Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Тези хора си мислят, че ние сме някакви глупаци и ще им подарим 20к лв.
Аз, да чукна на дърво, не ми се е налагало да чакам пари от кражба, дано не ми се и налага, като гледам каква е хамалогия.
Те ключовете иначе може и да са ползвани на 21.07, то отчита само като дадеш на контакт май, така че...

Те ключовете иначе може и да са ползвани на 21.07, то отчита само като дадеш на контакт май, така че...
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Taruno написа:Еми бащата и чичото на жена ми са адвокати, при мен също самото съдене е лесна работа ама съм без кола(в момента бръмча с един МЛ270CDI дето се опитва да ми изгори и дрехите от гърба) но все пак се надявам на жалбата да мине тъй като съм им предоставил неопровержими доказателства за тъпата им ЛЪЖА, и ако се влезе в съд ще вклщчим и опит за измама към делото.
Пожелавам ти да приемат жалбата ти, но много ме съмнява. Просто в момента стратегията им е такава, знаят че ще загубят но не плащат а времето си заминава. Делата до последна инстанция се точат по две-три години, а по някога и повече. За две години и куп разправии стигнах до първа инстанция, и сигурно ще минат още две до финала, какъвто и да е той. Това не може да бъде никаква застрахователна компания, на времето рекетьорите с бухалките бяха по коректни.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Като се порових в нета попаднах на правен блог свързан с темата- http://zastrahovan.eu/index.php?page=ot ... urance-law
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
И един съвет..., вземи си големия талон от тях и отчислявай колата от КАТ и после от данъчното колкото се може по бързо. В нашата държава след като ти откраднат колата продължаваш да плащаш данъци
. Данъчните приемат за дата на закриване на партидата, датата на отчисляването от КАТ, а не от деня на кражбата на автомобила. Аз се забавих с отчисляването около година докато ме мотаха застрахователите и сега от данъчното си искат данъка за това време че и с лихвата
. Получих писмо и от гаранционния фонд че ще ме глобят защото не съм сключил застраховка "Гражданска отговорност"
. В началото се ядосвах, ама вече наистина взе да ми става много забавно
.

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
да и всичко това,защото електронното правителство у нас е все още мираж.Комуникацията между институциите е нулева и поради тази причина ползват човека,който и без това е останал без кола да обикаля всички институции да се обяснява,че са му откраднали колата.Да не говорим за финансовите измерения на проблема.Шантава работа 

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- teto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 530xd
Мене ме притеснява момента с ключовете,аз например имам само един,а не виждам никаде да е упоменато и се чудя какво се случва ако стане кражба? и дали ще се заядат
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
А какъв е проблемът, че ключовете са ползвани последно през юли, а колата е открадната през август? Да няма клауза, че трябва да си карам колата ежедневно, ебаси? Що за малоумно основание за отказ може да е това?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
ТРЯБВА да имаш два точно в договора на Армеец го изискват, иначе да точно аз ако искам мога да я оставя някъде един месец и да не я карам ама това е друга работа, при мен ми казват, че ЛЪЖА, че съм бил на морето, но както казах МВР четоха ключа ми два дни след кражбата и всичко беше наред, но по странното е, че ми казват, че съм карал колата, когато тя е нямала скорости и акумулатор
смешниците нямало е как да знаят за това и прсто са написали дата, за която сега ще гризат голямо дърво.

В полицата пише, че трябва да имаш 2 ключа ли? Ами ако имаш един и си декларирал един и са го приели, какво пак ли ще отказват 

- teto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 530xd
Добре аз не виждам къде трябва да се отбележи ,че имам 1 ключ,сега си гледам договора и никаде не пише, има само въпрос дали са губени ключове или документ на колата.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
teto написа:Добре аз не виждам къде трябва да се отбележи ,че имам 1 ключ,сега си гледам договора и никаде не пише, има само въпрос дали са губени ключове или документ на колата.
При огледа след сключването на застраховка и маркиране (то вече е по желание) записват броя ключове и ги снимат, както и алармата. Много важно е да се пише, че алармата е изправна и действаща със сирена, защото на коли след 2004/2005г. се признава,че има фабрична аларма, но ако е без звукова сигнализация после не я признават. Поредният капан.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Taruno написа:Били прочели ключовете, единия бил ползван на 21.07 а другия на 1.07, а колата я крадат на 11.08 на морето. ТОВА е ВСИЧКО
Обаче РПУ Несебър четоха ключа също на 14.08 и си излезе, че е ползван в нощта на кражбата, и освен това вие знаете че на 18.07 изпратих торк конвертора към Германия и имам документ за това т.е. колата НЯМА как да е ползвана на 21.07тъй като беше със свалена скоростна кутия И акумулатор до 07.08 и на 08.08 си я взех ( от сервиза дадоха бележки, имам фактури от СПИИДИ за изпращането и получаването) и така колеги, мутрите са си мутри ще се опитат да те н****т винаги.
Сега обжалвам това решение с прикрепени тези документи, а отделно исках информация дали са четени моите ключове, в който и да е сервиз ОТОРИЗИРАН от БМВ със съдебна заповед и познайте няма такова нещо, нито един от ключовете не е четен след 14.08 (когато РПУ Несебър го четоха)
Ако искате още куриози ВТОРИЯ ключ, за който те твърдят, че е ползван на 01.07 всъщност седеше вкъщи като резервен и не е ползван от май месец
Аз имам колежка, на която и откраднаха 1-цата и УНИКА излезе със същото извинение. Явно е някаква практика. Обаче тая щуротия е абсурдна, защото ключът отчита датата, която е настроена в колата - а ти може да си сбъркал или нещо друго да е променило тези обстоятелства. Другото е, че ключът е бил при тях и те са били в състояние да напрвят каво ли не! Ако не са купили съдията ще спечелиш.

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
E** си, чета темата и направо мисля да си продавам колата...
То бива бананова република, ама чак пък толкова.. За 20 бона ще те направят луд..
Изроди мръсни!!!
Успех колеги, дано ги оборите!
То бива бананова република, ама чак пък толкова.. За 20 бона ще те направят луд..

Изроди мръсни!!!
Успех колеги, дано ги оборите!

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
iceblast написа:Те за 3-4 години си мислят, че от лихви ще избият парите
Най-вероятно още я издирват и имат надежда да я открият .По Коледа ....