Намаляват оборотите след натискане на газта
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Slobmonster
- Потребител
-
- Кара: 318is, м42
Намаляват оборотите след натискане на газта
Здравейте. За първи път пиша във форума и се надявах първото ми мнение да не е свързано с проблем, но уви.. От скоро съм собственик на 318 ис, 95 г., м44б19. Връщам се от работа един ден и усещам как колата забавя ход при натиснат педал на газта. Получава се точно обратният ефект на подаване на газ - намалява скоростта и оборотите. След 2-3 секунди при педал натиснат повече от 50% колата се сеща и се изстрелва. Също така при паркиране на задна в гаража винаги пърпори все едно съм изкарал единият кабел на свещите.
Открихме масло по горната част от свещите (т.е. тази част откъм кабела) и си мислихме, че това е проблема, но след кратък престой при механик проблемът си остава.
На отзовалите се колеги благодаря предварително!
Открихме масло по горната част от свещите (т.е. тази част откъм кабела) и си мислихме, че това е проблема, но след кратък престой при механик проблемът си остава.
На отзовалите се колеги благодаря предварително!
Re: Намаляват оборотите след натискане на газта
От ауспуха мирише ли на неизгорял бензин, колата има ли АГУ?
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
- Мечтае да кара: е36 328 турбо купе
Същото е и при мен самоче на м50б20 без ванУс ще следа темата
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Може да е датчик на дроселовата клапа- не дава вярна информация за реалното и положение и горивната смес се прави или прекалено богата или прекалено бедна.
- Slobmonster
- Потребител
-
Колата е без АГУ. Понякога при много рязко потегляне или форсиране отзад мирише кофти, но то се дължи по-скоро на задръстен катализатор, пък знам ли..
Да добавя, че като паля колата всичко е 6 и поддържа обороти, но малко след тръгване като я приведа в спряло положение пърпори яко.
Този възможно дефектирал датчик би ли излязъл на една компютърна диагностика?
Да добавя, че като паля колата всичко е 6 и поддържа обороти, но малко след тръгване като я приведа в спряло положение пърпори яко.
Този възможно дефектирал датчик би ли излязъл на една компютърна диагностика?
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
zvetiko написа:Може да е датчик на дроселовата клапа- не дава вярна информация за реалното и положение и горивната смес се прави или прекалено богата или прекалено бедна.
При мен имаше същия проблем и излезе въпросния датчик
- Slobmonster
- Потребител
-
Значи изключително съм признателен на колегата М10!!
Точно този датчик беше. Взехме за проба от ис-ката на мой роднина и го сложихме на моята и пак си замърка старата песен.
Сега остава само да си го набавя и всичко ще е 6. Като допълнителна информация за колегата с м50б20 двигателя, датчикът е познат и като THROTTLE RESPONSE SENSOR и както се оказва, има супер много изписано за него.
Отново благодарско на всички писали, силно започнах да респектирам БМВ общността!
Точно този датчик беше. Взехме за проба от ис-ката на мой роднина и го сложихме на моята и пак си замърка старата песен.
Сега остава само да си го набавя и всичко ще е 6. Като допълнителна информация за колегата с м50б20 двигателя, датчикът е познат и като THROTTLE RESPONSE SENSOR и както се оказва, има супер много изписано за него. Отново благодарско на всички писали, силно започнах да респектирам БМВ общността!

- Slobmonster
- Потребител
-
Колеги, проблемът се задълбочи сериозно. Снощи смених сменения датчик (общо 3 датчика до тук) и след точно 3 км колата пак започна да се държи по същият начин (натискаш газта, колата намаля обороти и скорост). При паркиране колата пак започна да пърпори и оборотите дори играеха малко и стигнаха до доста надолу по деленията на оборотомера.
Колеги, моля за помощ! Не мога да реша какъв да ми е следващият ход - компютърна диагностика или направо да я закарам на майстор той да й се чуди?
