Труден избор между е60 и е90

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Re: Труден избор между е60 и е90

Мнение от rosendaal » 03 Ное 2013, 19:03

истината е че Е90 без М-пак включая и окачване е едно неугледно евтино изглеждащо БМВ.Поне двигателя да беше голям.Или поне да е фейслифтово което пък го прави по-скъпо от тези 12-13 000 лева.със съжаление го казвам.Докато Е60 и да не М изпълнение поне интериорно има много по-богато изпълнение,разбира се отново не и за 12К лева.
Пак се повтарям с пример от другата тема,но защо автора на тази не се ориентира и към нещо такова http://www.mobile.bg/11380483776523341 .Както и да се замисли защо цената на подобно изпълнение екземпляри се доближава до тази на следващия модел само че гол като пушка и със най-смотаните двигатели.
Определено ме дразни и начина по който БМВ изгражда моделите си и ценовата политика.Наскоро оформяйки конфигуратора и лизинга за едно Ф10 лично видях как за да не си купиш откровено грозното спрямо крайния вариант изпълнение цената набъбва с 13К евро.Така ли не можаха поне всички БМВта да излизат с М брони а цената да е разхвърляна по десетките хиляди бройки.Ясно ми е че това е един изкуствено създаден маркетинг и е въпрос на друга тема.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 03 Ное 2013, 19:17

:OT:
От примерите които си дал,която и да вземеш съвсем скоро ще пускаш множество теми из съответния раздел.
Моят съвет е да се насочиш към предишното поколение и на двата модела.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от destiny » 03 Ное 2013, 21:41

Колега,не искам да ти давам тон,но според мен, която и да вземеш ще съжаляваш.Не за друго, ами имах тройка с малък бензинов двигател автоматик, гореше до 14-15, а динамика НУЛА

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Ное 2013, 22:01

rosendaal написа:истината е че Е90 без М-пак включая и окачване е едно неугледно евтино изглеждащо БМВ.Поне двигателя да беше голям.Или поне да е фейслифтово което пък го прави по-скъпо от тези 12-13 000 лева.със съжаление го казвам.Докато Е60 и да не М изпълнение поне интериорно има много по-богато изпълнение,разбира се отново не и за 12К лева.
Пак се повтарям с пример от другата тема,но защо автора на тази не се ориентира и към нещо такова http://www.mobile.bg/11380483776523341 .Както и да се замисли защо цената на подобно изпълнение екземпляри се доближава до тази на следващия модел само че гол като пушка и със най-смотаните двигатели.
Определено ме дразни и начина по който БМВ изгражда моделите си и ценовата политика.Наскоро оформяйки конфигуратора и лизинга за едно Ф10 лично видях как за да не си купиш откровено грозното спрямо крайния вариант изпълнение цената набъбва с 13К евро.Така ли не можаха поне всички БМВта да излизат с М брони а цената да е разхвърляна по десетките хиляди бройки.Ясно ми е че това е един изкуствено създаден маркетинг и е въпрос на друга тема.

Е да, но то така ако всички бяха с М-пакет, нямаше да се отличават и всяко щеше да е като другите.
При Ф10 наистина вече и на мен ми изглеждат леко грозни отпред без М-пакет, а модела е едва на 3 години. Но може проблема да е в мен. :dunno: Което и да е от двете, след време Ф10 не бих си купил без М-пакет, пък ако ще да е слънце като състояние. И без това ще има достатъчно с паркети. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 03 Ное 2013, 22:32

raddy написа::OT:
От примерите които си дал,която и да вземеш съвсем скоро ще пускаш множество теми из съответния раздел.
Моят съвет е да се насочиш към предишното поколение и на двата модела.

Колега, би ли се обосновал?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Ное 2013, 7:53

Има предвид(на 99%-та)че си избрал два екземпляра в най-ниския за тях ценови диапазон и предполага, че нито километрите им ще са същите, нито техническото състояние задоволително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 04 Ное 2013, 8:31

И аз се присъединявам към скептиците от гледна точка на цената.
Преди 4 месеца като търсех да купя мойта имаше една камара Е90-ки за по 13-14-15 хиляди и колкото и да бяха напудрени, просто си личеше че са смачкни от каране. Някои имаха и навигации, и темпомати даже. Преориентирах се в диапазона малко под 20к и нещата се получиха - И това без навигация, щото ме дразнеше гърбицата на таблото, но за съжаление и без темпомат. Но имайки предвид, че по тези коли почти нищо не е евтино, риска да спестиш при покупката и после да ги набуташ пак същите пари по ремонти е доста голям.
И аз бих те посъветвал да се ориентираш към последните Е46 или да вдигнеш бюджета, за да ти е мирна главата после.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 04 Ное 2013, 8:41

BMW Power ACM написа:Има предвид(на 99%-та)че си избрал два екземпляра в най-ниския за тях ценови диапазон и предполага, че нито километрите им ще са същите, нито техническото състояние задоволително.

Това е така.По-добре да се потърси от предишното поколение на модела,но в добро състояние,с добър двигател и много екстри пред някоя бивша служебна или смачкана от каране,но от "новия модел". :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 04 Ное 2013, 12:01

От тези два автомобила бих избрал е90-тката. Ако е с пълна сервизна история и е доказано на тези км - не мисля, че има какво да се мисли. Е90 е доста здрав модел и на един такъв пробег, ще можеш да си го покараш още доста време спокойно без да мислиш за големи ремонти. Комфортът на извънградско си е перфектен, пътното поведение - перфектно! Какво всички сте се влюбили в тези навигации - не знам ..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар
Кара: e90 320i

Мнение от GeorgiLazarov » 04 Ное 2013, 15:01

Благодаря колеги, до 2-3 дена ще стане ясно и ще се похваля, за всеки случай ще огледам и е46, но ми се кара нещо по ново като година. Иначе бюджета е 15k и даже кола за 14300 е много пари за моите възможности в момента, защото ако изникне нещо голямо и непредвидено ще увисна във времето. Но мисля, че ще се намери нещо що годе добро :))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Ное 2013, 15:42

Колегите са пропуснали най-важното за Е90-та. Този двигател с автоматик не върви кой знае колко, но за сметка на това харчи като 6-цилиндров. Аз лично не ти го препоръчвам. А и добавя потенциални големи разходи по ремонти и поддръжка.
Never mistake motion for action...

Аватар

Мнение от F3P » 04 Ное 2013, 16:16

GeorgiLazarov написа:...Бюджета е 15k ....

Я слизай на Е46 от последните бройки с 2 кофи екстри-за 10-11 бона ще намериш отличен екземпляр. Да не говорим какво Е39 ще докопаш за 10 бона. Стига да не те тресе яко гъзарията и задължително да искаш нов модел де...

Жокер: Никога не се купува кола от първите години на производство и/или с най-малкият мотор за модела. Сега познай показаните Е60 и Е90 къде попадат ;)
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 04 Ное 2013, 17:18

F3P написа:
GeorgiLazarov написа:...Бюджета е 15k ....

Я слизай на Е46 от последните бройки с 2 кофи екстри-за 10-11 бона ще намериш отличен екземпляр. Да не говорим какво Е39 ще докопаш за 10 бона. Стига да не те тресе яко гъзарията и задължително да искаш нов модел де...

Жокер: Никога не се купува кола от първите години на производство и/или с най-малкият мотор за модела. Сега познай показаните Е60 и Е90 къде попадат ;)

И аз така мисля,ако добавиш още 10к мисля че правилния избор е Е60 535d.... Очарован съм от тоя двигател...
Иначе като цяло Е60 е по-добрия избор пред Е90 във всяко отношение.. Виж Е92 ми хареса....
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар
Кара: нов трактор
Мечтае да кара: Singer 911

Мнение от mindpixel » 04 Ное 2013, 17:51

В случая e90 с доказана подръжка и история е по-малкото зло според мен. Макар мотора да харчи много за възможностите си, като шаси и окачване е90 е по-добър и по-здрав дизайн от е46 (което пък беше доработка на е36). е46 и е39 вече започват да им личат годините и става все по трудно да се намерят коли в добро състояние независимо от цената. За е60 за тази цена няма смисъл да се говори защото хубави евтини неща няма. Независимо какви варянти разглеждаш бюджета ти изисква компромис и ще трябва да прецениш какъв да бъде той. :lalala:
"If you can leave two black stripes from the exit of one corner to the braking zone of the next, you have enough horsepower."

- Mark Donohue

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Ное 2013, 19:10

mindpixel написа:В случая e90 с доказана подръжка и история е по-малкото зло според мен.

Така де, като липсват екстрите, то няма какво толкова да се разваля. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата