Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Leon » 05 Яну 2014, 10:31

Не мога да се сдържа за този лек офтопик, ще го изтрия, ако колегите модератори преценят... Стотици страници тема за избор на Е46, множество оплаквания как няма хубави коли и т.н. Появява се нещо такова и стои вече трети месец непродадена. Не познавам колегата, не знам какво е състоянието на колата, но като я гледам, едва ли е пълнил тампоните с пяна да я продаде... Имаше една подобна в Монтана, мисля, че и в Благоевград. Не разбирам как при толкова търсещи хубавите коли не се продават. Да, номиналната им стойност е по-висока, но в крайна сметка такава кола излиза много по-евтино от изтормозена "горублянка", "дупничанка" или "врачанка". Особено ако мислите да я карате дългосрочно. Чудя се тази тема дали изобщо е помогнала реално на някого, който е купил или се е предпазил да купи кола с помощ от тук.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i 03` ръчка
Мечтае да кара: вече го кара

Мнение от miroslav_r » 05 Яну 2014, 11:48

Leon написа:Не мога да се сдържа за този лек офтопик, ще го изтрия, ако колегите модератори преценят... Стотици страници тема за избор на Е46, множество оплаквания как няма хубави коли и т.н. Появява се нещо такова и стои вече трети месец непродадена. Не познавам колегата, не знам какво е състоянието на колата, но като я гледам, едва ли е пълнил тампоните с пяна да я продаде... Имаше една подобна в Монтана, мисля, че и в Благоевград. Не разбирам как при толкова търсещи хубавите коли не се продават. Да, номиналната им стойност е по-висока, но в крайна сметка такава кола излиза много по-евтино от изтормозена "горублянка", "дупничанка" или "врачанка". Особено ако мислите да я карате дългосрочно. Чудя се тази тема дали изобщо е помогнала реално на някого, който е купил или се е предпазил да купи кола с помощ от тук.

:OT:
На мен форума,темата и колега от форума много ми помогнаха в избора за е46 :yes: .....само да има кой да се вслушва в полезните съвети на колегите,......ноооооо май всеки е съмнител към думите им :kuku:
Има една приказка....."Не слушай старило,слушай патило" :yes:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Яну 2014, 11:56

абе какво се лъжем, тая тема е пълна пародия.
много добре показва колко са купувачи "купувачите"
200 - 300 страници се пише едно и също:
- няма хубави коли
- само гробници били се продавали на гурубляне, враца, дупница, пазара в димитровград..
- хубаво евтино нямало
- коя кола колко зле била (нищо че цената й е с 1к под цената на другите, това не се отразява)
- колко хубави форумни коли имало, ама що ли никой не ги купува
- как ако тръгна да си продавам 46-цата ще й искам 1234 хиляди щото преди пет години съм я купил за еди коло си и съм сменил еди какво си..
- колко стрували някакви коли в мобиле.де
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: е46 м3

Мнение от thndr » 05 Яну 2014, 14:45

Leon написа:Не мога да се сдържа за този лек офтопик, ще го изтрия, ако колегите модератори преценят... Стотици страници тема за избор на Е46, множество оплаквания как няма хубави коли и т.н. Появява се нещо такова и стои вече трети месец непродадена. Не познавам колегата, не знам какво е състоянието на колата, но като я гледам, едва ли е пълнил тампоните с пяна да я продаде... Имаше една подобна в Монтана, мисля, че и в Благоевград. Не разбирам как при толкова търсещи хубавите коли не се продават. Да, номиналната им стойност е по-висока, но в крайна сметка такава кола излиза много по-евтино от изтормозена "горублянка", "дупничанка" или "врачанка". Особено ако мислите да я карате дългосрочно. Чудя се тази тема дали изобщо е помогнала реално на някого, който е купил или се е предпазил да купи кола с помощ от тук.

