Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Не мога да се сдържа за този лек офтопик, ще го изтрия, ако колегите модератори преценят... Стотици страници тема за избор на Е46, множество оплаквания как няма хубави коли и т.н. Появява се нещо такова и стои вече трети месец непродадена. Не познавам колегата, не знам какво е състоянието на колата, но като я гледам, едва ли е пълнил тампоните с пяна да я продаде... Имаше една подобна в Монтана, мисля, че и в Благоевград. Не разбирам как при толкова търсещи хубавите коли не се продават. Да, номиналната им стойност е по-висока, но в крайна сметка такава кола излиза много по-евтино от изтормозена "горублянка", "дупничанка" или "врачанка". Особено ако мислите да я карате дългосрочно. Чудя се тази тема дали изобщо е помогнала реално на някого, който е купил или се е предпазил да купи кола с помощ от тук.
Never mistake motion for action...
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Leon написа:Не мога да се сдържа за този лек офтопик, ще го изтрия, ако колегите модератори преценят... Стотици страници тема за избор на Е46, множество оплаквания как няма хубави коли и т.н. Появява се нещо такова и стои вече трети месец непродадена. Не познавам колегата, не знам какво е състоянието на колата, но като я гледам, едва ли е пълнил тампоните с пяна да я продаде... Имаше една подобна в Монтана, мисля, че и в Благоевград. Не разбирам как при толкова търсещи хубавите коли не се продават. Да, номиналната им стойност е по-висока, но в крайна сметка такава кола излиза много по-евтино от изтормозена "горублянка", "дупничанка" или "врачанка". Особено ако мислите да я карате дългосрочно. Чудя се тази тема дали изобщо е помогнала реално на някого, който е купил или се е предпазил да купи кола с помощ от тук.

На мен форума,темата и колега от форума много ми помогнаха в избора за е46

Има една приказка....."Не слушай старило,слушай патило"

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
абе какво се лъжем, тая тема е пълна пародия.
много добре показва колко са купувачи "купувачите"
200 - 300 страници се пише едно и също:
- няма хубави коли
- само гробници били се продавали на гурубляне, враца, дупница, пазара в димитровград..
- хубаво евтино нямало
- коя кола колко зле била (нищо че цената й е с 1к под цената на другите, това не се отразява)
- колко хубави форумни коли имало, ама що ли никой не ги купува
- как ако тръгна да си продавам 46-цата ще й искам 1234 хиляди щото преди пет години съм я купил за еди коло си и съм сменил еди какво си..
- колко стрували някакви коли в мобиле.де
- няма хубави коли
- само гробници били се продавали на гурубляне, враца, дупница, пазара в димитровград..
- хубаво евтино нямало
- коя кола колко зле била (нищо че цената й е с 1к под цената на другите, това не се отразява)
- как ако тръгна да си продавам 46-цата ще й искам 1234 хиляди щото преди пет години съм я купил за еди коло си и съм сменил еди какво си..

Leon написа:Не мога да се сдържа за този лек офтопик, ще го изтрия, ако колегите модератори преценят... Стотици страници тема за избор на Е46, множество оплаквания как няма хубави коли и т.н. Появява се нещо такова и стои вече трети месец непродадена. Не познавам колегата, не знам какво е състоянието на колата, но като я гледам, едва ли е пълнил тампоните с пяна да я продаде... Имаше една подобна в Монтана, мисля, че и в Благоевград. Не разбирам как при толкова търсещи хубавите коли не се продават. Да, номиналната им стойност е по-висока, но в крайна сметка такава кола излиза много по-евтино от изтормозена "горублянка", "дупничанка" или "врачанка". Особено ако мислите да я карате дългосрочно. Чудя се тази тема дали изобщо е помогнала реално на някого, който е купил или се е предпазил да купи кола с помощ от тук.
Гледал съм тази кола. Има си причини още да не е купена ;-)
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Bavarcho написа:абе какво се лъжем, тая тема е пълна пародия.
- няма хубави коли
- хубаво евтино нямало
Колега за най-голяма съжаления си прав. Много се говори малко се действа.
Всеки търси нещо добро, но като има нещо хубаво, цената му е много или нещо потропвало, само причини.
Кола на 10-15 години без проблем няма(освен по музеите на BMW

