Парко-места за инвалиди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Парко-места за инвалиди

Мнение от Club BMW » 06 Дек 2013, 20:35

Petrolhead написа:виждаш го че спира или тръгва от инвалидното място, нищо ли няма да му кажеш?
срам ли те? страх? ще те набият ли?

културно и спокойно питам:
- извинявайте знаете ли че сте спрели на място за инвалиди?

от тук обикновенно разговора протича в 2 насоки
1. стряска се, извинява се, смутолява нещо и си заминава
2. заявява гордо, знам и какво от това. тук аз пак спокойно му казвам, че е забранено и това което прави не е цивилизовано и си заминавам.

както казах 50-50 са реакциите.

и ако никой не подминаваше подобни кретени, щяха да са изчезнали отдавна.

В случая излиза саморазправа и ако си мисли някой, че със забележка на подобен индивид ще го трогне, жестоко се лъжете. Много добре знае къде е спрял и го боли...

В един от столичните молове се развива следната сцена. Движейки се в подземния паркинг, точно пред входа спира автомобила пред мен и изкачат четири горили, а от предната кола излиза някакъв сдъвкан и изплют. След като паркирах ги видях, че са паркирали автомобилите си до входа на двете места обозначени за инвалиди. До тях бяха стюардите и гледаха тъпо. Излизайки от мола автомобилите си бяха там.
Интересно ми е как ще държиш сметка на подобни индивиди с гумени глави?

В предните мнения имаше и идеи за драскане с пирон, пукане на гуми, това е равносилно на постъпката на шофьора паркирал на инвалидно място и с това ставате като него.

Хареса ми мнението на колегата SpLiT, който е попаднал на табела "Ако искаш моето място, вземи и моят недъг", това е добър начин да се замислят (ако имат с какво) тези, които спират на обозначените места.

Проблема е, че имаме държава, но няма държавност. При подаване на сигнал на тел. 112 вероятността да обърнат внимание е минимална.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 06 Дек 2013, 20:43

Club BMW написа:............. Много добре знае къде е спрял и го боли...

Ето това изчерпва темата !
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 06 Дек 2013, 21:16

Аз като видя някой здрав ,прав усмихнат да излиза от колата спряла на такова място изобщо не се опитвам да му говоря. Или му тегля едня и го чакам нещо да отговори, или ако не е сам минавам с ключ по цялата кола, а веднъж и прозорец бях счупил, задето с болната ми тогава баба, бог да я прости, не успяхме никъде да спрем, при 4 паркоместа за инвалиди, всичките заети. На 112 няма да звънна, освен ако някой не умира. Който им е звънял знае защо. Това GT като сте го гледали няколко човека, защо нищо не правите? Утре ще е пред спешното на детското в Пирогов, а вие , недай боже, ще сте с детето на ръце и ще ви е много важно да спрете точно там. Пак ли само ще го псувате? Аз изобщо не ви разбирам мисленето.
Всичко можем да си говорим и да си казваме как няма да им падаме на нивото, ама ти на маймуна математика ли ще преподаваш? Как ще си решиш проблема , ако не му дадеш да разбере? Нивото е много хубаво нещо, ама в случая няма нищо общо с нищо общо. А хората, които разбират от дума и имат поне малко трезва мисъл, на такива места не спират. Т.е., няма на кого какво да говориш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 06 Дек 2013, 21:53

vixx написа:Аз като видя някой здрав ,прав усмихнат да излиза от колата спряла на такова място изобщо не се опитвам да му говоря. Или му тегля едня и го чакам нещо да отговори, или ако не е сам минавам с ключ по цялата кола, а веднъж и прозорец бях счупил, задето с болната ми тогава баба, бог да я прости, не успяхме никъде да спрем, при 4 паркоместа за инвалиди, всичките заети. На 112 няма да звънна, освен ако някой не умира. Който им е звънял знае защо. Това GT като сте го гледали няколко човека, защо нищо не правите? Утре ще е пред спешното на детското в Пирогов, а вие , недай боже, ще сте с детето на ръце и ще ви е много важно да спрете точно там. Пак ли само ще го псувате? Аз изобщо не ви разбирам мисленето.
Всичко можем да си говорим и да си казваме как няма да им падаме на нивото, ама ти на маймуна математика ли ще преподаваш? Как ще си решиш проблема , ако не му дадеш да разбере? Нивото е много хубаво нещо, ама в случая няма нищо общо с нищо общо. А хората, които разбират от дума и имат поне малко трезва мисъл, на такива места не спират. Т.е., няма на кого какво да говориш.

