Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: BMW E60 545i
Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от petar_majarov » 24 Дек 2013, 16:38

alioshev написа:Колеги, дайте едно мнение за тази обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=55khhg
На пръв поглед вижда ли се нещо фрапантно? Ходихме да я гледаме. На външен вид и на салон, колата е ОК. Не беше палена 1 седмица и човека като я запали, първата една минута се чуваше едно леко потропване. Това от какво може да е? Карахме я, вози много стегнато и не потропва от никъде. Като я качихме на канал, отдолу имаше от някъде теч на масло. Преден десен носач беше леко омаслен и малко масло отиваше и назад към скоростната кутия. Под двигателя имаше кора, която не съм свалял и не знам този теч от къде може да е. Някакви идеи? Общо взето заслужава ли си дадената кола според вас, като цената е доста надолу от това, което е на обявата.

Щом е доста надолу цената колега, а колата ви се вижда стегната, значи взимай. Ако няма други проблеми освен мистериозния теч, а я дават за 4 бона някъде, едва ли няма да си заслужава... все пак първо просто прегледайте какво толко тече за да си спокоен. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 24 Дек 2013, 16:42

На тоя мотор маслото най-вероятно тече от елемента на масления филтър, смяната не е нищо сложно и фатално. Обикновенно там прокапват и омазват всичко назад.
Като цена обаче според мен не си заслужава, защото с още 1000лв отгоре може да се вземе много по-пъргав мотор и много повече екстри от този "базов екземлпляр".

petar_majarov написа:
alioshev написа:Колеги, дайте едно мнение за тази обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=55khhg
На пръв поглед вижда ли се нещо фрапантно? Ходихме да я гледаме. На външен вид и на салон, колата е ОК. Не беше палена 1 седмица и човека като я запали, първата една минута се чуваше едно леко потропване. Това от какво може да е? Карахме я, вози много стегнато и не потропва от никъде. Като я качихме на канал, отдолу имаше от някъде теч на масло. Преден десен носач беше леко омаслен и малко масло отиваше и назад към скоростната кутия. Под двигателя имаше кора, която не съм свалял и не знам този теч от къде може да е. Някакви идеи? Общо взето заслужава ли си дадената кола според вас, като цената е доста надолу от това, което е на обявата.

Щом е доста надолу цената колега, а колата ви се вижда стегната, значи взимай. Ако няма други проблеми освен мистериозния теч, а я дават за 4 бона някъде, едва ли няма да си заслужава... все пак първо просто прегледайте какво толко тече за да си спокоен. :yes:
Бъди честен пък да става квото ще

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 24 Дек 2013, 18:12

цената е ниска защото някой е решил да се освободи от един невървящ но за сметка на това добре харчещ леген.
Трябва ли точно вие да сте следващите,които ще стигнете до този извод.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 24 Дек 2013, 20:38

С пича, който я продава се оказахме далечни познати. Дава ми я на 4к с двата комплекта гуми и джанти. Проблема ми не е чак толкова в теча, колкото до това че не знам какво точно е това почукване на студен двигател, което го има. И още 1 нещо ме притеснява, колата е с 1 ключ само. А по принцип трябва да са 3 нали?
Изображение

Аватар

Мнение от petar_majarov » 25 Дек 2013, 1:14

alioshev написа:С пича, който я продава се оказахме далечни познати. Дава ми я на 4к с двата комплекта гуми и джанти. Проблема ми не е чак толкова в теча, колкото до това че не знам какво точно е това почукване на студен двигател, което го има. И още 1 нещо ме притеснява, колата е с 1 ключ само. А по принцип трябва да са 3 нали?

За почукването - направи компресия на всеки цилиндър, а може и комп/ диагностика.
Смисъл 1 ключ? Питай продавача дали в загубил другите ключове или какво е станало с тях, та ги няма...?

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е90 330D xDrive LCI

Мнение от Xezes » 25 Дек 2013, 1:55

Xezes написа:Здравейте колеги,

Тъй като се намирам в Пловдив, се оглеждам за нещо като следните две обяви:

http://www.mobile.bg/11387209749899396
http://www.mobile.bg/11379866366725193

Бихте ли изказали мненията си.

Ако някои ги е гледал на живо - още по-добре. Благодаря!

Някои нещо ? :) :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 25 Дек 2013, 9:42

Xezes написа:
Xezes написа:Здравейте колеги,

Тъй като се намирам в Пловдив, се оглеждам за нещо като следните две обяви:

http://www.mobile.bg/11387209749899396
http://www.mobile.bg/11379866366725193

Бихте ли изказали мненията си.

Ако някои ги е гледал на живо - още по-добре. Благодаря!

Някои нещо ? :) :driving:

Втората няма кора под двигателя!
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 25 Дек 2013, 10:52

ka4i написа:Втората няма кора под двигателя!

Ужас :!: :mhihi: :mhihi:
(май е имало удърче отпред)
За сметка на това има чистак нов претапициран волан :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 25 Дек 2013, 11:40

petar_majarov написа:
alioshev написа:С пича, който я продава се оказахме далечни познати. Дава ми я на 4к с двата комплекта гуми и джанти. Проблема ми не е чак толкова в теча, колкото до това че не знам какво точно е това почукване на студен двигател, което го има. И още 1 нещо ме притеснява, колата е с 1 ключ само. А по принцип трябва да са 3 нали?

За почукването - направи компресия на всеки цилиндър, а може и комп/ диагностика.
Смисъл 1 ключ? Питай продавача дали в загубил другите ключове или какво е станало с тях, та ги няма...?

Казва, че така си била дошла колата още като той я купувал. Иначе има ли някой колега в монтанска област, който ги чатка тези колички?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Дек 2013, 16:31

petar_majarov написа:

80% тук не са и виждали всички ключове :) - коите са 3 два с чип един без и една заготовка.
Това,че е с един ключ - няма нищо общо със състоянието на колата..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 333xi Touring

Мнение от kokok0 » 26 Дек 2013, 1:00

Ключове се правят - час време и около 130-150лв. Велико е да продаваш кола със сменени консумативи! Гумите на едната били нови! хах, нови само на 40 000км. Чукането ако не е от празни повдигачи - лошо.

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е90 330D xDrive LCI

Мнение от Xezes » 26 Дек 2013, 1:14

Колеги, а за това какво мислите ?

http://www.mobile.bg/11387034959545012

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 26 Дек 2013, 12:08

Дайте мнение за тази моля
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=56679z
км?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 333xi Touring

Мнение от kokok0 » 26 Дек 2013, 19:36

Изглежда супер, ходи я гледай и я провери задължително, че за тая часталъка е пара.

Аватар

Мнение от petar_majarov » 27 Дек 2013, 1:20

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=56g6a1

Колеги, тази кола освен счупена се оказа и с нереална година. :confused: Не е 2000г. , а 1999г. .... Накрая ще взема за брадчето 4 цилиндрова дизел или бензин е46 ако има купета, че тия с малко по-големичките двигателчета се оказаха и стари и карани... исках нещо надежно и солидно, а 2.8 двигателя има относително такъв имидж, но не харесах нито една кола...
Май ще послушам твърдото мнение на колегите, че за подобна кола и дададеш много пари никак не е сигурно, че ще е добра а даже напротив... Дайте някакви оферти за 318i и 320d или нещо такова, до нова година взимам със сигурност една, пишете на лично даже някой ако продава, но моля само сериозни хора, нагледах се на номерца за 1-2 месеца. САМО КУПЕ, ЗА МЛАДЕЖ поздрави :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E46