Castrol 5w30 или 10w60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Re: Castrol 5w30 или 10w60

Мнение от bmw545i » 12 Ное 2013, 9:59

spower написа:
bmw545i написа:Колеги, купавайте масла онлайн директно от Германия. С доставката излиза дори по-евтино от продаваните тук и човек е сигурен, че са оригиналдъ... :mhihi: :mhihi:

Не мога да разбера, защо всички плачем от ментета, но никой не наказва търговците, за да разберат, че така не СТАВА ?!? :dunno:

Koлега аз пробвах преди 3 години писах писма до комисията за защита на потребителите и само ме размотаваха. Моя случай беше с двутактово масло купено от Тех-ко репсол. Двигателя ми блокира и бутах мотора 7км в една жега. След оплакване фирмата ми предложи техен сервиз, където също казаха, че причината е от маслото, после незнайно как извъртяха нещата ... е писах писма какво ли не и нищо... Дадох после 650лв за нови части и така...

Когато се използват големи фирми и доставчици проблем не може да има! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 12 Ное 2013, 10:07

На мен ми е интересно германските масла дали наистина може да се разчита на качество. 5W30 идва към 70-тина лева с доставката (5л.), което е близо 20лв. от по-евтиното, от най-евтиното оригинално (което аз съм ползвал и съм бил винаги доволен), което идва към 95-100лв. с доставката, отново за 5л.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 12 Ное 2013, 14:07

iceblast написа:На мен ми е интересно германските масла дали наистина може да се разчита на качество. 5W30 идва към 70-тина лева с доставката (5л.), което е близо 20лв. от по-евтиното, от най-евтиното оригинално (което аз съм ползвал и съм бил винаги доволен), което идва към 95-100лв. с доставката, отново за 5л.

Вижте тук: http://www.meguin-shop.de/?XTCsid=5a5d4 ... c2dabf6188

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 12 Ное 2013, 15:59

Че то това идва на цената на Кастрола тук :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 12 Ное 2013, 19:47

iceblast написа:Че то това идва на цената на Кастрола тук :dunno:

А познай сега това дали е кастрол и гаражлийка... :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 12 Ное 2013, 23:35

Ами силно съм убеден, че сипвам хубави масла, тъй като пазарувам от момчето от поне 6г. и всиките коли в семейството сме ги карали с негови масла (Мотул и Кастрол) и до сега не сме имали абсолютно никакви проблеми. По-скоро бих се доверил на човек, от който съм купувал многократно, отколкото на някакъв сайт продаващ масла, неизвестни за мен.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 13 Ное 2013, 9:41

iceblast написа:Ами силно съм убеден, че сипвам хубави масла, тъй като пазарувам от момчето от поне 6г. и всиките коли в семейството сме ги карали с негови масла (Мотул и Кастрол) и до сега не сме имали абсолютно никакви проблеми. По-скоро бих се доверил на човек, от който съм купувал многократно, отколкото на някакъв сайт продаващ масла, неизвестни за мен.

Аз съм аболютно същия случай. И не смятам, че мнението на колегата bmw545i е валидно за всички случай, дилъри итн. Маслото е много важно, но на възрастта на нашите автомобили не го сменяме на 30 000км а на 10-15 000км.
Много се съмнявам да има съществена разлика м/у маслата които взимаме от познати дилъри и това от немски сайт.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 13 Ное 2013, 10:21

iceblast написа:Ами силно съм убеден, че сипвам хубави масла, тъй като пазарувам от момчето от поне 6г. и всиките коли в семейството сме ги карали с негови масла (Мотул и Кастрол) и до сега не сме имали абсолютно никакви проблеми. По-скоро бих се доверил на човек, от който съм купувал многократно, отколкото на някакъв сайт продаващ масла, неизвестни за мен.

Това обяаче не е някакъв сайт, а онлайн магазина на производителя на тези масла. Аз на момчета не мога да се доверя. А и следвам много семпла логика- няма как цената на маслото в Германия от големи фирми, които търгуват с тонове масло да е по-висока от тази на "момчето", което търгува с мини количества и същесвременно още 5 човека печелят по веригата и накрая ние като крайни потребители го получаваме на на половин цена. Това е утопично!

Аз такова масло не бих си сложил в колата, независимо колко често го сменям. Но за съжаление, такива практики са причината за огромното количество ментета, които ни заливат, а после се оплакваме...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 13 Ное 2013, 10:51

Момчето може би зарежда половин България, включително сервизи и колеги от няколко форума, но всеки сам си избира.

Това, че производителя си продава маслата не значи, че там е най-евтината цена. Има доста примери за оторизирани представители, които продават Мотул 5-40 например за 128лв. при положение, че може да се купи за 75лв. Има крайно клиентски цени, които някой спазват, други не. Смятам, че Кастрол 5-30 на търговците идва около 70-80лв. 5л. туба, а това той за колко я продава зависи от него, като има таван за крайно клиентска цена, който би трябвало да се спазва за да има честност при конкурентността на пазара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 13 Ное 2013, 12:40

iceblast написа:

Това, че производителя си продава маслата не значи, че там е най-евтината цена.