Ти откъде знаеш че човека не отива да вземе инвалид? Или е по-добре да му надера колата, защото 95% от българите са тарикати и спират по тея места безпричинно.

А ако е спрял пред детското (или подобно), направо го удрям. Дали ламарините са по важни в случая.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 07 Дек 2013, 1:57

Kris написа:...........
Ти откъде знаеш че човека не отива да вземе инвалид? Или е по-добре да му надера колата, защото 95% от българите са тарикати и спират по тея места безпричинно.

.......

Според теб няколко дни подред спира така за да вземе " евентуално " инвалид ? Честно така ли си мислиш ? Аз ако бях щях да спра на входа направо поне никой да не влиза и излиза :kuku:
Не съм фен на надирането на коли и не съм го правил........ама ако това ще помогне за бъдещето развитие на гънката над раменето му :yes:

Изображение
Съвет от КАТ !

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 07 Дек 2013, 2:08

Слизаш, чупиш му краката - поне си сигурен, че не е спрел за алото там
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Дек 2013, 11:28

AGT написа:
Kris написа:...........

.......

Според теб няколко дни подред спира така за да вземе " евентуално " инвалид ? Честно така ли си мислиш ? Аз ако бях щях да спра на входа направо поне никой да не влиза и излиза :kuku:
Не съм фен на надирането на коли и не съм го правил........ама ако това ще помогне за бъдещето развитие на гънката над раменето му :yes:

Изображение

Нямах предвид точно този идиот, който и аз редовно виждам там. И си мисли даже че мястото си му е негово. Може да се направи стикер с надпис да му вземе недъга като му взима мястото на инвалида и да се лепи на предното стъкло пред шофьора. Но да е такъв от обикновена хартия та като се опита да го махне да се разкъсва. Мисля че това е достатъчно, без да се дере автомобила.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Дек 2013, 12:38

randity написа:Слизаш, чупиш му краката - поне си сигурен, че не е спрел за алото там

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2013, 15:53

Той ако е инвалид няма ли някакви стикери там по колата?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 07 Дек 2013, 18:22

то като му минеш ГТ-то с пирончето после ще има тема във форума за боядисване, че завистниците са я надрали.

112 е единствения вариянт, ама те трябва да си вършат работата.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Дек 2013, 19:31

Дори да си инвалид, без стикер нищо не значи . Пробвал съм се когато бях с патерици няколко месеца, оставяш но рискуваш глоба. А ме беше срам да тръгна да търся стикер :mhihi:
Иначе 112 помагат за неправилно паркиране, по принцип има солени глоби за фалшиви сигнали, но аз доста пъти съм сигнализирал за неправилно паркирани коли, които са ме изваждали извън нерви и ефект имаше. Само съобщавам адрес и номерата на колите

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Дек 2013, 20:39

Абе я кажете тоя идиот с ГТ-то в кой мол е, че чат-пат като се навъртам из София може да я видя тази кола там? Интересна ми е просто. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 08 Дек 2013, 1:38

BMW Power ACM написа:Абе я кажете тоя идиот с ГТ-то в кой мол е, че чат-пат като се навъртам из София може да я видя тази кола там? Интересна ми е просто. :mhihi:

Парадайс, на Хладилника.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 08 Дек 2013, 22:43

AGT написа:Пак питам да вземем всеки дето нарушава закона да му правим забележка ли ?

разбира се. Закона е да се спазва и като видя някой да се мисли за Главния, му припомням че има правила. Преди 3 часа на паркина на БауМакс на един дето си товареше в колата, спряна на ивалидното място (щото е най-близо до входа) му казах че тва е места за коли на инвалиди. Отговора беше "абе я си гледай работата бе, келеш"....
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 09 Дек 2013, 1:48

И к'во премести ли си колата въпросния "гъзар " ? Хайде другия път пак му прави забележка :mhihi: ... Има едни неща наричат се камери, глоби събиране на пари........Абе тя системата е измислена и работи на 1000% ама в България не искат да я приложат.
Съвет от КАТ !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата