Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
alioshev написа:Колеги, дайте едно мнение за тази обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=55khhg
На пръв поглед вижда ли се нещо фрапантно? Ходихме да я гледаме. На външен вид и на салон, колата е ОК. Не беше палена 1 седмица и човека като я запали, първата една минута се чуваше едно леко потропване. Това от какво може да е? Карахме я, вози много стегнато и не потропва от никъде. Като я качихме на канал, отдолу имаше от някъде теч на масло. Преден десен носач беше леко омаслен и малко масло отиваше и назад към скоростната кутия. Под двигателя имаше кора, която не съм свалял и не знам този теч от къде може да е. Някакви идеи? Общо взето заслужава ли си дадената кола според вас, като цената е доста надолу от това, което е на обявата.
Щом е доста надолу цената колега, а колата ви се вижда стегната, значи взимай. Ако няма други проблеми освен мистериозния теч, а я дават за 4 бона някъде, едва ли няма да си заслужава... все пак първо просто прегледайте какво толко тече за да си спокоен.

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
На тоя мотор маслото най-вероятно тече от елемента на масления филтър, смяната не е нищо сложно и фатално. Обикновенно там прокапват и омазват всичко назад.
Като цена обаче според мен не си заслужава, защото с още 1000лв отгоре може да се вземе много по-пъргав мотор и много повече екстри от този "базов екземлпляр".
Като цена обаче според мен не си заслужава, защото с още 1000лв отгоре може да се вземе много по-пъргав мотор и много повече екстри от този "базов екземлпляр".
petar_majarov написа:alioshev написа:Колеги, дайте едно мнение за тази обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=55khhg
На пръв поглед вижда ли се нещо фрапантно? Ходихме да я гледаме. На външен вид и на салон, колата е ОК. Не беше палена 1 седмица и човека като я запали, първата една минута се чуваше едно леко потропване. Това от какво може да е? Карахме я, вози много стегнато и не потропва от никъде. Като я качихме на канал, отдолу имаше от някъде теч на масло. Преден десен носач беше леко омаслен и малко масло отиваше и назад към скоростната кутия. Под двигателя имаше кора, която не съм свалял и не знам този теч от къде може да е. Някакви идеи? Общо взето заслужава ли си дадената кола според вас, като цената е доста надолу от това, което е на обявата.
Щом е доста надолу цената колега, а колата ви се вижда стегната, значи взимай. Ако няма други проблеми освен мистериозния теч, а я дават за 4 бона някъде, едва ли няма да си заслужава... все пак първо просто прегледайте какво толко тече за да си спокоен.
Бъди честен пък да става квото ще
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
alioshev написа:Колеги, дайте едно мнение за тази обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=55khhg
цената е ниска защото някой е решил да се освободи от един невървящ но за сметка на това добре харчещ леген.
Трябва ли точно вие да сте следващите,които ще стигнете до този извод.
- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
С пича, който я продава се оказахме далечни познати. Дава ми я на 4к с двата комплекта гуми и джанти. Проблема ми не е чак толкова в теча, колкото до това че не знам какво точно е това почукване на студен двигател, което го има. И още 1 нещо ме притеснява, колата е с 1 ключ само. А по принцип трябва да са 3 нали?

- petar_majarov
-
-
alioshev написа:С пича, който я продава се оказахме далечни познати. Дава ми я на 4к с двата комплекта гуми и джанти. Проблема ми не е чак толкова в теча, колкото до това че не знам какво точно е това почукване на студен двигател, което го има. И още 1 нещо ме притеснява, колата е с 1 ключ само. А по принцип трябва да са 3 нали?
За почукването - направи компресия на всеки цилиндър, а може и комп/ диагностика.
Смисъл 1 ключ? Питай продавача дали в загубил другите ключове или какво е станало с тях, та ги няма...?
- Xezes
- Потребител
-
- Кара: BMW Е90 330D xDrive LCI
Xezes написа:Здравейте колеги,
Тъй като се намирам в Пловдив, се оглеждам за нещо като следните две обяви:
http://www.mobile.bg/11387209749899396
http://www.mobile.bg/11379866366725193
Бихте ли изказали мненията си.
Ако някои ги е гледал на живо - още по-добре. Благодаря!
Някои нещо ?

