Някой замислял ли се е с какво се храни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Някой замислял ли се е с какво се храни?

Мнение от Jordana » 30 Авг 2013, 15:17

А защо в България институциите се правят на ударени за тия ГМО продукти и не изследват наред като е ясно че в повечето продукти има ГМО съставки ? Един ден ги слушах как се надприказваха за тия ГМО и колбасите и накрая излезе че наште тука можели само да открият наличие ГМО но не и докажат колко е съдържанието ?! Че за какъв дявол им е такова изследване като незнам дали има хранителен продукт без ГМО ?
Подправките били почти всички с ГМО и ги солят на всички колбаси кайми супи разни магита и друг бълвоч
Месото и то от фуражите дето хранят животните
Млякото и млечните продукти и те от фуражите
Половината зеленчук дето е внос и той сигурно е такъв
Е то какво остана дето не е с ГМО ?
Хляб и шарена сол да яде само човек и там ще се окаже че има.
Иначе официално само соята уж била забранена щото е ГМО .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Авг 2013, 16:07

Както и с всичко останало. Прекалено силни са интересите в областа и прекалено много пари се раздават под масата.

Монсанто са съветници по въпросите за ГМО в България или поне така се говореше.

А иначе наистина си е подбор. Който е имал ум и разум да се интересува и образова ще има поколение. Останалите, дето дават 1000лв на месец че да му е лъскава колата, а кашкавал от 18лв килото му е много ще бъдат отсяти с времето.

Сефте чувам за проблемите с репродуктивността вследствие ГМО храните ама не се изненадвам като знам колко много хора тъпчат по 2-3 години, докато направят едно дете.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Авг 2013, 16:29

Практически излиза,че ако влезна в страната на покупките("тук съм на правилното място" :mhihi: ),ФФ или друга квалитетна верига с Гайгер-Мюлеров брояч -ще му се напука стъклото на дисплея :ahah:
Майтапа настрана,доволно депресиращо звучи всичко :roll:
За да има и някаква полза от всичко това- моля,който иска и може да сподели "бутикови" :mhihi: месарници или други такива местенца със хр. продукти с по-кратък списък елементи от Менделеевата таблица :mhihi:

Аз лично НЕ знам :banghead:
Село имам,но е на 400 км ,а и свинье вече не гледаме, няма какво толкова да натоваря, дори и да отида с ремарке на немския ми Москвич :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Авг 2013, 18:48

Аз месо купувам от месарницата на комбината в Лесидрен. Бия 40км само за да купя 2 кила мръвка ама си струва. Сега точно от там се прибирам с 10 кила чиста мръвка и сланина за псето. :mhihi: Има и някаква хасковска фирма, купувал съм тяхно месо от Първомай и също е много добро и далеч по-евтино от лесидренската.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Авг 2013, 18:55

bum_bum написа:Аз месо купувам от месарницата на комбината в Лесидрен. Бия 40км само за да купя 2 кила мръвка ама си струва. Сега точно от там се прибирам с 10 кила чиста мръвка и сланина за псето. :mhihi: Има и някаква хасковска фирма, купувал съм тяхно месо от Първомай и също е много добро и далеч по-евтино от лесидренската.

Супер, мерси за инфото
40 км са нищо -разходка и при това смислена,аз често ходя до гара Бов +50 км уан уей само на разходка/планина :bchug:
ако някой друг се включи със контакти за шано :paranoid: селски зеленчукове,всички сме уредени :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Авг 2013, 20:33

Сега продават домати, краставици, чушки в Требич по пътя хората, дето си ги гледат в градините. Предполагам ги гледат в къщите си точно до пътя ама пак е далеч по-добре от тия в магазина.

За месото ходя сега с колелото тъй, че е 2 в 1 :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 30 Авг 2013, 21:38

а как е месото на новомес(новосело)? баси умрелия град е тоя пловдив, няма лесиндрен
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Авг 2013, 21:40

В Пловдив трябва да има от това хасковското ама не знам как им се казва фирмата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Авг 2013, 22:47

acer написа:а как е месото на новомес(новосело)? баси умрелия град е тоя пловдив, няма лесиндрен

Точно за него се опаквам, че го развалиха и му надуха и цената за капак. На 2мин. от нас имам и само от там до скоро, но вече търся алтернатива. В "Ритон" им е по-добро месото, но нямам наблизо. Там имат и много добра сланинка. На Четвъртък пазара магазина също не е лош. По-добро е от "новото село". Общо взето "Ново село" хем е най-смотано, хем най-скъпо :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 30 Авг 2013, 23:39

къде имат магазин? не мога да намера никъв сайт

иначе не ми дреме колко са далече, в момента ми носят от едно село, ама не ми стига.. и искам/ не искам ще ям и по-гадно.
иначе онзи ден кви свински ребърца ядох :mhihi: ммм в сладко-кисъл сос на дървени въглища, прасенцето 100% био баси разликата..!
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Авг 2013, 20:08

На пазарчето на "Младежка"... под един блок. В края е, на 20м от кръстовището "6-ти септември"/"Васил Априлов". Точно до него има някакво кафе с масички отвън, мисля че беше "Кадифе" (за името на кафето не съм сигурен). Близко е до кръстовището, просто от там няма как да влезнеш с кола :yes: Има и на други места в града май, ама не знам къде.

Аз съм обмислял в някое село да ми заколят прасенце :mhihi: Все ще е по-читаво от това в магазина! Но толкова килограми първо, че няма къде да ги "складирам" и второ, че колкото и дълбоко замразено да е... все пак няма да го изям цяло прасе за 2-3 месеца :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2013, 20:56

То от едно прасе да не мислиш, че кой знае колко чисто месо излиза. Ако плющиш по 500гр на ден няма да усетиш кога е заминало.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 31 Авг 2013, 21:10

Дори и ще пита кога е свършило. Едно прасе 120-130 кила спокойно се изяжда за2-3 месеца. Ако пък му е първото такова прасенце- отгледано без много боклуци (няма как да е съвсем чисто), не вярвам да издържи и 2 месеца.

Изпратено по пощенски гълъб.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Авг 2013, 23:17

700-900гр на ден хапвам :lol: И все пак и 50кг месо няма къде да складирам :dunno:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата