ел.Стъкла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 316

ел.Стъкла

Мнение от Hopeto » 02 Сеп 2013, 15:29

Здравейте колеги изчетох всички теми които намерих отностно ел.стъклата ама решение не намирам прозореца илиза от щипките си здрави са и 2те питах тук там регулаж да им направя ама как никой не казва дайте съвет и ако може да ми кажете дали ножицата трябва да седи от вътрешната страна както е на снимките който съм качил или от външната става въпрос за е36 купе защото взимах врата на един приятел неговите бяха отвъншната страна със занитена ножица да ама на моята шофиорската е нитена(фабрична) и е от вътрешната както се вижда на снимките съвети ? Предварително благодаря!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: ел.Стъкла

Мнение от metodi80 » 02 Сеп 2013, 18:24

Там , където е оградено с червено , можеш да отвиеш леко болта и да теглиш леко надолу или нагоре , тази дългата метална планка ... Това до някаква сетепен регулира .... Ако си сигурен , че водачите са здрави и определиш правилното положение на дългата планка , не трябва да имаш проблеми ....
Иначе положението на ножицата ти си е правилно ...
Казваш , че прозореца илиза от щипките ... това малко не го разбирам ?
За кои щипки става дума , за пластмасовите водачи ли ?
Ако изводите на ножицата излизат от водачите , то застопоряващите скоби са ти хлабави и трябва да се донатегнат ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 02 Сеп 2013, 19:42

Ако това което си оградил има ход за регулиране го премести отвьн и тогава го мести нагоре - надолу ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Hopeto » 02 Сеп 2013, 20:21

Да за пластмасовите водачи говаря. А това което е оградено в червено питах дали трябва да е така или на обратно защото видях е36 купе на който това което съм оградил с червено минава пред ламарината на която е захванато а при мен е отзадната страна ще пробвам да го разхлабя и да го размърдал нагоре/надолу да видя какво ще стане.

Потребител
Аватар
Кара: 320i 1992г.
Мечтае да кара: 765 Li

Мнение от Chernogorov » 03 Сеп 2013, 10:35

Колега и при мен излизаше ножица от водачите.Регулирах от болта но освен това се оказа,че просто ябълките не са влезли достатъчно само с натиск на ръка не става.Взимаш едни клещи тип гарги и стискаш здраво така щраква хубаво после слагаш металните скобички и би трябвало да си готов.Айде успех и пиши какво е станало.

Потребител
Аватар

Мнение от Hopeto » 07 Сеп 2013, 19:07

Благодаря за съветите колеги.Пробвах нещата които сте ме посъветвали имаше резултат стигнах до половина сваляне и тогава излиза само че леко се спънах с поправката от мн сръчност счупих единия от водачите та спрях с поправката като купя продължавам но вече мисля че ще успея да го поправя : ) Благодаря още веднъж като купя водячите и пробвам ще пиша с резултат. Поздрави :)

Назад към E36