Помагайте съединителя ми е лек като перце
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Помагайте съединителя ми е лек като перце
Колеги колата днеска е потрябвала на бащата и като се качил още забелязал че съединителя е лек като перце. Нищо не се случва като се натисне съединителя не може да се вкара на скорост. Погледнах педала от задната страна и видимо няма нищо разкачено. Дефакто само пружината дето го дърпа назаде като се натисне съединителя. Иначе ще си остане долу ако я няма пружинката. Също така не видях и от къде се сипва хидравлично масло на това М40б18. Моля помагайте колеги.
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Re: Помагайте съединителя ми е лек като перце
наи вероятно е долната пампа тя е на кутията а течнос се сипва в казачето за спирачките
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Съединителят е хидравличен и ползва спирачната течност. Тъй че първо провери нивото. Симптома обаче отговаря на заминала помпа, най-често долната се прецаква. Намира се на скоростната кутия отляво и изпод колата се вижда ясно.
- hus0
- младши ентусиаст
-
Тази долна помпа ремонтира ли се или трябва да търся друга?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
hus0 написа:Тази долна помпа ремонтира ли се или трябва да търся друга?
По смомен,оригиналната е по евтина ...не беше много скъпа ,около 130лв . И както ти казаха колегите,тя дефектира най-често.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
hus0 написа:Колеги колата днеска е потрябвала на бащата и като се качил още забелязал че съединителя е лек като перце. Нищо не се случва като се натисне съединителя не може да се вкара на скорост. Погледнах педала от задната страна и видимо няма нищо разкачено. Дефакто само пружината дето го дърпа назаде като се натисне съединителя. Иначе ще си остане долу ако я няма пружинката. Също така не видях и от къде се сипва хидравлично масло на това М40б18. Моля помагайте колеги.
Същият проблем го имах и аз - долната помпа за съединител беше проблема . Цени от 80 лева до към 150 в зависимост от марката

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- hus0
- младши ентусиаст
-
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
hus0 написа:Тея цени за нова помпа ли са?
Да . Аз бях си взел Bosch за 130 лева май беше . Иначе имаше и по - евтини , но предпочетох на сигурно .
Oo (|||)(|||) oO
- hus0
- младши ентусиаст
-
Колеги възможно ли е нещо по механизма да се е разкачило или педала е свързан направо с помпата. И да е заминала помпата все си мисля че трябва да има поне някакво усилие като натискам педала на съединителя. Съединителя сега го бутам само с пръст без никакво усилие.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Няма какво да се разкачи. Съединителят има горна и долна помпа. Горната мисля че директно педала я задейства, тя праща налягане към долната, която избутва вилката на съединителя. Не ти се дават пари, ама това е...
- hus0
- младши ентусиаст
-
Колеги днеска се сетих че от около месец някъде педала на спирачката понякога олеква. Не знам дали има нещо общо но се сетих след като ми казахте че спирачната течност и течноста за хидравликата са на едно място.
Преди малко гледах и спирачката сякаш ми се струва че не е наред както трябва. Като натисна по рязко спирачката когато колата работи се чува едно фъскане. Преди сякаш го нямаше това. Може ли да са свързани тез работи и да зависят един от друг.
Преди малко гледах и спирачката сякаш ми се струва че не е наред както трябва. Като натисна по рязко спирачката когато колата работи се чува едно фъскане. Преди сякаш го нямаше това. Може ли да са свързани тез работи и да зависят един от друг.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
40лв я купува преди седмица едно момче 

- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Разгледай колега - имаш горна помпа (от вътре в купето е), свърваща тръбичка и долна помпа (която е на скоростите). Свързващата тръбичка имаше и едно маркуче, като част от нея - виж да не се е скъсало случайно. С две думи - огледай за външни течове на канал или подемник, ако не откриеш - значи е помпата.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
hus0 написа:Колеги днеска се сетих че от около месец някъде педала на спирачката понякога олеква. Не знам дали има нещо общо но се сетих след като ми казахте че спирачната течност и течноста за хидравликата са на едно място.
Първо хидравлична и спирачна течност са два отделни нефтени продукти...
В казанчето за спирачна течност САМО спирачна течност Дот4 !
Хидравлична течност Декстрон 3 имаш само в казанчето на рейката(което е на отделно място) и 99% в скоростната кутия и никъде другаде. Да не вземеш да ги мешаш.
Лягой под колата и виж има ли локва няма ли къде отива тая течност и въобще има ли щом и спирачките са почнали да правят проблем са смукнали въздух най-вероятно. Цялостно обезвъздушаване с НОВА спирачна течност около литър трябва да ти свърши работа ! Долна помпа съединител си купи от някъде с отстъпка аз крам вече 3-4 години с помпа за около 60-70лв и няма ядове до ден днешен като може да има и по евтини с отстъпки но поне около 50лв. Нещо важно долна помпа съединтиел се обезвъздушава когато е свалена/незакачена за ск.кутия!
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2