Помощ:проблем с електрониката или тока...
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- lubo7
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d E60 2006г
- Мечтае да кара: САМОЛЕТ
Помощ:проблем с електрониката или тока...
Колеги моля помагайте,проблема е следния колата е 530д/ 231к,по време на движение,изведнъж излизат грешки с ABS ,хидравлика няма, екрана гасне светка стрелките си правят каквото си искат,таблото е коледна елха,излиза проблем с скоростите и така.След като изгася, след известно време паля и е ок,пиша защото колата е в сервиз на колега от 15 дена и нещо не можем да разберем от какво е,акумулатор нов,релето на алтернатора е сменено при друг майстор,преди смяна зареждане към 16,няма никакви грешки на диагностика и в петък уж беше ок и хоп пак същия досаден номер,та някой ако има идея от какво може да е тази работа ще съм много благодарен,дали алтернатор може и този да не е оправен както трябва,кабели на акумулатора или и аз не знам какво.
Re: Помощ:проблем с електрониката или тока...
Ами виж каква грешка е записало. В случая, който описваш звучи като презареждане или като слабо зареждане. И в двата случая ще имаш говорещи грешки по всички модули, като най-вероятният вредител е реле регулатора, макар, че казваш, че е сменен. Въпроса е какъв е сложен, хубаво е да е оригинален. Друг вариант е алтернатора да е заремонт, но доста по-лесно може да се нарочи нещо, като се погледнат грешките, които колата е записала.
Как проверявате, че няма грешки, защото ако системите почват да се гасят една по една, не може да го правят без да записват нещо, може да не е грешка а да е информационно съобщение, но при всички положения трябва да има нещо
Заредете всички модули и вижте обобщената информация за грешки.
Как проверявате, че няма грешки, защото ако системите почват да се гасят една по една, не може да го правят без да записват нещо, може да не е грешка а да е информационно съобщение, но при всички положения трябва да има нещо

Надали е същото, но в една е36 същия проблем. Караше и таблото откачаше, гориво, разход, скорости. абс и т.н.
Пробваха какво ли не - акумулатор, алтернатор, друго табло... така и не решиха проблема.
Пробваха какво ли не - акумулатор, алтернатор, друго табло... така и не решиха проблема.
lubo7 написа:Колеги моля помагайте,проблема е следния колата е 530д/ 231к,по време на движение,изведнъж излизат грешки с ABS ,хидравлика няма, екрана гасне светка стрелките си правят каквото си искат,таблото е коледна елха,излиза проблем с скоростите и така.След като изгася, след известно време паля и е ок,пиша защото колата е в сервиз на колега от 15 дена и нещо не можем да разберем от какво е,акумулатор нов,релето на алтернатора е сменено при друг майстор,преди смяна зареждане към 16,няма никакви грешки на диагностика и в петък уж беше ок и хоп пак същия досаден номер,та някой ако има идея от какво може да е тази работа ще съм много благодарен,дали алтернатор може и този да не е оправен както трябва,кабели на акумулатора или и аз не знам какво.
Да не е онази работа в багажника IBS.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Колега виж вин номера на таблото дали е същия като на колата.
- lubo7
- Потребител
-
Ок какъв е номера с вина на таблото,ако са различни с този на колата?Но мене ме съмнява най-много този IBS сензор,защото колата я взех ударена малко и кабелите отзад бяха разпарчосани,не е отзад удара но беше разкачен плюсовия кабел незнам утре пак ще се гледа,благодаря за мненията 

- lubo7
- Потребител
-
Значи,тази вечер си взимам колата от сервиза и я палим ,дисплея на нави-то не работи,и гледам стрелката на оборотомера пак взе да играе и да пропада ,абе да си прави квото си иска ,колегите имаха един за проба сложихме го светна веднага и нямаше проблем с оборотомера,та махнах го изобщо и го оставих да го видят дали може да се оправи ако изобщо ако е от него ,но факт без него няма проблем,дали е възможно от него да е тази простотия,и може би от презареждане ,по силен ток да се е повредил?Ще видим,ако някой има предположение да пише.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
нищо не разбрах
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- lubo7
- Потребител
-
За не разбралите!!!! При запалване на мотора,дисплея на навигацията изобщо не светна,все едно е изгорял,с колегата от сервиза сложихме друг негов за проба и заработи веднага ,следователно не е от колата а от дисплея,и с този не работещ дисплей се получаваха проблеми смущения в уредите респективно оборотомера и лампи по таблото,това е !!!Дано сега е ясно.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- lubo7
- Потребител
-
Едно обобщение от мен,проблема беше в алтернатора ,след смяна на реле регулатор и обслужване проблема изчезна,но съм имал и друг проблем ,с дисплея на навигацията,та той малко ме обърка и помислих че не е било само от алтернатора,та след сваляне на този дисплей всичко е ок,и сега ще се търси друг да го сменя,това е от мен!
12 мнения
• Страница 1 от 1