Много странен проблем с м50б20 след трансплантация!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Много странен проблем с м50б20 след трансплантация!

Мнение от Haddess » 13 Окт 2013, 10:20

Случая е следния. Колата беше м43б16 1997година с евс работеше не менеше обороти имах друго купе което удариха но мотора беше перфектен не менеше обороти не тропаше само въртях ключа и палеше. Така направих трансплантацията на двигателите не искаше да запали звънях на сумати народ никаква помощ само направих сумати поразии изрязах 20х пин буксата и я смених с старата и (както каза Lacho ) пак не искаше да запали за това оставих колата на колега Лъчо . след 2 седмици престой при него и 20 звънения по телефона най-накрая колата беше запалена но тресеше цялата не работи като хората все едно не работят няколко цилиндъра мени обороти диапазано 500-1500... закарахме колата в сервиза започнах да проверявам всичко . Отоврих всички свещи и какво да видя 5-6 цилиндър при свещите пълно с вода видимо дъждовна.... :ranting: изчистих всичко с пистолета за въздух напръсках всички свещи с контактен спрей лулите и бубините също. запалихме колата пак същото ! :OT: Виках познат с диагностика закачи я на живи данни колата я дава че седи в постоянни 3000 оборота и неработещ датчик положение разпределителен вал или Camshaft Sensor :banghead: ! Ок отидох купих нов датчик смених го абсолютно същото положение никаква промяна . Сипах на колата 20 лв бенззин или около 8 литра и реших да отида на работа с нея и какво стана с 8 литра сравнително нормално каране и мн малко в задръстванията съм минал 20 км и изгаснах! :ranting: :dummy: в крайна сметка ни специалисти ни диагностици ми свършиха работа а аз не сера парите с извинение някой ако може да ми помогне какво вече да правя ще съм много благодарен... :ranting:

Забележка: не съм сменял филтъра с този от 320 оставих този от 316 отдоло при разкачане и закачане на всички бубини разбрахме , че всички цилиндри работят! При смяна на camshaft sensora промяна нямаше. При рязко подаване на газ има едно замисляне или забиване на определени обороти и изведнъж се изтрелва но мошноста не е като хората.Датчика на коляновия вал мислч , че не е проблемен колата пали без проблем.
Последна промяна Haddess на 26 Окт 2013, 21:29, променена общо 5 пъти
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Много странен проблем с м50б20 след трансплантация!

Мнение от maxpower » 13 Окт 2013, 10:39

А дали тая вода в цилиндрите вече не го е съсипала тоя двигател. Я най добре започни първо с една компресия и виж дали има драстична разлика при 5ти и 6ти цилиндър спрямо другите, за да разбереш механично тоя мотор още става ли и тогава се впускай в електрониката. И не разбрах с кой акъл режете здрава инсталация, щото сега вече и тя е под въпрос след тия интервенции?
После хубаво го сменяте сензора ама грешка за него имаше ли, защото обикновено ги записва, а м50ковите компове са трудни за диагностика щото почти няма с какво да им четеш живите данни.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 13 Окт 2013, 11:14

Грешка имаше , трията и след 2-3 мин. работа пак се появява. компресия не съм мерил . инсталацията изрязах и преправих защотот така ми каза колетага "Lacho " имало несъотвестсвие в инсталацията на м43 и м50...
Последна промяна Haddess на 13 Окт 2013, 11:30, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 13 Окт 2013, 11:21

Проверил ли си дали не е избила някоя бобина от тая вода де е била вътре?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 13 Окт 2013, 11:25

GecataBMW-E46 написа:Проверил ли си дали не е избила някоя бобина от тая вода де е била вътре?

да всичките работят!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Окт 2013, 13:43

Колега, ако искаш ми се обади да видя колата- с гадаене мисля, че няма да стане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 13 Окт 2013, 19:31

Вероятно мени обороти от прекалено богата смес.Провери ламбдата и дебитомера. За бърза проверка просто им откачи буксите ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 13 Окт 2013, 21:26

bmwdriver написа:Вероятно мени обороти от прекалено богата смес.Провери ламбдата и дебитомера. За бърза проверка просто им откачи буксите ;)

Проверих ги по този начин има промяна значи работят , ламдата е нова...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 13 Окт 2013, 23:49

Сам казваш,че гори много и мени обороти. По принцип от богата смес прави точно това.А и характерното замисляне при рязко подаване на газ . Трябва да намериш какво кара компа да обогатява сместа. Това е сензор или датчик,почти сигурно.
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 14 Окт 2013, 12:24

bmwdriver написа:Сам казваш,че гори много и мени обороти. По принцип от богата смес прави точно това.А и характерното замисляне при рязко подаване на газ . Трябва да намериш какво кара компа да обогатява сместа. Това е сензор или датчик,почти сигурно.

:yes:
Изображение

Аватар

Мнение от philips1qw » 20 Окт 2013, 12:22

колега и аз правих транспантация на моито и имах почти саштите проблеми откачи дебитомера и покараи малко така да видиш как е. и погледни датчика за температура те са два един кам таблото и един кам компа виж този кам компа дали е океи защото може и тои да обогатяжа сместа ако не работи.
оспех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 20 Окт 2013, 19:44

Колега,провери буксите дали са вързани правилно ( да не са разменени) .Колянов, разпределителен вал, моторчето за празния ход, тпс-а,
температурите.Говоря за буксите на датчиците на главата и тези под дросела ;)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 26 Окт 2013, 18:51

Проверени са :banghead: значи просто сега няма къде да вдигна колата да видя но не съм сменил филтъра от 316 с 320 нз дали има значение днес смених и регулатора на налягането на реиката и промяна няма :banghead: значи като разкача датчика на дросела и дебитомера работи по добре , едно от двете да сложа и пак почва едно тресене едно менене на обороти... :banghead:
Изображение

Аватар

Мнение от philips1qw » 29 Окт 2013, 9:10

погледни всички свещи дали са еднакви и виш ако имаш от някаде да вземеш назам за един тест шесте бобини и пробваи с тях как ще работи. ако на някоя бобина и е прокасана лолата кам свещ и преискрява кам блока пак ще тапарка и прегармява.оспех и чакаме инфо за ситуацията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 29 Окт 2013, 20:41

philips1qw написа:погледни всички свещи дали са еднакви и виш ако имаш от някаде да вземеш назам за един тест шесте бобини и пробваи с тях как ще работи. ако на някоя бобина и е прокасана лолата кам свещ и преискрява кам блока пак ще тапарка и прегармява.оспех и чакаме инфо за ситуацията

Свещте са NGK Iridum и лолито се на не повече от 10 000 км . Ще я закарам само да ми изпаднат пари на zvetiko да ме замери от всякъде и ще кажа . За сега мерси на всички :dummy:
Изображение

Следваща

Назад към E36