Мирише на бензин

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мирише на бензин

Мнение от Mollov » 19 Окт 2013, 18:48

Още когато взех колата като се минава покрай нея в задната й част се усеща лека миризма на бензин... всъщност може за мен да е лека, че принципно харесвам миризмата на бензин и не ми пречи... но все пак се усеща...

Днес за сефте карах колата на дълъг път и на затворени прозорци и след известно време (10-15 мин) миризма на суров бензин започва да се усеща и вътре в купето... същата миризма, която се усеща и в задната част на колата отвън... отпред не мирише, в двигателния отсег (под капака) също не се усеща нищо...

Някакви идеи какво да погледна, освен дигане на задната седалка и проверка отдолу на колата някъде конкретно около маркуча от резервоара?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Мирише на бензин

Мнение от boris » 19 Окт 2013, 19:01

Пак си прегледай маркучите и гарнитурката около капака на помпата, но се подготви психологически за ръжда и пробив на резервоара...
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Окт 2013, 19:07

Знам, че всичко е коренно различно, но при мен се беше спукало едно 3см маркуче, точно под колектора и в купето засмърдя ужасно на бензин. Така че, не е лошо да видиш и смениш бензиновите маркучета. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 19 Окт 2013, 19:11

boris_k написа:Пак си прегледай маркучите и гарнитурката около капака на помпата, но се подготви психологически за ръжда и пробив на резервоара...

Окей... предвид, че колата е от Италия (Милано) се надявам да не стигнем до ръжда... а и съм я оглеждал отдолу, направо е бомбон...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 19 Окт 2013, 19:22

Ако не е карана няколко месеца е нормално всички маркучи да се разсъхнат и протечат. Моята седя няколко месеца докато си трансплантирам друг двигател и около месец след като я подкарах се наложи да подменя всички гумени съединения по бензинопровода - до лявата предна греда на филтъра, отзад (всички от тръбите към резервоара) и т.н.
Последна промяна kilikandzer-power на 19 Окт 2013, 22:08, променена общо 1 път
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 19 Окт 2013, 19:36

Дам, тази й се е случило да не се кара известно време... може би 2-3 месеца... явно ще се гледат всичките бензинови маркучи от-до...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 19 Окт 2013, 19:38

Е38 е голяма Е36-ца да го кажеме по-просто. Също като Е36 има преливен резервоар и отдушник. Моята като я набича до капачката и преди да мина първите 80-90 км не спира да смърди на бензин. Това относно миризмата отвън-при препълнен резервоар е нормално.
Относно миризмата вътре.....то вътре едва ли тече, понеже всички горивопроводи минават отвън.(москвичите не се броят :mhihi: ) Това което си мисля е теч отнякъде като например щуцера на помпата, някоя спукана тръбичка(които са скрити с корите отдолу) или хлабава връзка на филтъра, възможно е даже е и много вероятно и връщащото гориво да прави мизерия.
Така е трудно да се каже. Горивната система на този автомобил е както на всички други, което я прави лесна за обслужване и единственото, което трябва да се направи е да се качи на канал и хубаво да се огледат всички маркучи, тръби, скоби и други връзки отгоре и отдолу. Все ще си покаже ако има сълзене или теч.
Също така ще е добре да си провериш и електромагнитното клапанче на вентилационния резервоар или преливния кой както иска да го нарича. На Е38 не знам, но на Е36 много мизерии прави и заради него преди години имах същите проблеми. ;)
Иначе мойта също е от милано и ми е интересно при твоята чичо Фабрицио какви ги е сътворил :mhihi:
Аз след 14 години каране си свалих оригиналния филтър горивен и отвътре изтече нещо като черна боя, кафе от централна гара смесено с камъчета :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 19 Окт 2013, 20:42