Разбира се, че може да се намери по-ниска цена от колкото при официалния вносител на каквото и да е. Доста хора има които ползват различни отстъпки в различни магазини. Аз примерно в една верига за вточасти, да не казвам коя, ползвам между 20 и 30% отстъпка и сами разбирате, че ако говорим за цени от въпросната верига ще ми е по изгодно, при положение, че при официалния доставчик не ползвам никаква отстъпка. Даже като говорим за масла, скоро се събрахме няколко човека и взехме варелче 60лтр. 5W30 с 25% надолу.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 13 Ное 2013, 12:48

След много размисли съм решил да пробвам и някакво друго масло. До сега карам с Castrol 5W30 и като карам спокойно не го пипа. Като изляза на магистралата и карам 160-180 си подръпва от маслото. Навъртам доста километри и през 2-3 месеца го сменям. Сега съм решил да пробвам някакво холандско EUROL пак със същия вискозитет, пък да видим как ще се държи. Мисля, че Castrola при 110-115 градуса загубва значително от смазващите си свойства.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 13 Ное 2013, 23:01

hrpopov217 написа:
iceblast написа:

Това, че производителя си продава маслата не значи, че там е най-евтината цена.

Разбира се, че може да се намери по-ниска цена от колкото при официалния вносител на каквото и да е. Доста хора има които ползват различни отстъпки в различни магазини. Аз примерно в една верига за вточасти, да не казвам коя, ползвам между 20 и 30% отстъпка и сами разбирате, че ако говорим за цени от въпросната верига ще ми е по изгодно, при положение, че при официалния доставчик не ползвам никаква отстъпка. Даже като говорим за масла, скоро се събрахме няколко човека и взехме варелче 60лтр. 5W30 с 25% надолу.

Колеги, тук говорим за 50 процента от цената на производителя - кой плаща за транспорт,данък и печалбата на минимум двама търговци.

Значи нетната стойност на продукта излиза 2-3 евро - е какво масло ще е това...

Ама щом си ви харесва

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 14 Ное 2013, 0:03

Реално сметката излиза една идея повече с маслото, което ти показа. Да речем от там като крайни клиенти ние го взимаме на към 85лв. и имаме 5 евро дсотавка, което е 95лв. Човек, който внася първо е довогорил отстъпки, а след това, като му е потръгнал бизнеса е получил и такива за големи количества, наприер е станал златен партньор :mhihi: и така той взима евтино стоката и решава, че няма да ламти за голям марж и слага по-нормален и иска да печели от брой продажби. Реалната себестойност на продукта най-вероятно не е много висока, но по-добре да не знаме, че лошо ще ни стане :mhihi:

Както Адо е тръгнал да пробва други масла, ако е доволен ще сподели какво и от къде го е купил, така и всеки друг колега доволен от дадено масло и продавач ще е хубаво да го споделя, като разбира се се поменават някакви факти относно качеството на маслото (работа на двигател, харч и т.н.), макар и някой от тях да са субективни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 14 Ное 2013, 14:44

iceblast написа:Реално сметката излиза една идея повече с маслото, което ти показа. Да речем от там като крайни клиенти ние го взимаме на към 85лв. и имаме 5 евро дсотавка, което е 95лв. Човек, който внася първо е довогорил отстъпки, а след това, като му е потръгнал бизнеса е получил и такива за големи количества, наприер е станал златен партньор :mhihi: и така той взима евтино стоката и решава, че няма да ламти за голям марж и слага по-нормален и иска да печели от брой продажби. Реалната себестойност на продукта най-вероятно не е много висока, но по-добре да не знаме, че лошо ще ни стане :mhihi:

Както Адо е тръгнал да пробва други масла, ако е доволен ще сподели какво и от къде го е купил, така и всеки друг колега доволен от дадено масло и продавач ще е хубаво да го споделя, като разбира се се поменават някакви факти относно качеството на маслото (работа на двигател, харч и т.н.), макар и някой от тях да са субективни.

Как да започна? Платформите за онлайн търговия, не само с масло, но и с други стоки се основават на максимално ограничаване на разходите, за да може да се постигне възможно най- добра цена. Като цяло бизнесът се върти около голям оборот с малка надценка.

Тези фирми обслужват пазар над 100 млн. клиенти и вероятно превъртат 100 -ци тонове масло. Вие с колегата ме убеждавате, че "момчето", което се мъчи да продава стока на население, колкото предградие на Берлин е в състояние да ми предложи по-добра цена?!?

Колеги, моля да ревизирате вижданията си, съобразно неуспоримата логика, изложена горе... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 14 Ное 2013, 15:35

Защо е нужен този спор ?
Търговията е нещо което някой хора умеят, а други не. Договарянето на условия е нещо което понякога няма логика и не еднакво за всички!

Не ти разбирам налагането на мнението. Ако искаш може да купуваш онлайн, но не и да налагаш мнението си с:
bmw545i написа:Колеги, моля да ревизирате вижданията си, съобразно неуспоримата логика, изложена горе...

Както може да си купиш една бира за 1лв от магазина, така може да вземеш същата и за 2.70лв онлайн! ;)
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61