П.П. - Също така имам въпрос около загряването на колата. Вече няколко пъти правя по 20-30 км непрекъснато шофиране и стрелката за температурата един път не стигна до вертикално положение. Често пъти е малко вляво от средата, а един път дори започна да се връща към студеното!?
Благодаря предварително на отзовалите се.
Колеги, моля за помощ! Не мога да реша какъв да ми е следващият ход - компютърна диагностика или направо да я закарам на майстор той да й се чуди?
П.П. - Също така имам въпрос около загряването на колата. Вече няколко пъти правя по 20-30 км непрекъснато шофиране и стрелката за температурата един път не стигна до вертикално положение. Често пъти е малко вляво от средата, а един път дори започна да се връща към студеното!?
Благодаря предварително на отзовалите се.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Slobmonster написа:Колеги, моля за помощ! Не мога да реша какъв да ми е следващият ход - компютърна диагностика или направо да я закарам на майстор той да й се чуди?![]()
Това е трябвало да го направиш отдавна, Такива мистериозни проблеми се откриват трудно и понякога е въпрос на опит да навържеш симптомите... Бобини и кабели изключил ли си като причина?
Slobmonster написа:П.П. - Също така имам въпрос около загряването на колата. Вече няколко пъти правя по 20-30 км непрекъснато шофиране и стрелката за температурата един път не стигна до вертикално положение. Често пъти е малко вляво от средата, а един път дори започна да се връща към студеното!?![]()
Това е лесно -смени си термостата.
Never mistake motion for action...
- Slobmonster
- Потребител
-
Не съм сигурен дали ми е по възможностите да преценя дали бобините са окей, но кабелите по мнение на мой познат са добри. Оглеждаше ги преди време, когато мистериозно се появи масло отгоре по свещите.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И след престоя при механик сменена ли беше гарнитурата на капака на клапаните и отсранен ли е теча на масло при свещите?

- Slobmonster
- Потребител
-
vld написа:И след престоя при механик сменена ли беше гарнитурата на капака на клапаните и отсранен ли е теча на масло при свещите?
Отстранен е, само че без смяна. Лепили са със силикон и от тогава не съм откривал масло по свещите.
Колеги, туко-що стигнахме до едно прозрение. Колата когато я купувах видях отпред ел. охлаждане, а не перката която върти постоянно, заедно с вала, затова и предположих, че е м44б19 двигателя. Самоче при кратка справка с термостата видях, че е с метален кожух. При сверяване с друга ис-ка с м42 се оказа, че двигателите са идентични, т.е. двигателя реално е м42б18, което е чук.
Също така си търся някой, който прави компютърна диагностика в Пловдивската област, понеже този при който щях да ходя е с предварително записване, а аз сравнително рядко съм свободен.
- Slobmonster
- Потребител
-
Днес бях при гореспоменатият специалист в Мало Конаре (до Пазарджик). Той откри и отстрани проблема за има-няма час и половина. Виновникът се оказа ламбда сондата - беше си заминала. Нова на Бош и всичко е 6. Изключително съм доволен от работата и отношението на този човек, имах усещането, че съм в Дару Кар. Благодаря на всички отзовали се колеги 
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Slobmonster написа:Днес бях при гореспоменатият специалист в Мало Конаре (до Пазарджик). Той откри и отстрани проблема за има-няма час и половина. Виновникът се оказа ламбда сондата - беше си заминала. Нова на Бош и всичко е 6. Изключително съм доволен от работата и отношението на този човек, имах усещането, че съм в Дару Кар. Благодаря на всички отзовали се колеги
Ако си беше направил една диагностика в началото ,нямаше да ходиш по мъките толкова време!М/у другото виж си катализатора ,защото ако е тръгнал да се запушва той е причината да се скапе ламбдата!Защото температурата преди него се повишава повече от необходимото и ламдата си заминава.При мен ,мойта ламбда направо се беше разцъфтяла от температурата на полузапушеният катализатор- нова ламбда ,махнат катализатор и -нова колица ,направо лети
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Я дай снимка да видиме тфа М42 ли е или М44, поне да си знаеш занапред.
15 мнения
• Страница 1 от 1