Castrol 5w30 или 10w60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Re: Castrol 5w30 или 10w60
spower написа:bmw545i написа:Колеги, купавайте масла онлайн директно от Германия. С доставката излиза дори по-евтино от продаваните тук и човек е сигурен, че са оригиналдъ...![]()
![]()
Не мога да разбера, защо всички плачем от ментета, но никой не наказва търговците, за да разберат, че така не СТАВА ?!?
Koлега аз пробвах преди 3 години писах писма до комисията за защита на потребителите и само ме размотаваха. Моя случай беше с двутактово масло купено от Тех-ко репсол. Двигателя ми блокира и бутах мотора 7км в една жега. След оплакване фирмата ми предложи техен сервиз, където също казаха, че причината е от маслото, после незнайно как извъртяха нещата ... е писах писма какво ли не и нищо... Дадох после 650лв за нови части и така...
Когато се използват големи фирми и доставчици проблем не може да има!

На мен ми е интересно германските масла дали наистина може да се разчита на качество. 5W30 идва към 70-тина лева с доставката (5л.), което е близо 20лв. от по-евтиното, от най-евтиното оригинално (което аз съм ползвал и съм бил винаги доволен), което идва към 95-100лв. с доставката, отново за 5л.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
iceblast написа:На мен ми е интересно германските масла дали наистина може да се разчита на качество. 5W30 идва към 70-тина лева с доставката (5л.), което е близо 20лв. от по-евтиното, от най-евтиното оригинално (което аз съм ползвал и съм бил винаги доволен), което идва към 95-100лв. с доставката, отново за 5л.
Вижте тук: http://www.meguin-shop.de/?XTCsid=5a5d4 ... c2dabf6188
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
iceblast написа:Че то това идва на цената на Кастрола тук
А познай сега това дали е кастрол и гаражлийка...

Ами силно съм убеден, че сипвам хубави масла, тъй като пазарувам от момчето от поне 6г. и всиките коли в семейството сме ги карали с негови масла (Мотул и Кастрол) и до сега не сме имали абсолютно никакви проблеми. По-скоро бих се доверил на човек, от който съм купувал многократно, отколкото на някакъв сайт продаващ масла, неизвестни за мен.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
iceblast написа:Ами силно съм убеден, че сипвам хубави масла, тъй като пазарувам от момчето от поне 6г. и всиките коли в семейството сме ги карали с негови масла (Мотул и Кастрол) и до сега не сме имали абсолютно никакви проблеми. По-скоро бих се доверил на човек, от който съм купувал многократно, отколкото на някакъв сайт продаващ масла, неизвестни за мен.
Аз съм аболютно същия случай. И не смятам, че мнението на колегата bmw545i е валидно за всички случай, дилъри итн. Маслото е много важно, но на възрастта на нашите автомобили не го сменяме на 30 000км а на 10-15 000км.
Много се съмнявам да има съществена разлика м/у маслата които взимаме от познати дилъри и това от немски сайт.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
iceblast написа:Ами силно съм убеден, че сипвам хубави масла, тъй като пазарувам от момчето от поне 6г. и всиките коли в семейството сме ги карали с негови масла (Мотул и Кастрол) и до сега не сме имали абсолютно никакви проблеми. По-скоро бих се доверил на човек, от който съм купувал многократно, отколкото на някакъв сайт продаващ масла, неизвестни за мен.
Това обяаче не е някакъв сайт, а онлайн магазина на производителя на тези масла. Аз на момчета не мога да се доверя. А и следвам много семпла логика- няма как цената на маслото в Германия от големи фирми, които търгуват с тонове масло да е по-висока от тази на "момчето", което търгува с мини количества и същесвременно още 5 човека печелят по веригата и накрая ние като крайни потребители го получаваме на на половин цена. Това е утопично!
Аз такова масло не бих си сложил в колата, независимо колко често го сменям. Но за съжаление, такива практики са причината за огромното количество ментета, които ни заливат, а после се оплакваме...
Момчето може би зарежда половин България, включително сервизи и колеги от няколко форума, но всеки сам си избира.
Това, че производителя си продава маслата не значи, че там е най-евтината цена. Има доста примери за оторизирани представители, които продават Мотул 5-40 например за 128лв. при положение, че може да се купи за 75лв. Има крайно клиентски цени, които някой спазват, други не. Смятам, че Кастрол 5-30 на търговците идва около 70-80лв. 5л. туба, а това той за колко я продава зависи от него, като има таван за крайно клиентска цена, който би трябвало да се спазва за да има честност при конкурентността на пазара.
Това, че производителя си продава маслата не значи, че там е най-евтината цена. Има доста примери за оторизирани представители, които продават Мотул 5-40 например за 128лв. при положение, че може да се купи за 75лв. Има крайно клиентски цени, които някой спазват, други не. Смятам, че Кастрол 5-30 на търговците идва около 70-80лв. 5л. туба, а това той за колко я продава зависи от него, като има таван за крайно клиентска цена, който би трябвало да се спазва за да има честност при конкурентността на пазара.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
iceblast написа:
Това, че производителя си продава маслата не значи, че там е най-евтината цена.
Разбира се, че може да се намери по-ниска цена от колкото при официалния вносител на каквото и да е. Доста хора има които ползват различни отстъпки в различни магазини. Аз примерно в една верига за вточасти, да не казвам коя, ползвам между 20 и 30% отстъпка и сами разбирате, че ако говорим за цени от въпросната верига ще ми е по изгодно, при положение, че при официалния доставчик не ползвам никаква отстъпка. Даже като говорим за масла, скоро се събрахме няколко човека и взехме варелче 60лтр. 5W30 с 25% надолу.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
След много размисли съм решил да пробвам и някакво друго масло. До сега карам с Castrol 5W30 и като карам спокойно не го пипа. Като изляза на магистралата и карам 160-180 си подръпва от маслото. Навъртам доста километри и през 2-3 месеца го сменям. Сега съм решил да пробвам някакво холандско EUROL пак със същия вискозитет, пък да видим как ще се държи. Мисля, че Castrola при 110-115 градуса загубва значително от смазващите си свойства.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
hrpopov217 написа:iceblast написа:
Това, че производителя си продава маслата не значи, че там е най-евтината цена.
Разбира се, че може да се намери по-ниска цена от колкото при официалния вносител на каквото и да е. Доста хора има които ползват различни отстъпки в различни магазини. Аз примерно в една верига за вточасти, да не казвам коя, ползвам между 20 и 30% отстъпка и сами разбирате, че ако говорим за цени от въпросната верига ще ми е по изгодно, при положение, че при официалния доставчик не ползвам никаква отстъпка. Даже като говорим за масла, скоро се събрахме няколко човека и взехме варелче 60лтр. 5W30 с 25% надолу.
Колеги, тук говорим за 50 процента от цената на производителя - кой плаща за транспорт,данък и печалбата на минимум двама търговци.
Значи нетната стойност на продукта излиза 2-3 евро - е какво масло ще е това...
Ама щом си ви харесва
Реално сметката излиза една идея повече с маслото, което ти показа. Да речем от там като крайни клиенти ние го взимаме на към 85лв. и имаме 5 евро дсотавка, което е 95лв. Човек, който внася първо е довогорил отстъпки, а след това, като му е потръгнал бизнеса е получил и такива за големи количества, наприер е станал златен партньор
и така той взима евтино стоката и решава, че няма да ламти за голям марж и слага по-нормален и иска да печели от брой продажби. Реалната себестойност на продукта най-вероятно не е много висока, но по-добре да не знаме, че лошо ще ни стане
Както Адо е тръгнал да пробва други масла, ако е доволен ще сподели какво и от къде го е купил, така и всеки друг колега доволен от дадено масло и продавач ще е хубаво да го споделя, като разбира се се поменават някакви факти относно качеството на маслото (работа на двигател, харч и т.н.), макар и някой от тях да са субективни.

