че ше се сърдят). Базикайте се спокойно, държа на майтап :kuku:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Яну 2014, 14:46

Защо слагаш термостат от гоуф2? Сложи си от БМВ за богаааааааа
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 19 Яну 2014, 16:04

Как така на 96 градуса? Правиш си експерименти със най-неподходящата част от колата. Вземи си термостат за твоя двигател, или по-добре карай без.:) Това в крайна сметка си е нещо като консуматив.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 19 Яну 2014, 18:39

Е36 си остава най-якия раздел от форума... :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 19 Яну 2014, 19:00

И аз щях да ти кажа първо да провериш капачката на маслото, защото и аз преди като имах м40, което карах зимата само на малки разстояния и имаше подобно нещо:yes:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Яну 2014, 1:29

Без малко да повярвам, че някой е успял да убие един от най-дуракоустойчивите мотори :)
Но научих нещо полезно: не знаех, че Гоуфовите термостати са със същият корпус :)

Може ли да споделиш как успя да прегрееш колицата зимата... и наистина ли караш с вода? :)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Яну 2014, 2:01

Kroki написа:Защо слагаш термостат от гоуф2? Сложи си от БМВ за богаааааааа

Най-вероятно му е предишната кола.

Следваща

Назад към E36