Парко-места за инвалиди
Модератор: Общи модератори
Re: Парко-места за инвалиди
Petrolhead написа:виждаш го че спира или тръгва от инвалидното място, нищо ли няма да му кажеш?
срам ли те? страх? ще те набият ли?
културно и спокойно питам:
- извинявайте знаете ли че сте спрели на място за инвалиди?
от тук обикновенно разговора протича в 2 насоки
1. стряска се, извинява се, смутолява нещо и си заминава
2. заявява гордо, знам и какво от това. тук аз пак спокойно му казвам, че е забранено и това което прави не е цивилизовано и си заминавам.
както казах 50-50 са реакциите.
и ако никой не подминаваше подобни кретени, щяха да са изчезнали отдавна.
В случая излиза саморазправа и ако си мисли някой, че със забележка на подобен индивид ще го трогне, жестоко се лъжете. Много добре знае къде е спрял и го боли...
В един от столичните молове се развива следната сцена. Движейки се в подземния паркинг, точно пред входа спира автомобила пред мен и изкачат четири горили, а от предната кола излиза някакъв сдъвкан и изплют. След като паркирах ги видях, че са паркирали автомобилите си до входа на двете места обозначени за инвалиди. До тях бяха стюардите и гледаха тъпо. Излизайки от мола автомобилите си бяха там.
Интересно ми е как ще държиш сметка на подобни индивиди с гумени глави?
В предните мнения имаше и идеи за драскане с пирон, пукане на гуми, това е равносилно на постъпката на шофьора паркирал на инвалидно място и с това ставате като него.
Хареса ми мнението на колегата SpLiT, който е попаднал на табела "Ако искаш моето място, вземи и моят недъг", това е добър начин да се замислят (ако имат с какво) тези, които спират на обозначените места.
Проблема е, че имаме държава, но няма държавност. При подаване на сигнал на тел. 112 вероятността да обърнат внимание е минимална.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Club BMW написа:............. Много добре знае къде е спрял и го боли...
Ето това изчерпва темата !
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз като видя някой здрав ,прав усмихнат да излиза от колата спряла на такова място изобщо не се опитвам да му говоря. Или му тегля едня и го чакам нещо да отговори, или ако не е сам минавам с ключ по цялата кола, а веднъж и прозорец бях счупил, задето с болната ми тогава баба, бог да я прости, не успяхме никъде да спрем, при 4 паркоместа за инвалиди, всичките заети. На 112 няма да звънна, освен ако някой не умира. Който им е звънял знае защо. Това GT като сте го гледали няколко човека, защо нищо не правите? Утре ще е пред спешното на детското в Пирогов, а вие , недай боже, ще сте с детето на ръце и ще ви е много важно да спрете точно там. Пак ли само ще го псувате? Аз изобщо не ви разбирам мисленето.
Всичко можем да си говорим и да си казваме как няма да им падаме на нивото, ама ти на маймуна математика ли ще преподаваш? Как ще си решиш проблема , ако не му дадеш да разбере? Нивото е много хубаво нещо, ама в случая няма нищо общо с нищо общо. А хората, които разбират от дума и имат поне малко трезва мисъл, на такива места не спират. Т.е., няма на кого какво да говориш.
Всичко можем да си говорим и да си казваме как няма да им падаме на нивото, ама ти на маймуна математика ли ще преподаваш? Как ще си решиш проблема , ако не му дадеш да разбере? Нивото е много хубаво нещо, ама в случая няма нищо общо с нищо общо. А хората, които разбират от дума и имат поне малко трезва мисъл, на такива места не спират. Т.е., няма на кого какво да говориш.
vixx написа:Аз като видя някой здрав ,прав усмихнат да излиза от колата спряла на такова място изобщо не се опитвам да му говоря. Или му тегля едня и го чакам нещо да отговори, или ако не е сам минавам с ключ по цялата кола, а веднъж и прозорец бях счупил, задето с болната ми тогава баба, бог да я прости, не успяхме никъде да спрем, при 4 паркоместа за инвалиди, всичките заети. На 112 няма да звънна, освен ако някой не умира. Който им е звънял знае защо. Това GT като сте го гледали няколко човека, защо нищо не правите? Утре ще е пред спешното на детското в Пирогов, а вие , недай боже, ще сте с детето на ръце и ще ви е много важно да спрете точно там. Пак ли само ще го псувате? Аз изобщо не ви разбирам мисленето.
Ти откъде знаеш че човека не отива да вземе инвалид? Или е по-добре да му надера колата, защото 95% от българите са тарикати и спират по тея места безпричинно.
А ако е спрял пред детското (или подобно), направо го удрям. Дали ламарините са по важни в случая.
- AGT
- старши ентусиаст
-
Kris написа:...........
Ти откъде знаеш че човека не отива да вземе инвалид? Или е по-добре да му надера колата, защото 95% от българите са тарикати и спират по тея места безпричинно.
.......
Според теб няколко дни подред спира така за да вземе " евентуално " инвалид ? Честно така ли си мислиш ? Аз ако бях щях да спра на входа направо поне никой да не влиза и излиза

