Намаляват оборотите след натискане на газта
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Slobmonster
- Потребител
-
- Кара: 318is, м42
Намаляват оборотите след натискане на газта
Здравейте. За първи път пиша във форума и се надявах първото ми мнение да не е свързано с проблем, но уви.. От скоро съм собственик на 318 ис, 95 г., м44б19. Връщам се от работа един ден и усещам как колата забавя ход при натиснат педал на газта. Получава се точно обратният ефект на подаване на газ - намалява скоростта и оборотите. След 2-3 секунди при педал натиснат повече от 50% колата се сеща и се изстрелва. Също така при паркиране на задна в гаража винаги пърпори все едно съм изкарал единият кабел на свещите.
Открихме масло по горната част от свещите (т.е. тази част откъм кабела) и си мислихме, че това е проблема, но след кратък престой при механик проблемът си остава.
На отзовалите се колеги благодаря предварително!
Открихме масло по горната част от свещите (т.е. тази част откъм кабела) и си мислихме, че това е проблема, но след кратък престой при механик проблемът си остава.
На отзовалите се колеги благодаря предварително!
Re: Намаляват оборотите след натискане на газта
От ауспуха мирише ли на неизгорял бензин, колата има ли АГУ?
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
- Мечтае да кара: е36 328 турбо купе
Същото е и при мен самоче на м50б20 без ванУс ще следа темата
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Може да е датчик на дроселовата клапа- не дава вярна информация за реалното и положение и горивната смес се прави или прекалено богата или прекалено бедна.
- Slobmonster
- Потребител
-
Колата е без АГУ. Понякога при много рязко потегляне или форсиране отзад мирише кофти, но то се дължи по-скоро на задръстен катализатор, пък знам ли..
Да добавя, че като паля колата всичко е 6 и поддържа обороти, но малко след тръгване като я приведа в спряло положение пърпори яко.
Този възможно дефектирал датчик би ли излязъл на една компютърна диагностика?
Да добавя, че като паля колата всичко е 6 и поддържа обороти, но малко след тръгване като я приведа в спряло положение пърпори яко.
Този възможно дефектирал датчик би ли излязъл на една компютърна диагностика?
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
zvetiko написа:Може да е датчик на дроселовата клапа- не дава вярна информация за реалното и положение и горивната смес се прави или прекалено богата или прекалено бедна.
При мен имаше същия проблем и излезе въпросния датчик

- Slobmonster
- Потребител
-
Значи изключително съм признателен на колегата М10!!
Точно този датчик беше. Взехме за проба от ис-ката на мой роднина и го сложихме на моята и пак си замърка старата песен.
Сега остава само да си го набавя и всичко ще е 6. Като допълнителна информация за колегата с м50б20 двигателя, датчикът е познат и като THROTTLE RESPONSE SENSOR и както се оказва, има супер много изписано за него.
Отново благодарско на всички писали, силно започнах да респектирам БМВ общността!

Отново благодарско на всички писали, силно започнах да респектирам БМВ общността!

- Slobmonster
- Потребител
-
Колеги, проблемът се задълбочи сериозно. Снощи смених сменения датчик (общо 3 датчика до тук) и след точно 3 км колата пак започна да се държи по същият начин (натискаш газта, колата намаля обороти и скорост). При паркиране колата пак започна да пърпори и оборотите дори играеха малко и стигнаха до доста надолу по деленията на оборотомера.
Колеги, моля за помощ! Не мога да реша какъв да ми е следващият ход - компютърна диагностика или направо да я закарам на майстор той да й се чуди?
П.П. - Също така имам въпрос около загряването на колата. Вече няколко пъти правя по 20-30 км непрекъснато шофиране и стрелката за температурата един път не стигна до вертикално положение. Често пъти е малко вляво от средата, а един път дори започна да се връща към студеното!?
Благодаря предварително на отзовалите се.
Колеги, моля за помощ! Не мога да реша какъв да ми е следващият ход - компютърна диагностика или направо да я закарам на майстор той да й се чуди?

П.П. - Също така имам въпрос около загряването на колата. Вече няколко пъти правя по 20-30 км непрекъснато шофиране и стрелката за температурата един път не стигна до вертикално положение. Често пъти е малко вляво от средата, а един път дори започна да се връща към студеното!?

Благодаря предварително на отзовалите се.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Slobmonster написа:Колеги, моля за помощ! Не мога да реша какъв да ми е следващият ход - компютърна диагностика или направо да я закарам на майстор той да й се чуди?![]()
Това е трябвало да го направиш отдавна, Такива мистериозни проблеми се откриват трудно и понякога е въпрос на опит да навържеш симптомите... Бобини и кабели изключил ли си като причина?
Slobmonster написа:П.П. - Също така имам въпрос около загряването на колата. Вече няколко пъти правя по 20-30 км непрекъснато шофиране и стрелката за температурата един път не стигна до вертикално положение. Често пъти е малко вляво от средата, а един път дори започна да се връща към студеното!?![]()
Това е лесно -смени си термостата.

Never mistake motion for action...
- Slobmonster
- Потребител
-
Не съм сигурен дали ми е по възможностите да преценя дали бобините са окей, но кабелите по мнение на мой познат са добри. Оглеждаше ги преди време, когато мистериозно се появи масло отгоре по свещите.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И след престоя при механик сменена ли беше гарнитурата на капака на клапаните и отсранен ли е теча на масло при свещите?

- Slobmonster
- Потребител
-
vld написа:И след престоя при механик сменена ли беше гарнитурата на капака на клапаните и отсранен ли е теча на масло при свещите?
Отстранен е, само че без смяна. Лепили са със силикон и от тогава не съм откривал масло по свещите.
Колеги, туко-що стигнахме до едно прозрение. Колата когато я купувах видях отпред ел. охлаждане, а не перката която върти постоянно, заедно с вала, затова и предположих, че е м44б19 двигателя. Самоче при кратка справка с термостата видях, че е с метален кожух. При сверяване с друга ис-ка с м42 се оказа, че двигателите са идентични, т.е. двигателя реално е м42б18, което е чук.
Също така си търся някой, който прави компютърна диагностика в Пловдивската област, понеже този при който щях да ходя е с предварително записване, а аз сравнително рядко съм свободен.
- Slobmonster
- Потребител
-
Днес бях при гореспоменатият специалист в Мало Конаре (до Пазарджик). Той откри и отстрани проблема за има-няма час и половина. Виновникът се оказа ламбда сондата - беше си заминала. Нова на Бош и всичко е 6. Изключително съм доволен от работата и отношението на този човек, имах усещането, че съм в Дару Кар. Благодаря на всички отзовали се колеги 

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Slobmonster написа:Днес бях при гореспоменатият специалист в Мало Конаре (до Пазарджик). Той откри и отстрани проблема за има-няма час и половина. Виновникът се оказа ламбда сондата - беше си заминала. Нова на Бош и всичко е 6. Изключително съм доволен от работата и отношението на този човек, имах усещането, че съм в Дару Кар. Благодаря на всички отзовали се колеги
Ако си беше направил една диагностика в началото ,нямаше да ходиш по мъките толкова време!М/у другото виж си катализатора ,защото ако е тръгнал да се запушва той е причината да се скапе ламбдата!Защото температурата преди него се повишава повече от необходимото и ламдата си заминава.При мен ,мойта ламбда направо се беше разцъфтяла от температурата на полузапушеният катализатор- нова ламбда ,махнат катализатор и -нова колица ,направо лети

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Я дай снимка да видиме тфа М42 ли е или М44, поне да си знаеш занапред.
15 мнения
• Страница 1 от 1