Армеец или Алианц за Каско?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от iceblast » 18 Дек 2013, 10:35

Тези хора си мислят, че ние сме някакви глупаци и ще им подарим 20к лв. :mhihi: Аз, да чукна на дърво, не ми се е налагало да чакам пари от кражба, дано не ми се и налага, като гледам каква е хамалогия.

Те ключовете иначе може и да са ползвани на 21.07, то отчита само като дадеш на контакт май, така че...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 18 Дек 2013, 10:38

Taruno написа:Еми бащата и чичото на жена ми са адвокати, при мен също самото съдене е лесна работа ама съм без кола(в момента бръмча с един МЛ270CDI дето се опитва да ми изгори и дрехите от гърба :D ) но все пак се надявам на жалбата да мине тъй като съм им предоставил неопровержими доказателства за тъпата им ЛЪЖА, и ако се влезе в съд ще вклщчим и опит за измама към делото.

Пожелавам ти да приемат жалбата ти, но много ме съмнява. Просто в момента стратегията им е такава, знаят че ще загубят но не плащат а времето си заминава. Делата до последна инстанция се точат по две-три години, а по някога и повече. За две години и куп разправии стигнах до първа инстанция, и сигурно ще минат още две до финала, какъвто и да е той. Това не може да бъде никаква застрахователна компания, на времето рекетьорите с бухалките бяха по коректни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 18 Дек 2013, 10:45

Те за 3-4 години си мислят, че от лихви ще избият парите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 18 Дек 2013, 11:08

Като се порових в нета попаднах на правен блог свързан с темата- http://zastrahovan.eu/index.php?page=ot ... urance-law

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 18 Дек 2013, 12:48

И един съвет..., вземи си големия талон от тях и отчислявай колата от КАТ и после от данъчното колкото се може по бързо. В нашата държава след като ти откраднат колата продължаваш да плащаш данъци :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Данъчните приемат за дата на закриване на партидата, датата на отчисляването от КАТ, а не от деня на кражбата на автомобила. Аз се забавих с отчисляването около година докато ме мотаха застрахователите и сега от данъчното си искат данъка за това време че и с лихвата :lalala: . Получих писмо и от гаранционния фонд че ще ме глобят защото не съм сключил застраховка "Гражданска отговорност" ;) . В началото се ядосвах, ама вече наистина взе да ми става много забавно :D .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 18 Дек 2013, 14:11

да и всичко това,защото електронното правителство у нас е все още мираж.Комуникацията между институциите е нулева и поради тази причина ползват човека,който и без това е останал без кола да обикаля всички институции да се обяснява,че са му откраднали колата.Да не говорим за финансовите измерения на проблема.Шантава работа :kuku:
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530xd

Мнение от teto » 18 Дек 2013, 21:23

Мене ме притеснява момента с ключовете,аз например имам само един,а не виждам никаде да е упоменато и се чудя какво се случва ако стане кражба? и дали ще се заядат

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 18 Дек 2013, 21:30

А какъв е проблемът, че ключовете са ползвани последно през юли, а колата е открадната през август? Да няма клауза, че трябва да си карам колата ежедневно, ебаси? Що за малоумно основание за отказ може да е това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 18 Дек 2013, 23:44

ТРЯБВА да имаш два точно в договора на Армеец го изискват, иначе да точно аз ако искам мога да я оставя някъде един месец и да не я карам ама това е друга работа, при мен ми казват, че ЛЪЖА, че съм бил на морето, но както казах МВР четоха ключа ми два дни след кражбата и всичко беше наред, но по странното е, че ми казват, че съм карал колата, когато тя е нямала скорости и акумулатор :D смешниците нямало е как да знаят за това и прсто са написали дата, за която сега ще гризат голямо дърво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 18 Дек 2013, 23:48

В полицата пише, че трябва да имаш 2 ключа ли? Ами ако имаш един и си декларирал един и са го приели, какво пак ли ще отказват :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530xd

Мнение от teto » 19 Дек 2013, 0:58

Добре аз не виждам къде трябва да се отбележи ,че имам 1 ключ,сега си гледам договора и никаде не пише, има само въпрос дали са губени ключове или документ на колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 19 Дек 2013, 1:56

teto написа:Добре аз не виждам къде трябва да се отбележи ,че имам 1 ключ,сега си гледам договора и никаде не пише, има само въпрос дали са губени ключове или документ на колата.

При огледа след сключването на застраховка и маркиране (то вече е по желание) записват броя ключове и ги снимат, както и алармата. Много важно е да се пише, че алармата е изправна и действаща със сирена, защото на коли след 2004/2005г. се признава,че има фабрична аларма, но ако е без звукова сигнализация после не я признават. Поредният капан.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 19 Дек 2013, 12:11

Taruno написа:Били прочели ключовете, единия бил ползван на 21.07 а другия на 1.07, а колата я крадат на 11.08 на морето. ТОВА е ВСИЧКО

Обаче РПУ Несебър четоха ключа също на 14.08 и си излезе, че е ползван в нощта на кражбата, и освен това вие знаете че на 18.07 изпратих торк конвертора към Германия и имам документ за това т.е. колата НЯМА как да е ползвана на 21.07 :D тъй като беше със свалена скоростна кутия И акумулатор до 07.08 и на 08.08 си я взех ( от сервиза дадоха бележки, имам фактури от СПИИДИ за изпращането и получаването) и така колеги, мутрите са си мутри ще се опитат да те н****т винаги.

Сега обжалвам това решение с прикрепени тези документи, а отделно исках информация дали са четени моите ключове, в който и да е сервиз ОТОРИЗИРАН от БМВ със съдебна заповед и познайте няма такова нещо, нито един от ключовете не е четен след 14.08 (когато РПУ Несебър го четоха)

Ако искате още куриози ВТОРИЯ ключ, за който те твърдят, че е ползван на 01.07 всъщност седеше вкъщи като резервен и не е ползван от май месец :D

Аз имам колежка, на която и откраднаха 1-цата и УНИКА излезе със същото извинение. Явно е някаква практика. Обаче тая щуротия е абсурдна, защото ключът отчита датата, която е настроена в колата - а ти може да си сбъркал или нещо друго да е променило тези обстоятелства. Другото е, че ключът е бил при тях и те са били в състояние да напрвят каво ли не! Ако не са купили съдията ще спечелиш. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 19 Дек 2013, 13:49

E** си, чета темата и направо мисля да си продавам колата...
То бива бананова република, ама чак пък толкова.. За 20 бона ще те направят луд.. :censored:
Изроди мръсни!!!
Успех колеги, дано ги оборите! :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 19 Дек 2013, 14:57

iceblast написа:Те за 3-4 години си мислят, че от лихви ще избият парите :mhihi:

Най-вероятно още я издирват и имат надежда да я открият .По Коледа .... :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61