Някой замислял ли се е с какво се храни?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Някой замислял ли се е с какво се храни?
А защо в България институциите се правят на ударени за тия ГМО продукти и не изследват наред като е ясно че в повечето продукти има ГМО съставки ? Един ден ги слушах как се надприказваха за тия ГМО и колбасите и накрая излезе че наште тука можели само да открият наличие ГМО но не и докажат колко е съдържанието ?! Че за какъв дявол им е такова изследване като незнам дали има хранителен продукт без ГМО ?
Подправките били почти всички с ГМО и ги солят на всички колбаси кайми супи разни магита и друг бълвоч
Месото и то от фуражите дето хранят животните
Млякото и млечните продукти и те от фуражите
Половината зеленчук дето е внос и той сигурно е такъв
Е то какво остана дето не е с ГМО ?
Хляб и шарена сол да яде само човек и там ще се окаже че има.
Иначе официално само соята уж била забранена щото е ГМО .
Подправките били почти всички с ГМО и ги солят на всички колбаси кайми супи разни магита и друг бълвоч
Месото и то от фуражите дето хранят животните
Млякото и млечните продукти и те от фуражите
Половината зеленчук дето е внос и той сигурно е такъв
Е то какво остана дето не е с ГМО ?
Хляб и шарена сол да яде само човек и там ще се окаже че има.
Иначе официално само соята уж била забранена щото е ГМО .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Както и с всичко останало. Прекалено силни са интересите в областа и прекалено много пари се раздават под масата.
Монсанто са съветници по въпросите за ГМО в България или поне така се говореше.
А иначе наистина си е подбор. Който е имал ум и разум да се интересува и образова ще има поколение. Останалите, дето дават 1000лв на месец че да му е лъскава колата, а кашкавал от 18лв килото му е много ще бъдат отсяти с времето.
Сефте чувам за проблемите с репродуктивността вследствие ГМО храните ама не се изненадвам като знам колко много хора тъпчат по 2-3 години, докато направят едно дете.
Монсанто са съветници по въпросите за ГМО в България или поне така се говореше.
А иначе наистина си е подбор. Който е имал ум и разум да се интересува и образова ще има поколение. Останалите, дето дават 1000лв на месец че да му е лъскава колата, а кашкавал от 18лв килото му е много ще бъдат отсяти с времето.
Сефте чувам за проблемите с репродуктивността вследствие ГМО храните ама не се изненадвам като знам колко много хора тъпчат по 2-3 години, докато направят едно дете.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Практически излиза,че ако влезна в страната на покупките("тук съм на правилното място"
),ФФ или друга квалитетна верига с Гайгер-Мюлеров брояч -ще му се напука стъклото на дисплея
Майтапа настрана,доволно депресиращо звучи всичко
За да има и някаква полза от всичко това- моля,който иска и може да сподели "бутикови"
месарници или други такива местенца със хр. продукти с по-кратък списък елементи от Менделеевата таблица
Аз лично НЕ знам
Село имам,но е на 400 км ,а и свинье вече не гледаме, няма какво толкова да натоваря, дори и да отида с ремарке на немския ми Москвич

Майтапа настрана,доволно депресиращо звучи всичко

За да има и някаква полза от всичко това- моля,който иска и може да сподели "бутикови"

Аз лично НЕ знам

Село имам,но е на 400 км ,а и свинье вече не гледаме, няма какво толкова да натоваря, дори и да отида с ремарке на немския ми Москвич

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз месо купувам от месарницата на комбината в Лесидрен. Бия 40км само за да купя 2 кила мръвка ама си струва. Сега точно от там се прибирам с 10 кила чиста мръвка и сланина за псето.
Има и някаква хасковска фирма, купувал съм тяхно месо от Първомай и също е много добро и далеч по-евтино от лесидренската.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bum_bum написа:Аз месо купувам от месарницата на комбината в Лесидрен. Бия 40км само за да купя 2 кила мръвка ама си струва. Сега точно от там се прибирам с 10 кила чиста мръвка и сланина за псето.Има и някаква хасковска фирма, купувал съм тяхно месо от Първомай и също е много добро и далеч по-евтино от лесидренската.
Супер, мерси за инфото
40 км са нищо -разходка и при това смислена,аз често ходя до гара Бов +50 км уан уей само на разходка/планина

ако някой друг се включи със контакти за шано

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Сега продават домати, краставици, чушки в Требич по пътя хората, дето си ги гледат в градините. Предполагам ги гледат в къщите си точно до пътя ама пак е далеч по-добре от тия в магазина.
За месото ходя сега с колелото тъй, че е 2 в 1
За месото ходя сега с колелото тъй, че е 2 в 1

а как е месото на новомес(новосело)? баси умрелия град е тоя пловдив, няма лесиндрен
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
В Пловдив трябва да има от това хасковското ама не знам как им се казва фирмата.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
acer написа:а как е месото на новомес(новосело)? баси умрелия град е тоя пловдив, няма лесиндрен
Точно за него се опаквам, че го развалиха и му надуха и цената за капак. На 2мин. от нас имам и само от там до скоро, но вече търся алтернатива. В "Ритон" им е по-добро месото, но нямам наблизо. Там имат и много добра сланинка. На Четвъртък пазара магазина също не е лош. По-добро е от "новото село". Общо взето "Ново село" хем е най-смотано, хем най-скъпо

къде имат магазин? не мога да намера никъв сайт
иначе не ми дреме колко са далече, в момента ми носят от едно село, ама не ми стига.. и искам/ не искам ще ям и по-гадно.
иначе онзи ден кви свински ребърца ядох
ммм в сладко-кисъл сос на дървени въглища, прасенцето 100% био баси разликата..!
иначе не ми дреме колко са далече, в момента ми носят от едно село, ама не ми стига.. и искам/ не искам ще ям и по-гадно.
иначе онзи ден кви свински ребърца ядох

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
На пазарчето на "Младежка"... под един блок. В края е, на 20м от кръстовището "6-ти септември"/"Васил Априлов". Точно до него има някакво кафе с масички отвън, мисля че беше "Кадифе" (за името на кафето не съм сигурен). Близко е до кръстовището, просто от там няма как да влезнеш с кола
Има и на други места в града май, ама не знам къде.
Аз съм обмислял в някое село да ми заколят прасенце
Все ще е по-читаво от това в магазина! Но толкова килограми първо, че няма къде да ги "складирам" и второ, че колкото и дълбоко замразено да е... все пак няма да го изям цяло прасе за 2-3 месеца 

Аз съм обмислял в някое село да ми заколят прасенце

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То от едно прасе да не мислиш, че кой знае колко чисто месо излиза. Ако плющиш по 500гр на ден няма да усетиш кога е заминало.
Дори и ще пита кога е свършило. Едно прасе 120-130 кила спокойно се изяжда за2-3 месеца. Ако пък му е първото такова прасенце- отгледано без много боклуци (няма как да е съвсем чисто), не вярвам да издържи и 2 месеца.
Изпратено по пощенски гълъб.
Изпратено по пощенски гълъб.
- TNT
- младши ентусиаст
-
700-900гр на ден хапвам
И все пак и 50кг месо няма къде да складирам