Проблем с въздушния компресор

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: X3 E83 2.0D , Х5 Ф15

Проблем с въздушния компресор

Мнение от Simon111 » 12 Дек 2013, 18:01

Здравейте колеги,имам проблем с компресора на окачването (Е61 2006г.)Доста често почна да ми се появява грешка за окачването и след диагностика на компресора се оказа че има около 7-8 бара налягане и не може да да напомпи възглавниците.Искам да попитам някой правил ли е опити да РЕЦИКЛИРА компресора и ако ДА какав е резултата и дали си заслужава интервенцията и колко пари му е излязло?Мерси предварително на всички за помоща.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Re: Проблем с въздушния компресор

Мнение от datchko » 13 Дек 2013, 21:36

Не съм от най-разбиращите при е60/61, но мисля, че е по-добре да се вземе друг - нов или използван.
Може и да може да се ремонтира, просто не съм много запознат :Х

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 13 Дек 2013, 23:07

колега в често срещаните проблеми на Е61 е отговора на въпроса ти.Темата е закачена най от горе.Мисля,че беше най добре компресор от фейслифт,но погледни там
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 13 Дек 2013, 23:08

Не може да се ремонтира, провери темата за Е61 на da6ip и чети как да се излекуваш, трябвало е навременно сменяне на маркучите с плетени такива, но ако вече дава грешки, търсиш по моргите такъв от фейса, защото там филма е оправен.

Потребител
Аватар
Кара: Е53, 3D

Мнение от ivan vasilev » 14 Дек 2013, 13:18

Здравейте колеги. Имах същия проблем с компресора на задното окачване. Всеки ден даваше грешки, докато една сутрин като излязох установих че задницата на колата е клекнала и компресора е умрял. При разглобяването установих че входящия маркуч е почти изцяло скъсан. Демонтирах компресора, разглобих го основно и се оказа че вътре е пълен с глеч от масло и прах. Почистих го и го промих. Намазах с реметализираща добавка за двигател и го сглобих. Подадох ми напрежение от акумолатор, и го оставих да работи около 5 минути. След това отворих компресорната глава, и видях че над буталото се е събрал още боклук. Така и не разбрах от къде. Повторно го разглобих, почистих под и над буталото и намазах с реметализант. Сглобих и оставих да работи на празен ход няколко минути. Монтирах го на колата и в момента на вкарване на буксата компресора заработи и вдигна колата. Не съм мерил колко атмосвери потдържа но от тогава, вече месец нямам излязла нито веднъж грешка. Най вероятно само съм отложил за известно време кончината му но колкото изкара толкова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 14 Дек 2013, 19:08

Ако почистването е било качествено И преди това боклука не е направи пастет вътре, И си сменим проблемния маркуч може би си се спасил. Като цяло преди да стане проблем е елементарно да се поправи не струва повече от 10-15 лв. за маркуча и 30 мин да го закачиш, ама след като е станало ситуацията е малко "след дъжд качулка"

Назад към Е60/Е61