Аз бих предложил да се разгледа и генерацията.Аз така си мислех,че мирише на бензин,а се оказаха изгорели газове-и на двата резонатора имаше дупчици в горната им част към купето и вкарваха вътре,та струваше ми се в началото,че е на бензин ама след това се оказа дим газове,но може и моето обоняние да не е толкова чувствително.Да вметна,че колата седя две години почти без да се кара( абе имаше един период дето по 6-7 месеца не беше мърдана,но маркуч не се е наложило да сменям)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 19 Окт 2013, 20:58

speedtool написа:Аз бих предложил да се разгледа и генерацията.Аз така си мислех,че мирише на бензин,а се оказаха изгорели газове-и на двата резонатора имаше дупчици в горната им част към купето и вкарваха вътре,та струваше ми се в началото,че е на бензин ама след това се оказа дим газове,но може и моето обоняние да не е толкова чувствително.Да вметна,че колата седя две години почти без да се кара( абе имаше един период дето по 6-7 месеца не беше мърдана,но маркуч не се е наложило да сменям)

Има го като вариант, но ако е генерация има разлика между изгорели газове и суров бензин. Освен ако колата работи на много богара смес и не го изгаря напълно
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 19 Окт 2013, 21:05

DLVasilev написа:
speedtool написа:Аз бих предложил да се разгледа и генерацията.Аз така си мислех,че мирише на бензин,а се оказаха изгорели газове-и на двата резонатора имаше дупчици в горната им част към купето и вкарваха вътре,та струваше ми се в началото,че е на бензин ама след това се оказа дим газове,но може и моето обоняние да не е толкова чувствително.Да вметна,че колата седя две години почти без да се кара( абе имаше един период дето по 6-7 месеца не беше мърдана,но маркуч не се е наложило да сменям)

Има го като вариант, но ако е генерация има разлика между изгорели газове и суров бензин. Освен ако колата работи на много богара смес и не го изгаря напълно

Ми принципно и това е част от истината свещите ги пазя на 360к оригиналните и 6 от 8 лули фитка :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 19 Окт 2013, 21:10

speedtool написа:
DLVasilev написа:

Ми принципно и това е част от истината свещите ги пазя на 360к оригиналните и 6 от 8 лули фитка :mhihi:

тя и моята доскоро вървеше без 1 и 4-ти цилиндър и си беше изключила ламбда сондите и чувството беше като да караш зил, съдейки по посещението на бензиностанциите :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 19 Окт 2013, 22:38

Ще ходя в понеделник до моя сервиз и явно ще я "обръщаме по таван" отново... иначе с вървежа проблеми нямам, а и мисля разхода да е ОК... макар че CONSUM1/2 ми седяха цял ден на 39.5L вчера, но днес като я изкарах извънградско и за 100-на километра падна на 20.2... и изглежда не мога да ги ресетна по нормален начин (нямам навигация)...

Иначе колата е на 200к реални с бая сервизни фактури за ремонти през последните 10-12 години...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 20 Окт 2013, 8:51

На МИДа натискаш копчето БС на cons1 и cons2 когато си дал натискаш set и работата готова
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 20 Окт 2013, 15:45

Жив да си... ебаси елементарното... :bchug:

Иначе днес покарах малко на затворени прозорци и "джам на тавана", само си пуснах духалките в купето... като че ли не усещах миризма на бензин... ше излезне, че е само отвън... утре ше се вдига да се гледа отдолу, макар че я гледах преди няколко дни и не видях никъде следи от "мазно/мокро"...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 20 Окт 2013, 16:44

Няма грижи колега-а и за предположението за газовете в купето и смрадта и моята на затворено няма проблем особен в града-40ката трудно минава 2200 оборота в града,ако я караш нормално не се налага,ама като я карам извънградско със 150-160 или съм я ръчкал в града над 3000 оборота почват да ми сълзят очите-има по-голямо налягане в тръбите,а и като сложим факта,че още не съм сменил лулите може и някоя друга капка бензин
Изображение

Следваща

Назад към Е38