Гледал съм тази кола. Има си причини още да не е купена ;-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 05 Яну 2014, 15:37

Bavarcho написа:абе какво се лъжем, тая тема е пълна пародия.
много добре показва колко са купувачи "купувачите"
200 - 300 страници се пише едно и също:
- няма хубави коли
- само гробници били се продавали на гурубляне, враца, дупница, пазара в димитровград..
- хубаво евтино нямало
- коя кола колко зле била (нищо че цената й е с 1к под цената на другите, това не се отразява)
- колко хубави форумни коли имало, ама що ли никой не ги купува
- как ако тръгна да си продавам 46-цата ще й искам 1234 хиляди щото преди пет години съм я купил за еди коло си и съм сменил еди какво си..
- колко стрували някакви коли в мобиле.де

Колега за най-голяма съжаления си прав. Много се говори малко се действа.
Всеки търси нещо добро, но като има нещо хубаво, цената му е много или нещо потропвало, само причини.
Кола на 10-15 години без проблем няма(освен по музеите на BMW :mhihi: )

Ако някой търси комби автоматик, може да погледне тази http://kosini-auto.cars.bg/c550927 копувал съм от този човек няколко коли и никога нищо покрито не е имало. Даже като я внесе преди да я има на обява ми звъня, за да ми каже че има кола като за мен, но имам предостатъчно вече.
Пък ако не му хареса, може да напише в темата :ok:
Бъди честен пък да става квото ще

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2014, 16:32

Тази кола е обсъждана . Иначе , примерно мой приятел след месец-два ще си купува 328i/330i седан с ръчни скорости . Погледни какви са предложенията в карс , мобилето и форума - на мен ми се вижда, че няма нищо смислено :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xi
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от blackboo » 05 Яну 2014, 18:16

Колеги интересно ми е да разбера, но не са ми ясни понятията т.е бомбето на което е хванат амортисъора и върху него има наслагване, като шапка там, където е написан ВИН-а или от другата страна с металната табелка, та това наслагване нормално ли е?

Потребител
Аватар

Мнение от moody » 05 Яну 2014, 19:42

Според мен точно какви ремонти ще се налагат не зависи дали е дизел или бензин, а от това коя година е правена колата. И да.. знам, че няма как да има безпроблемна кола на 15 години. Като се има превид с колко пари разполагам въпроса вече остава дали да е 15 годишно БМВ дизел или просто друга марка. Бензин не искам най-малкото заради разхода на гориво (не че другите са много по-евтини) ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 333xi Touring

Мнение от kokok0 » 05 Яну 2014, 23:23

На мен темата ми харасва пък. Не е нужно да си прочел всичките страници за разлика от други теми. Аз например октомври месец станах горд собственик на една 46-ца на която се радвам по детски му. Месец преди това се зачетох по-сериозно в темата като първо сърчнах линковете които ме интересуваха като обяви в темата. След като не намерих инфо за обявите които ме интересуваха, питах и аз. Ето примерно сега след като вече драмата с търсенето за мен приключи, аз продължавам да чета темата успоредно с обявите, защото има няколко обяви, чиито екземпляри ходих, гледах, а някой дори проверих в сервиз. И ако някой случайно попита, бих споделил преките си впечатления. Читави коли изпадат. Важно е всеки сам за себеси да зане какво е "читава". В крайна сметка така като гледам, в тази тема, основната идея на 95% от хората които питат, е автомобилът им да притежава следните няколко неща:
-рекаро седалки
-М брони, прагове, волан, джанти (макар и да са добавяни впоследствие)
-ксенон
-голяма навигация (нищо, че с нея вече дори не можеш да гледаш TV)
Малко са хората, които гледат на първо място машината да е изправна и свежа, макар и с платняни седалки и железни джанти!
И последно ще споделя едно лично убеждение. Когато авто търговците събират автомобилите, които да вкарат и продадат в България, те обезателно НЕ използват "уреда" си за подбиране на евтини, износени и счупени коли! Естествено, че те ще търсят най-евтините, за направят повече печалба тук - всички ние бихме направли така. В тази връзка не съм убеден, че автомобил продаван във форума, на всяка цена би бил по-добър от тези по обявите авто борсите!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 06 Яну 2014, 1:17

moody написа:Според мен точно какви ремонти ще се налагат не зависи дали е дизел или бензин, а от това коя година е правена колата. И да.. знам, че няма как да има безпроблемна кола на 15 години. Като се има превид с колко пари разполагам въпроса вече остава дали да е 15 годишно БМВ дизел или просто друга марка. Бензин не искам най-малкото заради разхода на гориво (не че другите са много по-евтини) ...

Прав си до някъде, но няма как една 320д, която е купена заради икономията й на гориво да е карана колкото 330и примерно... От значително повечето километри следват и ремонтите, който пък на дизела на всичкото от горе са по-скъпи... :censored:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 06 Яну 2014, 11:44

acho.rs написа: Иначе , примерно мой приятел след месец-два ще си купува 328i/330i седан с ръчни скорости . Погледни какви са предложенията в карс , мобилето и форума - на мен ми се вижда, че няма нищо смислено :roll:

И аз вероятно началото на другия месец ще се засиля отново на Е46. Търся бензин Х (2.5 3.0 за предпочитане) седан, фейс, без м-пакети, черен салон (ако не е кожа, мога
да добавя почти всичко в последствие). Дори и да е без Ксенон, лупи всичко се поставя после. Още се чудя дали с навигация или нещо такова и реално досега не съм намерил една кола, която да ми хареса. Единствено тази отговаря на критерия. Чух се с продавача. Накратко - като свършвала газта (фобос, което е минус за мене) - светкал чека - никаква теория не виждам в това. Сменял термостат и водна помпа и май пак надувало маркучите, "изстивала" като кара извън града стрелката ходила в синьото. Как да е
ще я гледам на живо и ще преценя.

Няколко въпроса имам:
- видях една обява на Е46 330хд фейс пишеше адаптивни завиващи светлини - има ли такива при е46 както при е60/е90 ?
- Е46 без фабричен нави, монитор, чейнджър ако си монтирам само монитора, после към него мога ли да закача камера
за паркиране и примерно някакъв плеър/цифров приемник за гледане на тв/клипове или пак ще ми трябва бмв тунер ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Яну 2014, 11:56

nikolae написа:
acho.rs написа:Няколко въпроса имам:
- видях една обява на Е46 330хд фейс пишеше адаптивни завиващи светлини - има ли такива при е46 както при е60/е90 ?
- Е46 без фабричен нави, монитор, чейнджър ако си монтирам само монитора, после към него мога ли да закача камера
за паркиране и примерно някакъв плеър/цифров приемник за гледане на тв/клипове или пак ще ми трябва бмв тунер ?

Coupe - cabrio и то от последните 2005 имат adaptive headlights като Е60 и Е90 :yes: нищо друго!
За едната камера да слагаш монитор - слагаш китайка навигация и после камера - най удачния вариянт :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Яну 2014, 12:03

blackboo написа:Колеги интересно ми е да разбера, но не са ми ясни понятията т.е бомбето на което е хванат амортисъора и върху него има наслагване, като шапка там, където е написан ВИН-а или от другата страна с металната табелка, та това наслагване нормално ли е?

я дай малко по-разбираемо, че така...
на дясното бомбе където е набит номера на купето върху него има прозрачна лепенка (оригинално), за това ли питаш?
на лявото бомбе металната табела се нарича "евротабела"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 06 Яну 2014, 14:20

nikolae написа:
acho.rs написа: Иначе , примерно мой приятел след месец-два ще си купува 328i/330i седан с ръчни скорости . Погледни какви са предложенията в карс , мобилето и форума - на мен ми се вижда, че няма нищо смислено :roll:

И аз вероятно началото на другия месец ще се засиля отново на Е46. Търся бензин Х (2.5 3.0 за предпочитане) седан, фейс, без м-пакети, черен салон (ако не е кожа, мога
да добавя почти всичко в последствие). Дори и да е без Ксенон, лупи всичко се поставя после. Още се чудя дали с навигация или нещо такова и реално досега не съм намерил една кола, която да ми хареса. Единствено тази отговаря на критерия. Чух се с продавача. Накратко - като свършвала газта (фобос, което е минус за мене) - светкал чека - никаква теория не виждам в това. Сменял термостат и водна помпа и май пак надувало маркучите, "изстивала" като кара извън града стрелката ходила в синьото. Как да е
ще я гледам на живо и ще преценя.

Няколко въпроса имам:

На един приятел със е46 320д след смяната на водна помпа и термостат така му се надуваха маркучите и се оказа спукана глава... Внимавай повечко, не казвам че и при тази е това проблема просто при него беше това със същите проблеми. Успех с покупката на е46 :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ck4 » 06 Яну 2014, 14:45

мнение за тази, предвид цената :winky: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=59xnw9

ПредишнаСледваща

Назад към E46