пребуксувал съединител на 325 tds

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 тдс
Мечтае да кара: M3 e92

пребуксувал съединител на 325 tds

Мнение от kiret0 » 11 Яну 2014, 18:14

Като се спусках към София съединителя пробуксува изведнъж след Владая, преди Княжево... докарах колата си леко, леко пред вкъщи не беше отказал на 100%....
Преди това не ми е буксувал съединителя (нали напълно разбираемо е да му дойде времето карам съм я доста 8,9 0000 поне само аз, сега е на 290 000), но може ли така от веднъж да избуксува или е нещо друго ?
Незнам какво да я права сега съединител - втора ръка от форума ще се намери + пари за работа, колко ли ще ми стъпи.... Ако не си заслужава няма да я права направо ще я продавам на части или така :cry: , но се пак не искам да се раздялям с нея това е парвата ми кола и двигателя е много добър...

младши ентусиаст
Аватар

Re: пребуксувал съединител на 325 tds

Мнение от GecataBMW-E46 » 11 Яну 2014, 18:28

Как ще я хвърляш колата заради съединителя бе :mhihi: :mhihi: Съединител само нов,че тия дето са из форума втора ръка са си изпяли песента.150-200 лв да е най-много и за работа още 150 да дадеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 11 Яну 2014, 18:46

Колега, филмирал си се нещо... Сменяш си съединителя и готово. Всеки хубав - Люк или Закс. Труда е към 100-150лв. Момента е удобен да се хвърли едно око на долната помпа на съединителя, ако случайно е почнала да омаслява. Можеш да си я смениш по всяко време нея, но умира изведнъж в най-неподходящия момент :mhihi: и при най-леките признаци е желателно да се подмени.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kiret0 » 11 Яну 2014, 19:04

Мерси за бързите отговори, значи съединителя е заминал със сигурност... Тази цена е добра, но ако изкочи нещо друго покрай него не си заслужава, защото от имам ръжди по купето - вежди и капачки, тях не ги оправям (не ми е рентабилно, а скоро си купих нова кола и няма да имам никакви пари поне още месец, два)
И наистина не си заслужава да купувам втора употреба, ако трябва да дам 100-150лв за смяна и да се пре*бе веднага след смяната...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kiret0 » 11 Яну 2014, 19:54

И все пак каква марка да търся, какво ще ме посъветвате, имам приятел който работи в склад за аточасти и ми ги дава с добра отстъпка... утре ще му звънна да знам за колко пари може да си го взема...
Трябва ли да се взима още нещо към него, или си върви комплект ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 11 Яну 2014, 21:08

kiret0 написа:И все пак каква марка да търся, какво ще ме посъветвате, имам приятел който работи в склад за аточасти и ми ги дава с добра отстъпка... утре ще му звънна да знам за колко пари може да си го взема...

Luk е марката,ама щом и купето е тръгнало и имаш нова кола аз бих я метнал на части или бих я продал така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 11 Яну 2014, 21:29

GecataBMW-E46 написа:
kiret0 написа:И все пак каква марка да търся, какво ще ме посъветвате, имам приятел който работи в склад за аточасти и ми ги дава с добра отстъпка... утре ще му звънна да знам за колко пари може да си го взема...

Luk е марката,ама щом и купето е тръгнало и имаш нова кола аз бих я метнал на части или бих я продал така.

+1 колегите от форума в раздел магазини имат на цена около 165 лв. / това е цена за комплект / + 100 за труд и си готов :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 12 Яну 2014, 1:34

kiret0 написа:Като се спусках към София съединителя пробуксува изведнъж след Владая, преди Княжево... докарах колата си леко, леко пред вкъщи не беше отказал на 100%....
Преди това не ми е буксувал съединителя (нали напълно разбираемо е да му дойде времето карам съм я доста 8,9 0000 поне само аз, сега е на 290 000), но може ли така от веднъж да избуксува или е нещо друго ?
Незнам какво да я права сега съединител - втора ръка от форума ще се намери + пари за работа, колко ли ще ми стъпи.... Ако не си заслужава няма да я права направо ще я продавам на части или така :cry: , но се пак не искам да се раздялям с нея това е парвата ми кола и двигателя е много добър...

Сигурен ли си, че проблема идва от износен съединител?
Погледни си маркуча за обратната нафта на 6-ти цилиндър и огледай внимателно има ли нафта около инжектора.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kiret0 » 12 Яну 2014, 12:23

Сигурен ли си, че проблема идва от износен съединител?
Погледни си маркуча за обратната нафта на 6-ти цилиндър и огледай внимателно има ли нафта около инжектора.[/quote]

Не съм сигурен вчера се стъмни и не съм гледал нищо само я паркирах.... и на мен ми е много чудно как от веднъж ще се скапе като преди това нямаше симптоми никакви да е трагнал... отделя си, подавам газ и колата си върви доста добре-никакво напразно форсиране не съм усетил и за момент!
Ще я огледам днеска и ще кажа ако има нафта където казваш....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 13 Яну 2014, 8:26

.....може да се окаже, че е омаслен. И е добре да си сигурен къде е проблема, да няма после такъв проблем и с новия съединител.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Кара: 328ci
Мечтае да кара: E46 ///M3 CSL
Детайли за колата: m52tu

Мнение от rezo_vip » 13 Яну 2014, 12:39

Аз имам подобен проблем със 318тдс съединителя ми боксува ,но само във високите обороти (над 3.5-4к) :confused:
Изображение

Назад към E36