Трудно палене и мирис на суров бензин!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Трудно палене и мирис на суров бензин!
Здравейте колеги проблема е следния с е36 316 купе: 1. много трудно пали топла или студена няма значение, значи върти но не пали подам ли газ веднага запалва 2-3 пъти и падат оборотите дигат се и след малко се оправят, някога гасне дори, някак си се дави според мен. Второ харчи 13 и нагоре/100 икономично каране. Когато я вкарам в сервиз или гараж буквално за 1 минута се издушава човек, толкова е силна миризмата на суров бензин.Трето при каране в червеното на оборотомера след това се е повишило нивото на маслото,рядко е и мирише буквално на бензин, инжекторите са добре сваляни са! На диагностика имаше проблем с дебитомер и ламбда сонда сменил съм ги. Вече ги няма като грешка! Сложех и тези дни газово и проблемите са същите. Ще съм ви благодарен ако имате някакви идеи, извинявам се на модераторите за новата тема, но писах на всякъде и не получавам никакъв отговор. 

- vortex29
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328i
- Мечтае да кара: F22 M240i
Re: Трудно палене и мирис на суров бензин!
За да се повиши нивото на маслото видимо трябва да е въздействано от друга течност. Нещо не е наред със гарнитурата на главата и вероятно попада гориво и/или антифриз във картера при колямо налягане ( високи обороти). А пък щом разхода е висок и мирише на не изгорял бензин, може да има някъде теч в системата за пренос на гориво. 

e36 318i - sold, e39 530i - sold, e46 328i 

vortex29 написа:За да се повиши нивото на маслото видимо трябва да е въздействано от друга течност. Нещо не е наред със гарнитурата на главата и вероятно попада гориво и/или антифриз във картера при колямо налягане ( високи обороти). А пък щом разхода е висок и мирише на не изгорял бензин, може да има някъде теч в системата за пренос на гориво.
Няколко пъти сменям масло и не е пресечено, а си мирише на бензин. Пък за теч в системата няма сменял съм маркучи. Тя миризмата идва от ауспуха.
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Виж си горивния регулатор , по-скоро виж маркуча за вакума му дали няма бензин в него.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Логично е да е от регулатора на налягането. Отпред на рейката се намира.
daddy_ написа:Логично е да е от регулатора на налягането. Отпред на рейката се намира.
И той е сменян.
Също съм забелязал, че като не я паля ден, два и докато я чукна пали и след това пак почва да се мъчи.
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Manuel написа:daddy_ написа:Логично е да е от регулатора на налягането. Отпред на рейката се намира.
И той е сменян.
И все пак му провери вакума .... Много точни са ти симптомите за такъв проблем.А и друго свещите ти как са ?
SlowMotion написа:Manuel написа:daddy_ написа:Логично е да е от регулатора на налягането. Отпред на рейката се намира.
И той е сменян.
И все пак му провери вакума .... Много точни са ти симптомите за такъв проблем.А и друго свещите ти как са ?
Има вакум, свещите и кабелите са добре.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега тества ли регулатора и ако да как ... махаш маркуча и палиш гледаш дали е пробил ? Свещите като си ги свалял някакъв нагар ? Колата на къси ли я караш ?
За да ти мирише маслото на бенз има няколко случки.
1. Къси разстояния с автомобила.
2. Повредена ламбда.
3. Спекъл термостат.. колата не може да загрее добре и кара на богата смес..
4. кофти свещи не изгарят добре горивото което след това попада в картера.
5.Пикаеща дюза.
6.Сегменти,най-лошият сценарий.
7.Пробит регулатор .
Може да има и още заподозряни.. Маслото запалва ли се или просто мирише на бенз и моето мирише .. колата не я карам често.. Губи ли антифриз?
Аз ще те посъветвам да мернеш компресията колега на двигателя за да изкл. Сегментите като най-лош сценарий. Пробвай дали ще успееш да запалиш със запалката щеката но далеч от колата
покарай я малко със 100 октана и сложи една добавка на лики моли.. някой казват ,че върши работа аз мисля ,че само ултразвука прави работата но все пак...
2. Повредена ламбда.
5.Пикаеща дюза.
7.Пробит регулатор .
Може да има и още заподозряни.. Маслото запалва ли се или просто мирише на бенз и моето мирише .. колата не я карам често.. Губи ли антифриз?
Аз ще те посъветвам да мернеш компресията колега на двигателя за да изкл. Сегментите като най-лош сценарий. Пробвай дали ще успееш да запалиш със запалката щеката но далеч от колата

покарай я малко със 100 октана и сложи една добавка на лики моли.. някой казват ,че върши работа аз мисля ,че само ултразвука прави работата но все пак...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
hacker4eto1 написа:Колега тества ли регулатора и ако да как ... махаш маркуча и палиш гледаш дали е пробил ? Свещите като си ги свалял някакъв нагар ? Колата на къси ли я караш ?
2. Повредена ламбда.
5.Пикаеща дюза.
7.Пробит регулатор .
1. Не я карам само на къса и на дълги я карам.
2. Купех чисто нова ламбда преди 3 седмици.
3.Термостата е добре загрява си точно всичко.
4.Свещите са добре.
5. Дюзите ги свалях и имах 2 запушени изчистеха ги след което си работеха както трябва.
6.Мерел съм компресията добре е. А и двигателя си работи перфектно като изключим паленето след това е наред всичко няма да прекъсне нищо.
7.Сменял съм го и няма такива признаци. И не губи антифриз. Маслото не само, че мирише но и е като вода толкова течно.
vladi_a_i написа:Температурен датчик...
Това не съм сменял, но си мисля за него защото и на газ прави мизериите.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега ще следя темата с интерес дано установиш по -бързо проблема ,че и моето е46 нещо масълцето замирисва на бенз...и аз мисля да сменя температурният датчик ,та да видим..
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2