Ако някой търси комби автоматик, може да погледне тази http://kosini-auto.cars.bg/c550927 копувал съм от този човек няколко коли и никога нищо покрито не е имало. Даже като я внесе преди да я има на обява ми звъня, за да ми каже че има кола като за мен, но имам предостатъчно вече.
Пък ако не му хареса, може да напише в темата

Бъди честен пък да става квото ще
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Тази кола е обсъждана . Иначе , примерно мой приятел след месец-два ще си купува 328i/330i седан с ръчни скорости . Погледни какви са предложенията в карс , мобилето и форума - на мен ми се вижда, че няма нищо смислено

- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330xi
- Мечтае да кара: BMW M5
Колеги интересно ми е да разбера, но не са ми ясни понятията т.е бомбето на което е хванат амортисъора и върху него има наслагване, като шапка там, където е написан ВИН-а или от другата страна с металната табелка, та това наслагване нормално ли е?
Според мен точно какви ремонти ще се налагат не зависи дали е дизел или бензин, а от това коя година е правена колата. И да.. знам, че няма как да има безпроблемна кола на 15 години. Като се има превид с колко пари разполагам въпроса вече остава дали да е 15 годишно БМВ дизел или просто друга марка. Бензин не искам най-малкото заради разхода на гориво (не че другите са много по-евтини) ...
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
На мен темата ми харасва пък. Не е нужно да си прочел всичките страници за разлика от други теми. Аз например октомври месец станах горд собственик на една 46-ца на която се радвам по детски му. Месец преди това се зачетох по-сериозно в темата като първо сърчнах линковете които ме интересуваха като обяви в темата. След като не намерих инфо за обявите които ме интересуваха, питах и аз. Ето примерно сега след като вече драмата с търсенето за мен приключи, аз продължавам да чета темата успоредно с обявите, защото има няколко обяви, чиито екземпляри ходих, гледах, а някой дори проверих в сервиз. И ако някой случайно попита, бих споделил преките си впечатления. Читави коли изпадат. Важно е всеки сам за себеси да зане какво е "читава". В крайна сметка така като гледам, в тази тема, основната идея на 95% от хората които питат, е автомобилът им да притежава следните няколко неща:
-рекаро седалки
-М брони, прагове, волан, джанти (макар и да са добавяни впоследствие)
-ксенон
-голяма навигация (нищо, че с нея вече дори не можеш да гледаш TV)
Малко са хората, които гледат на първо място машината да е изправна и свежа, макар и с платняни седалки и железни джанти!
И последно ще споделя едно лично убеждение. Когато авто търговците събират автомобилите, които да вкарат и продадат в България, те обезателно НЕ използват "уреда" си за подбиране на евтини, износени и счупени коли! Естествено, че те ще търсят най-евтините, за направят повече печалба тук - всички ние бихме направли така. В тази връзка не съм убеден, че автомобил продаван във форума, на всяка цена би бил по-добър от тези по обявите авто борсите!
-рекаро седалки
-М брони, прагове, волан, джанти (макар и да са добавяни впоследствие)
-ксенон
-голяма навигация (нищо, че с нея вече дори не можеш да гледаш TV)
Малко са хората, които гледат на първо място машината да е изправна и свежа, макар и с платняни седалки и железни джанти!
И последно ще споделя едно лично убеждение. Когато авто търговците събират автомобилите, които да вкарат и продадат в България, те обезателно НЕ използват "уреда" си за подбиране на евтини, износени и счупени коли! Естествено, че те ще търсят най-евтините, за направят повече печалба тук - всички ние бихме направли така. В тази връзка не съм убеден, че автомобил продаван във форума, на всяка цена би бил по-добър от тези по обявите авто борсите!
moody написа:Според мен точно какви ремонти ще се налагат не зависи дали е дизел или бензин, а от това коя година е правена колата. И да.. знам, че няма как да има безпроблемна кола на 15 години. Като се има превид с колко пари разполагам въпроса вече остава дали да е 15 годишно БМВ дизел или просто друга марка. Бензин не искам най-малкото заради разхода на гориво (не че другите са много по-евтини) ...
Прав си до някъде, но няма как една 320д, която е купена заради икономията й на гориво да е карана колкото 330и примерно... От значително повечето километри следват и ремонтите, който пък на дизела на всичкото от горе са по-скъпи...

