За и против ремап-а

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Re: За и против ремап-а

Мнение от miroleskov » 13 Дек 2013, 16:07

обсъждането тук все повече затвърди мнението за ремапове,чипове и т.н. и то е твърдо НЕ!Искам по-бърза кола тогава тези 1000 лв.(най-малко),които спестявам като не пипам нищо по колата отиват във фонд F11 :yes: ,но естествено всеки сам си решава.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 13 Дек 2013, 16:21

miroleskov написа:обсъждането тук все повече затвърди мнението за ремапове,чипове и т.н. и то е твърдо НЕ!Искам по-бърза кола тогава тези 1000 лв.(най-малко),които спестявам като не пипам нищо по колата отиват във фонд F11 :yes: ,но естествено всеки сам си решава.

Аз даже се учудвам на колегите, как може да си оставиш колата на някакви "случайни минувачи" да ти слагат чипове и тн! :kuku: И после това пуши, онова не работи, колите и без това са изтормозени и на 500к километра.... Не може да си купиш 520 и да върви като за 530.

Още повече в Бълагрия майсторчетата трябва да учат още 20 -тина години, за да достигнат някакво приемливо ниво. Имам чувството, че някои хора не са яли дървото с разни абсурдни ремонти и не знаят къде се намираме и как стоят нещата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 13 Дек 2013, 16:59

В този ред на мисли, може ли да се направи де-мап. Смисъл аз нямам, но софта ми е пипан заради ДПФ-то. Може ли да се направи демап с оригиналния софт на колата и само една променлива за ДПФ-то да се сетне дет се вика на Off примерно?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 13 Дек 2013, 17:22

Няма къде да ги научат.На ония университетите им са други.Не случайно има мерни единици с техните имена.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 13 Дек 2013, 17:42

АМи ако погледнем в БГ техникумите които трябва да подготвят тези хора всъщност са населени с най-ниско интелигентните ученици. Това е лично наблюдение в няколко града в които съм живял. Тоест дори и да искаш да се занимаваш с тази професия и си интелигентен няма просто как да се забиеш в едно такова училище пълно с диваци. От там и тези училища отблъскват талантливите хора и ги насочват към други училища където тези ученици тръгват по друг път и се занимават с друга професия.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 13 Дек 2013, 18:42

Е то ако чакаш човек със средно да ти направи ремап....Аз лично съм учил ДВГ в средното си,но изучаваното там е някакво основно ниво и после завих към хранителната индустрия(остър завой).Ако продължиш да се развиваш в тази посока и във висшето ще е малко по така,но отново далеч от софтуерите на тези машини....
П.С.Между другото не е ли добра идея да имаме тема кой с какво се занимава може да се намерят и бизнес контакти тук знае ли човек.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 13 Дек 2013, 18:46

Разхода още не съм го засекъл, искам да изхарча целият резевоар за да видя. За сегя седи на 9.7 като имам само едно ходене до Перник всичко друго е градско в София от центъра до Малдост и обратно. Сега обаче времето позастудя и може би ще ми е повишен, последното зареждане беше 9.4

Относно некачествения ремап, ДПФа ми не му беше дошло време за регенерация, защото държеше перфектни наляганя, а след това драстично се повишиха, колата дори започна да реже горивото над 3500 оборота при пълна газ. Чипа беше прегледан от другият човек и веднага каза къде, какво и защо е проблема.

Мога да кача чипа тук и ти да си кажеш мнението, и да кажеш колко е AFR-то например.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 13 Дек 2013, 20:15

miroleskov написа:Е то ако чакаш човек със средно да ти направи ремап....Аз лично съм учил ДВГ в средното си,но изучаваното там е някакво основно ниво и после завих към хранителната индустрия(остър завой).Ако продължиш да се развиваш в тази посока и във висшето ще е малко по така,но отново далеч от софтуерите на тези машини....
П.С.Между другото не е ли добра идея да имаме тема кой с какво се занимава може да се намерят и бизнес контакти тук знае ли човек.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Подкрепям... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 13 Дек 2013, 21:13

И аз
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 14 Дек 2013, 9:04

[

Sent from my iPhone using Tapatalk[/quote]
:OT:

В общия форум има: "С какво се занимавате?".Може би да направим само в нашия е60/61 раздел?!Други желаещи :idea: ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 14 Дек 2013, 9:43

Добре де, аз попитах нещо по темата, и 5 мнения на долу оф топици ... има ли дата база за всяка кола с какъв софтуер е(евентуално и последната му версия) и съответно да се свали и да се качи на нея както си е от завода?

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 14 Дек 2013, 10:13

Можеш да си върнеш оригиналния софтуер за конкретното ECU с префлашване с WinKFP или ISTA-P. Правено е не един път за оправяне на каши след кофти тунери и започване отначало.
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 14 Дек 2013, 18:56

Моята и направих ремап в Маднес Пловдив ,но май ще ги накарам да ми върнат оригиналната мощност тъй ,като не е направен както трябва. Явно на 535д не се справят с управлението на двете турбини. Може би на следващата ми кола бих и направил ,но по никакъв повод при българи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 14 Дек 2013, 19:52

Колега, какви са оплакваня ти, че не си доволен?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 15 Дек 2013, 10:45

Получава ми се налягане между двете турбини и като я настъпя хвърля масло

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61