Не съм фен на надирането на коли и не съм го правил........ама ако това ще помогне за бъдещето развитие на гънката над раменето му

Съвет от КАТ !
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Слизаш, чупиш му краката - поне си сигурен, че не е спрел за алото там
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

AGT написа:Kris написа:...........
.......
Според теб няколко дни подред спира така за да вземе " евентуално " инвалид ? Честно така ли си мислиш ? Аз ако бях щях да спра на входа направо поне никой да не влиза и излиза![]()
Не съм фен на надирането на коли и не съм го правил........ама ако това ще помогне за бъдещето развитие на гънката над раменето му![]()
Нямах предвид точно този идиот, който и аз редовно виждам там. И си мисли даже че мястото си му е негово. Може да се направи стикер с надпис да му вземе недъга като му взима мястото на инвалида и да се лепи на предното стъкло пред шофьора. Но да е такъв от обикновена хартия та като се опита да го махне да се разкъсва. Мисля че това е достатъчно, без да се дере автомобила.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
randity написа:Слизаш, чупиш му краката - поне си сигурен, че не е спрел за алото там

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
то като му минеш ГТ-то с пирончето после ще има тема във форума за боядисване, че завистниците са я надрали.
112 е единствения вариянт, ама те трябва да си вършат работата.
112 е единствения вариянт, ама те трябва да си вършат работата.

Дори да си инвалид, без стикер нищо не значи . Пробвал съм се когато бях с патерици няколко месеца, оставяш но рискуваш глоба. А ме беше срам да тръгна да търся стикер
Иначе 112 помагат за неправилно паркиране, по принцип има солени глоби за фалшиви сигнали, но аз доста пъти съм сигнализирал за неправилно паркирани коли, които са ме изваждали извън нерви и ефект имаше. Само съобщавам адрес и номерата на колите

Иначе 112 помагат за неправилно паркиране, по принцип има солени глоби за фалшиви сигнали, но аз доста пъти съм сигнализирал за неправилно паркирани коли, които са ме изваждали извън нерви и ефект имаше. Само съобщавам адрес и номерата на колите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Абе я кажете тоя идиот с ГТ-то в кой мол е, че чат-пат като се навъртам из София може да я видя тази кола там? Интересна ми е просто. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
BMW Power ACM написа:Абе я кажете тоя идиот с ГТ-то в кой мол е, че чат-пат като се навъртам из София може да я видя тази кола там? Интересна ми е просто.
Парадайс, на Хладилника.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
AGT написа:Пак питам да вземем всеки дето нарушава закона да му правим забележка ли ?
разбира се. Закона е да се спазва и като видя някой да се мисли за Главния, му припомням че има правила. Преди 3 часа на паркина на БауМакс на един дето си товареше в колата, спряна на ивалидното място (щото е най-близо до входа) му казах че тва е места за коли на инвалиди. Отговора беше "абе я си гледай работата бе, келеш"....
- AGT
- старши ентусиаст
-
И к'во премести ли си колата въпросния "гъзар " ? Хайде другия път пак му прави забележка
... Има едни неща наричат се камери, глоби събиране на пари........Абе тя системата е измислена и работи на 1000% ама в България не искат да я приложат.

Съвет от КАТ !