..Bayerische Motoren Werke..

acho.rs написа: Иначе , примерно мой приятел след месец-два ще си купува 328i/330i седан с ръчни скорости . Погледни какви са предложенията в карс , мобилето и форума - на мен ми се вижда, че няма нищо смислено
И аз вероятно началото на другия месец ще се засиля отново на Е46. Търся бензин Х (2.5 3.0 за предпочитане) седан, фейс, без м-пакети, черен салон (ако не е кожа, мога
да добавя почти всичко в последствие). Дори и да е без Ксенон, лупи всичко се поставя после. Още се чудя дали с навигация или нещо такова и реално досега не съм намерил една кола, която да ми хареса. Единствено тази отговаря на критерия. Чух се с продавача. Накратко - като свършвала газта (фобос, което е минус за мене) - светкал чека - никаква теория не виждам в това. Сменял термостат и водна помпа и май пак надувало маркучите, "изстивала" като кара извън града стрелката ходила в синьото. Как да е
ще я гледам на живо и ще преценя.
Няколко въпроса имам:
- видях една обява на Е46 330хд фейс пишеше адаптивни завиващи светлини - има ли такива при е46 както при е60/е90 ?
- Е46 без фабричен нави, монитор, чейнджър ако си монтирам само монитора, после към него мога ли да закача камера
за паркиране и примерно някакъв плеър/цифров приемник за гледане на тв/клипове или пак ще ми трябва бмв тунер ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
nikolae написа:acho.rs написа:Няколко въпроса имам:
- видях една обява на Е46 330хд фейс пишеше адаптивни завиващи светлини - има ли такива при е46 както при е60/е90 ?
- Е46 без фабричен нави, монитор, чейнджър ако си монтирам само монитора, после към него мога ли да закача камера
за паркиране и примерно някакъв плеър/цифров приемник за гледане на тв/клипове или пак ще ми трябва бмв тунер ?
Coupe - cabrio и то от последните 2005 имат adaptive headlights като Е60 и Е90

За едната камера да слагаш монитор - слагаш китайка навигация и после камера - най удачния вариянт

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
blackboo написа:Колеги интересно ми е да разбера, но не са ми ясни понятията т.е бомбето на което е хванат амортисъора и върху него има наслагване, като шапка там, където е написан ВИН-а или от другата страна с металната табелка, та това наслагване нормално ли е?
я дай малко по-разбираемо, че така...
на дясното бомбе където е набит номера на купето върху него има прозрачна лепенка (оригинално), за това ли питаш?
на лявото бомбе металната табела се нарича "евротабела"

nikolae написа:acho.rs написа: Иначе , примерно мой приятел след месец-два ще си купува 328i/330i седан с ръчни скорости . Погледни какви са предложенията в карс , мобилето и форума - на мен ми се вижда, че няма нищо смислено
И аз вероятно началото на другия месец ще се засиля отново на Е46. Търся бензин Х (2.5 3.0 за предпочитане) седан, фейс, без м-пакети, черен салон (ако не е кожа, мога
да добавя почти всичко в последствие). Дори и да е без Ксенон, лупи всичко се поставя после. Още се чудя дали с навигация или нещо такова и реално досега не съм намерил една кола, която да ми хареса. Единствено тази отговаря на критерия. Чух се с продавача. Накратко - като свършвала газта (фобос, което е минус за мене) - светкал чека - никаква теория не виждам в това. Сменял термостат и водна помпа и май пак надувало маркучите, "изстивала" като кара извън града стрелката ходила в синьото. Как да е
ще я гледам на живо и ще преценя.
Няколко въпроса имам:
На един приятел със е46 320д след смяната на водна помпа и термостат така му се надуваха маркучите и се оказа спукана глава... Внимавай повечко, не казвам че и при тази е това проблема просто при него беше това със същите проблеми. Успех с покупката на е46

..Bayerische Motoren Werke..

мнение за тази, предвид цената
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=59xnw9