Както Адо е тръгнал да пробва други масла, ако е доволен ще сподели какво и от къде го е купил, така и всеки друг колега доволен от дадено масло и продавач ще е хубаво да го споделя, като разбира се се поменават някакви факти относно качеството на маслото (работа на двигател, харч и т.н.), макар и някой от тях да са субективни.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
iceblast написа:Реално сметката излиза една идея повече с маслото, което ти показа. Да речем от там като крайни клиенти ние го взимаме на към 85лв. и имаме 5 евро дсотавка, което е 95лв. Човек, който внася първо е довогорил отстъпки, а след това, като му е потръгнал бизнеса е получил и такива за големи количества, наприер е станал златен партньори така той взима евтино стоката и решава, че няма да ламти за голям марж и слага по-нормален и иска да печели от брой продажби. Реалната себестойност на продукта най-вероятно не е много висока, но по-добре да не знаме, че лошо ще ни стане
![]()
Как да започна? Платформите за онлайн търговия, не само с масло, но и с други стоки се основават на максимално ограничаване на разходите, за да може да се постигне възможно най- добра цена. Като цяло бизнесът се върти около голям оборот с малка надценка.
Тези фирми обслужват пазар над 100 млн. клиенти и вероятно превъртат 100 -ци тонове масло. Вие с колегата ме убеждавате, че "момчето", което се мъчи да продава стока на население, колкото предградие на Берлин е в състояние да ми предложи по-добра цена?!?
Колеги, моля да ревизирате вижданията си, съобразно неуспоримата логика, изложена горе...

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Защо е нужен този спор ?
Търговията е нещо което някой хора умеят, а други не. Договарянето на условия е нещо което понякога няма логика и не еднакво за всички!
Не ти разбирам налагането на мнението. Ако искаш може да купуваш онлайн, но не и да налагаш мнението си с:
Както може да си купиш една бира за 1лв от магазина, така може да вземеш същата и за 2.70лв онлайн!
Търговията е нещо което някой хора умеят, а други не. Договарянето на условия е нещо което понякога няма логика и не еднакво за всички!
Не ти разбирам налагането на мнението. Ако искаш може да купуваш онлайн, но не и да налагаш мнението си с:
bmw545i написа:Колеги, моля да ревизирате вижданията си, съобразно неуспоримата логика, изложена горе...
Както може да си купиш една бира за 1лв от магазина, така може да вземеш същата и за 2.70лв онлайн!

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle