Помагайте съединителя ми е лек като перце

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Помагайте съединителя ми е лек като перце

Мнение от hus0 » 15 Сеп 2013, 18:31

Колеги колата днеска е потрябвала на бащата и като се качил още забелязал че съединителя е лек като перце. Нищо не се случва като се натисне съединителя не може да се вкара на скорост. Погледнах педала от задната страна и видимо няма нищо разкачено. Дефакто само пружината дето го дърпа назаде като се натисне съединителя. Иначе ще си остане долу ако я няма пружинката. Също така не видях и от къде се сипва хидравлично масло на това М40б18. Моля помагайте колеги.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Re: Помагайте съединителя ми е лек като перце

Мнение от DRIFT MASHINA » 15 Сеп 2013, 18:37

наи вероятно е долната пампа тя е на кутията а течнос се сипва в казачето за спирачките

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Сеп 2013, 18:37

Съединителят е хидравличен и ползва спирачната течност. Тъй че първо провери нивото. Симптома обаче отговаря на заминала помпа, най-често долната се прецаква. Намира се на скоростната кутия отляво и изпод колата се вижда ясно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 15 Сеп 2013, 18:51

Тази долна помпа ремонтира ли се или трябва да търся друга?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 15 Сеп 2013, 18:53

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 15 Сеп 2013, 18:54

hus0 написа:Тази долна помпа ремонтира ли се или трябва да търся друга?

По смомен,оригиналната е по евтина ...не беше много скъпа ,около 130лв . И както ти казаха колегите,тя дефектира най-често.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 15 Сеп 2013, 19:33

hus0 написа:Колеги колата днеска е потрябвала на бащата и като се качил още забелязал че съединителя е лек като перце. Нищо не се случва като се натисне съединителя не може да се вкара на скорост. Погледнах педала от задната страна и видимо няма нищо разкачено. Дефакто само пружината дето го дърпа назаде като се натисне съединителя. Иначе ще си остане долу ако я няма пружинката. Също така не видях и от къде се сипва хидравлично масло на това М40б18. Моля помагайте колеги.

Същият проблем го имах и аз - долната помпа за съединител беше проблема . Цени от 80 лева до към 150 в зависимост от марката :wave:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 15 Сеп 2013, 19:37

Тея цени за нова помпа ли са?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 15 Сеп 2013, 19:46

hus0 написа:Тея цени за нова помпа ли са?

Да . Аз бях си взел Bosch за 130 лева май беше . Иначе имаше и по - евтини , но предпочетох на сигурно .
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 15 Сеп 2013, 19:58

Колеги възможно ли е нещо по механизма да се е разкачило или педала е свързан направо с помпата. И да е заминала помпата все си мисля че трябва да има поне някакво усилие като натискам педала на съединителя. Съединителя сега го бутам само с пръст без никакво усилие.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Сеп 2013, 20:50

Няма какво да се разкачи. Съединителят има горна и долна помпа. Горната мисля че директно педала я задейства, тя праща налягане към долната, която избутва вилката на съединителя. Не ти се дават пари, ама това е...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 16 Сеп 2013, 18:34

Колеги днеска се сетих че от около месец някъде педала на спирачката понякога олеква. Не знам дали има нещо общо но се сетих след като ми казахте че спирачната течност и течноста за хидравликата са на едно място.
Преди малко гледах и спирачката сякаш ми се струва че не е наред както трябва. Като натисна по рязко спирачката когато колата работи се чува едно фъскане. Преди сякаш го нямаше това. Може ли да са свързани тез работи и да зависят един от друг.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 16 Сеп 2013, 21:59

40лв я купува преди седмица едно момче :)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 16 Сеп 2013, 22:49

Разгледай колега - имаш горна помпа (от вътре в купето е), свърваща тръбичка и долна помпа (която е на скоростите). Свързващата тръбичка имаше и едно маркуче, като част от нея - виж да не се е скъсало случайно. С две думи - огледай за външни течове на канал или подемник, ако не откриеш - значи е помпата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 17 Сеп 2013, 6:51

hus0 написа:Колеги днеска се сетих че от около месец някъде педала на спирачката понякога олеква. Не знам дали има нещо общо но се сетих след като ми казахте че спирачната течност и течноста за хидравликата са на едно място.
Преди малко гледах и спирачката сякаш ми се струва че не е наред както трябва. Като натисна по рязко спирачката когато колата работи се чува едно фъскане. Преди сякаш го нямаше това. Може ли да са свързани тез работи и да зависят един от друг.

Първо хидравлична и спирачна течност са два отделни нефтени продукти...
В казанчето за спирачна течност САМО спирачна течност Дот4 !
Хидравлична течност Декстрон 3 имаш само в казанчето на рейката(което е на отделно място) и 99% в скоростната кутия и никъде другаде. Да не вземеш да ги мешаш.
Лягой под колата и виж има ли локва няма ли къде отива тая течност и въобще има ли щом и спирачките са почнали да правят проблем са смукнали въздух най-вероятно. Цялостно обезвъздушаване с НОВА спирачна течност около литър трябва да ти свърши работа ! Долна помпа съединител си купи от някъде с отстъпка аз крам вече 3-4 години с помпа за около 60-70лв и няма ядове до ден днешен като може да има и по евтини с отстъпки но поне около 50лв. Нещо важно долна помпа съединтиел се обезвъздушава когато е свалена/незакачена за ск.кутия!
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E36