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Xezes написа:Xezes написа:Здравейте колеги,
Тъй като се намирам в Пловдив, се оглеждам за нещо като следните две обяви:
http://www.mobile.bg/11387209749899396
http://www.mobile.bg/11379866366725193
Бихте ли изказали мненията си.
Ако някои ги е гледал на живо - още по-добре. Благодаря!
Някои нещо ?![]()
Втората няма кора под двигателя!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ka4i написа:Втората няма кора под двигателя!
Ужас

(май е имало удърче отпред)
За сметка на това има чистак нов претапициран волан

- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
petar_majarov написа:alioshev написа:С пича, който я продава се оказахме далечни познати. Дава ми я на 4к с двата комплекта гуми и джанти. Проблема ми не е чак толкова в теча, колкото до това че не знам какво точно е това почукване на студен двигател, което го има. И още 1 нещо ме притеснява, колата е с 1 ключ само. А по принцип трябва да са 3 нали?
За почукването - направи компресия на всеки цилиндър, а може и комп/ диагностика.
Смисъл 1 ключ? Питай продавача дали в загубил другите ключове или какво е станало с тях, та ги няма...?
Казва, че така си била дошла колата още като той я купувал. Иначе има ли някой колега в монтанска област, който ги чатка тези колички?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
petar_majarov написа:alioshev написа:С пича, който я продава се оказахме далечни познати. Дава ми я на 4к с двата комплекта гуми и джанти. Проблема ми не е чак толкова в теча, колкото до това че не знам какво точно е това почукване на студен двигател, което го има. И още 1 нещо ме притеснява, колата е с 1 ключ само. А по принцип трябва да са 3 нали?
80% тук не са и виждали всички ключове

Това,че е с един ключ - няма нищо общо със състоянието на колата..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Ключове се правят - час време и около 130-150лв. Велико е да продаваш кола със сменени консумативи! Гумите на едната били нови! хах, нови само на 40 000км. Чукането ако не е от празни повдигачи - лошо.
- Xezes
- Потребител
-
- Кара: BMW Е90 330D xDrive LCI
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Изглежда супер, ходи я гледай и я провери задължително, че за тая часталъка е пара.
- petar_majarov
-
-
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=56g6a1
Колеги, тази кола освен счупена се оказа и с нереална година.
Не е 2000г. , а 1999г. .... Накрая ще взема за брадчето 4 цилиндрова дизел или бензин е46 ако има купета, че тия с малко по-големичките двигателчета се оказаха и стари и карани... исках нещо надежно и солидно, а 2.8 двигателя има относително такъв имидж, но не харесах нито една кола...
Май ще послушам твърдото мнение на колегите, че за подобна кола и дададеш много пари никак не е сигурно, че ще е добра а даже напротив... Дайте някакви оферти за 318i и 320d или нещо такова, до нова година взимам със сигурност една, пишете на лично даже някой ако продава, но моля само сериозни хора, нагледах се на номерца за 1-2 месеца. САМО КУПЕ, ЗА МЛАДЕЖ поздрави
Колеги, тази кола освен счупена се оказа и с нереална година.

Май ще послушам твърдото мнение на колегите, че за подобна кола и дададеш много пари никак не е сигурно, че ще е добра а даже напротив... Дайте някакви оферти за 318i и 320d или нещо такова, до нова година взимам със сигурност една, пишете на лично даже някой ако продава, но моля само сериозни хора, нагледах се на номерца за 1-2 месеца. САМО КУПЕ, ЗА МЛАДЕЖ поздрави