таблото не свети
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
таблото не свети
Здравейте,имам Е34 520 на което не му свети таблото с уредите,копчетата на климатроника,копчетата за фарове,халогени,реглаж на фаровете,реглаж на светлината на таблото.Светят само лампите на таблото за масло,акумулатор,ръчна,АБС и т.н. и таблото си работи(километраж,оборотомер,температура,разходомер).Също светят ел.стъклата и борд компютъра.Прегледал съм бушоните изглеждат здрав.Смених също и копчето за регулиране на светлината на таблото с друго работещо,защото старото ми беше заяло и не фунционираше но пак не се оправи проблема.Моля ви помагайте ,че вечер не се вижда нищо... или да я карам на ел.техник,ама като ги знам всичките колко са "техници"...
Благодаря предварително
Благодаря предварително

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: таблото не свети
Мисля че подсветката на интериора беше свързана към бушона за левите габарити (може и към десните да беше). Него погледни.

само да добавя че си работят габарити,фарове,стопове,аварийни всичко си свети,работят си чистачки,парно и всичко друго само дето не свети таблото..бушоните ги проверявах 5 пъти и всичко изглежда нормално..
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Щом има десен габарит /бушон 5 е за тях + светулката на номера + интериорната група която си описал/, по-скоро проблема идва при самия контрол на подсветката /димера/- буксата 4 пинова май беше, оттам минава веригата за диодите на групата модули които не ти светят. Кабелът трябва да е сив с червена ивичка.
Успех.
Успех.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Проблема според мен идва от потенциометъра за регулиране на силата на подсветката (говоря за врътката, която се намира до ключа за фаворете). Без него веригата остава отворена и когато не е закачен или е неработещ не свети нито таблото, нито часовника, нито управлението за парното.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
ако може да използвам темата на колегата за таблото нулира ми се дневния километраж сам когато си поиска сутрин е на 0 скоро ми изгасна колата при потегляне и като запалих пак се нулира километража някой знае ли от какво е че е много досадно възможно ли е да е от компа на ги
Всички пътища водят към НАДИН 

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
sixstraight написа:ако може да използвам темата на колегата за таблото нулира ми се дневния километраж сам когато си поиска сутрин е на 0 скоро ми изгасна колата при потегляне и като запалих пак се нулира километража някой знае ли от какво е че е много досадно възможно ли е да е от компа на ги
Колега, най-отгоре в раздела има една тема. Ето тази

viewtopic.php?f=7&t=21888
А в нея има ето тази тема,която е решението на твоя проблем

viewtopic.php?t=54763
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
благодаря колега доста полезни теми бях се притеснил че е нещо от инжекциона
Всички пътища водят към НАДИН 

колеги открих че имам мишки в колата,не бях отварял отдавна капака и като го отворих отгоре на бомбето на десния амортесиор една шепа черупки от малки костилки....
Бушоните са ми здрави,врътката за регулирането е сменена с друга работещ и май имам проблем с някой кабел под таблото... Мисля че мишките са ми прояли някой кабел.
Забравих да добавя че един път ми замириса на изгорял кабел,но помислих че е от вън нещо защото след малко изчезна миризмата като отворих и затворих прозореца.
Май ще се сваля цялото табло
какво ще кажете?

Забравих да добавя че един път ми замириса на изгорял кабел,но помислих че е от вън нещо защото след малко изчезна миризмата като отворих и затворих прозореца.
Май ще се сваля цялото табло

- alchohol
- ентусиаст
-
На мен ми бяха прояли ватата на предния капак, а на един комшия му прегризаха маркучето на пръскалките. От тия гадове всичко може да се очаква.

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
На мен пък ми наляха вода в маслото и го пресякохаalchohol написа:На мен ми бяха прояли ватата на предния капак, а на един комшия му прегризаха маркучето на пръскалките. От тия гадове всичко може да се очаква.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Дали да свалям таблото и да търся повреден кабел,след като всичко друго ми е здраво или да я закарам на някой майстор да я погледне?
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
Колега, не бързай с таблото отгоре, почни от/под кората вляво;) . Първо - не е лошо за последно да се увериш че димерчето което си сложил като "работещо" е наистина такова...
После - към него имаш три кабела:
1.Маса - кафяв. Първа вероятност, проследи я, трябва да е вързана отляво някъде.
2.Сив/черна ивица - входящ, от релето за десен габарит. Замери идва ли напрежение по него към димера /при пуснат ключ за фарове, де/. Като улеснение - ако мишока е гризал него, не би трябвало да ти свети и подсветката на пепелника, а и лампата в жабката ако не се лъжа
...
3.Сив/червена - изходящ, за всичките диоди по копчелъците вляво, таблото и управлението на климата. От димера тръгва дебел, а после има сплит и се разделя на половинки за различните консуматори. Прекъсването ще е в главния или самия сплит по логика. Това - ако си изчистил горните варианти.
И мишките са фенове на Е34 значи....

После - към него имаш три кабела:
1.Маса - кафяв. Първа вероятност, проследи я, трябва да е вързана отляво някъде.
2.Сив/черна ивица - входящ, от релето за десен габарит. Замери идва ли напрежение по него към димера /при пуснат ключ за фарове, де/. Като улеснение - ако мишока е гризал него, не би трябвало да ти свети и подсветката на пепелника, а и лампата в жабката ако не се лъжа

3.Сив/червена - изходящ, за всичките диоди по копчелъците вляво, таблото и управлението на климата. От димера тръгва дебел, а после има сплит и се разделя на половинки за различните консуматори. Прекъсването ще е в главния или самия сплит по логика. Това - ако си изчистил горните варианти.
И мишките са фенове на Е34 значи....

Последна промяна The Heartlistener на 28 Ное 2013, 22:28, променена общо 1 път
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
... поправка: жабката е независима от ключа за светлините, не е у тоя филм 

- alchohol
- ентусиаст
-
Митко Стоянов написа:На мен пък ми наляха вода в маслото и го пресякохаalchohol написа:На мен ми бяха прояли ватата на предния капак, а на един комшия му прегризаха маркучето на пръскалките. От тия гадове всичко може да се очаква.
Не се шегувам, дорева ми се като я видях как тича под капака.

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2