Помощ:проблем с електрониката или тока...

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d E60 2006г
Мечтае да кара: САМОЛЕТ

Помощ:проблем с електрониката или тока...

Мнение от lubo7 » 16 Ное 2013, 23:31

Колеги моля помагайте,проблема е следния колата е 530д/ 231к,по време на движение,изведнъж излизат грешки с ABS ,хидравлика няма, екрана гасне светка стрелките си правят каквото си искат,таблото е коледна елха,излиза проблем с скоростите и така.След като изгася, след известно време паля и е ок,пиша защото колата е в сервиз на колега от 15 дена и нещо не можем да разберем от какво е,акумулатор нов,релето на алтернатора е сменено при друг майстор,преди смяна зареждане към 16,няма никакви грешки на диагностика и в петък уж беше ок и хоп пак същия досаден номер,та някой ако има идея от какво може да е тази работа ще съм много благодарен,дали алтернатор може и този да не е оправен както трябва,кабели на акумулатора или и аз не знам какво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Помощ:проблем с електрониката или тока...

Мнение от iceblast » 17 Ное 2013, 12:19

Ами виж каква грешка е записало. В случая, който описваш звучи като презареждане или като слабо зареждане. И в двата случая ще имаш говорещи грешки по всички модули, като най-вероятният вредител е реле регулатора, макар, че казваш, че е сменен. Въпроса е какъв е сложен, хубаво е да е оригинален. Друг вариант е алтернатора да е заремонт, но доста по-лесно може да се нарочи нещо, като се погледнат грешките, които колата е записала.

Как проверявате, че няма грешки, защото ако системите почват да се гасят една по една, не може да го правят без да записват нещо, може да не е грешка а да е информационно съобщение, но при всички положения трябва да има нещо :dunno: Заредете всички модули и вижте обобщената информация за грешки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 17 Ное 2013, 12:33

Надали е същото, но в една е36 същия проблем. Караше и таблото откачаше, гориво, разход, скорости. абс и т.н.
Пробваха какво ли не - акумулатор, алтернатор, друго табло... така и не решиха проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 17 Ное 2013, 16:13

lubo7 написа:Колеги моля помагайте,проблема е следния колата е 530д/ 231к,по време на движение,изведнъж излизат грешки с ABS ,хидравлика няма, екрана гасне светка стрелките си правят каквото си искат,таблото е коледна елха,излиза проблем с скоростите и така.След като изгася, след известно време паля и е ок,пиша защото колата е в сервиз на колега от 15 дена и нещо не можем да разберем от какво е,акумулатор нов,релето на алтернатора е сменено при друг майстор,преди смяна зареждане към 16,няма никакви грешки на диагностика и в петък уж беше ок и хоп пак същия досаден номер,та някой ако има идея от какво може да е тази работа ще съм много благодарен,дали алтернатор може и този да не е оправен както трябва,кабели на акумулатора или и аз не знам какво.

Да не е онази работа в багажника IBS.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Ное 2013, 16:18

Колега виж вин номера на таблото дали е същия като на колата.

Потребител
Аватар

Мнение от lubo7 » 17 Ное 2013, 22:30

Ок какъв е номера с вина на таблото,ако са различни с този на колата?Но мене ме съмнява най-много този IBS сензор,защото колата я взех ударена малко и кабелите отзад бяха разпарчосани,не е отзад удара но беше разкачен плюсовия кабел незнам утре пак ще се гледа,благодаря за мненията :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от lubo7 » 18 Ное 2013, 22:24

Значи,тази вечер си взимам колата от сервиза и я палим ,дисплея на нави-то не работи,и гледам стрелката на оборотомера пак взе да играе и да пропада ,абе да си прави квото си иска ,колегите имаха един за проба сложихме го светна веднага и нямаше проблем с оборотомера,та махнах го изобщо и го оставих да го видят дали може да се оправи ако изобщо ако е от него ,но факт без него няма проблем,дали е възможно от него да е тази простотия,и може би от презареждане ,по силен ток да се е повредил?Ще видим,ако някой има предположение да пише.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 19 Ное 2013, 13:48

нищо не разбрах
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

Потребител
Аватар

Мнение от lubo7 » 19 Ное 2013, 14:53

За не разбралите!!!! При запалване на мотора,дисплея на навигацията изобщо не светна,все едно е изгорял,с колегата от сервиза сложихме друг негов за проба и заработи веднага ,следователно не е от колата а от дисплея,и с този не работещ дисплей се получаваха проблеми смущения в уредите респективно оборотомера и лампи по таблото,това е !!!Дано сега е ясно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 19 Ное 2013, 17:35

:mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 20 Ное 2013, 10:57

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар

Мнение от lubo7 » 22 Ное 2013, 12:11

Едно обобщение от мен,проблема беше в алтернатора ,след смяна на реле регулатор и обслужване проблема изчезна,но съм имал и друг проблем ,с дисплея на навигацията,та той малко ме обърка и помислих че не е било само от алтернатора,та след сваляне на този дисплей всичко е ок,и сега ще се търси друг да го сменя,това е от мен!

Назад към Е60/Е61