Замятане при хлъзгаво
Модератор: Технически модератори
- chechomecho
- Потребител
-
Замятане при хлъзгаво
Момчета,става въпрос за Е34 седан.Значи проблема е следния,като стъпи на хлъзхаво замята задницата и се чуди накъде да хване.Лятото като стъпи на пешеходна пътека ,особенно ако е валяло и е мокро ,леко замята . Зимата е кошмар.От сухо на лед и обратното се усеща едно сериозно колебание в траекторията отзад.Ходих на реглаж обаче Е34 няма възможност за реглаж .Няма никакво отклонение в ъгъла. Даже ми казаха че задницата има идеална сходимост.Не ми яде гумите изобщо.Някой може ли да ми помогне.Какво може да е това.Мерси предварително на всички. 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Замятане при хлъзгаво
С какви гуми си отзад? Ако са много стари може това да е причината, за да няма сцепление на мокро. (Важи и за зимни и за летни гуми)
Иначе следващата стъпка са заминали амортисьори, но би трябвало и на сухо да се усеща загуба на стабилност. Най-вече при неравности и в завой, задницата ще подскача.
Иначе следващата стъпка са заминали амортисьори, но би трябвало и на сухо да се усеща загуба на стабилност. Най-вече при неравности и в завой, задницата ще подскача.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Какви Д2-та, и какви шперове, вземете се в ръце и не осирайте темата от началото.
Колега chechomecho, огледайте много внимателно задницата, като специално внимание обърнете на пружини и амортисьори.
Карал съм точно Е34, с един изпуснал амортисьор и различна пружина отзад, и ефектите на сухо бяха същите - опитва се да тръгне на една страна без това да е предизвикано от нищо (карайки просто направо, връщам 1-2 зъба надолу
). За съжаление тези неща не сме ги пробвали зимата, защото колата се кара само през летния сезон. 
След смяната на задните амортисьори и пружини, колата не се опитва да ходи никъде на своя глава

Колега chechomecho, огледайте много внимателно задницата, като специално внимание обърнете на пружини и амортисьори.
Карал съм точно Е34, с един изпуснал амортисьор и различна пружина отзад, и ефектите на сухо бяха същите - опитва се да тръгне на една страна без това да е предизвикано от нищо (карайки просто направо, връщам 1-2 зъба надолу

След смяната на задните амортисьори и пружини, колата не се опитва да ходи никъде на своя глава

- chechomecho
- Потребител
-
Zubcho написа:С какви гуми си отзад? Ако са много стари може това да е причината, за да няма сцепление на мокро. (Важи и за зимни и за летни гуми)
Чисто нови ,амортисьори .........стои като чук в завоите....няма мърдане. Проблема е че докато стъпи на хлъзгав участък, било то и на пешеходна пътека след дъжд, се усеща все едно задницата иска да завива нанякъде.....както си караш на прав участък!!!! Възможно ли е да са умекнали тампоните на моста ........БМВ то е много пазено и е изключителен екземпляр. Рядко се срещат такива вече! Поддържам го без компромиси! И това ме дразни ама адски......къде ли не го водих! Всеки вдига рамене и казва че толкова здраво и право БМВ не са виждали скоро на такива години......Аз вече си мисля че са омекнали тампоните и може би когато стъпи на хлъзгаво и поддават......Незнам момчета,никой ли не се е срещал с такъв проблем?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
chechomecho написа:Чисто нови ,амортисьори .........стои като чук в завоите....няма мърдане. Проблема е че докато стъпи на хлъзгав участък, било то и на пешеходна пътека след дъжд, се усеща все едно задницата иска да завива нанякъде.....както си караш на прав участък!!!! Възможно ли е да са умекнали тампоните на моста ........БМВ то е много пазено и е изключителен екземпляр. Рядко се срещат такива вече! Поддържам го без компромиси! И това ме дразни ама адски......къде ли не го водих! Всеки вдига рамене и казва че толкова здраво и право БМВ не са виждали скоро на такива години......Аз вече си мисля че са омекнали тампоните и може би когато стъпи на хлъзгаво и поддават......Незнам момчета,никой ли не се е срещал с такъв проблем?
Еми пусни й едни тампони на моста, може и едни втулки на носачите и виж дали ще има ефект.
Тампоните също са съществени в подобна ситуация.
PS Малко като официален сервиз стана темата - смени това и онова, докато не изчезне проблема...

на къде замята -ляво или дясно?
иначе крива гума или единичен тампон на стабилизираща щанга...
иначе крива гума или единичен тампон на стабилизираща щанга...

by ''kompleksa''
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Зашпервай и си барай чепката после 

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Няма да е от тампоните на моста според мен. Моите отдавна са пътници, но не наблюдавам нищо подобно. По-горе не разбрах кое е чисто ново - гумите или амортисьорите. При нови гуми това поведение наистина е доста странно. Виж черешките, може да са разбити. На място вероятно няма да успееш, тъй че е хубаво да се свалят.
На реглажа има един "ъгъл тяга" на задния мост. Той как е?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Да не би случайно някой преди теб да е заварил диференциала??? Възможно ли е такова поведение да се получи от такова нещо?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- chechomecho
- Потребител
-
Dirty M5 driveR написа:Няма да е от тампоните на моста според мен. Моите отдавна са пътници, но не наблюдавам нищо подобно. По-горе не разбрах кое е чисто ново - гумите или амортисьорите. При нови гуми това поведение наистина е доста странно. Виж черешките, може да са разбити. На място вероятно няма да успееш, тъй че е хубаво да се свалят.
И гумите и амортисьорите са чисто нови ..... А този ъгъл ''тяга'' подлежи ли на реглаж? Аз лично не знам Е34 да има възможност за реглаж на задния мост

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
По задния мост на е34 нищо не подлежи на реглаж. Но е важно да се знае каква е геометрията. Казваш, че има отлична сходимост, но това не е всичко. Този ъгъл тяга е ъгъла на изместване на задния спрямо предния мост. Разпечатка ако имаш трябва да го пише на нея.
- chechomecho
- Потребител
-
Митко Стоянов написа:Зашпервай и си барай чепката после
има шпер от вече 2 год.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това ми прилича на омекнали /сцепени тампони ..омекнал или деформиран торсион или разбити линкове .
Разбира се може и да не е това но не е лошо да се провери по-обстойно а поне торсиона да се смени със по дебел .
Разбира се може и да не е това но не е лошо да се провери по-обстойно а поне торсиона да се смени със по дебел .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
От шпера е , и мойта е същата....като набара хлъзгаво и тръгва наляво или надясно...
или просто трябва да го ревизирам с нови дискове.
или просто трябва да го ревизирам с нови дискове.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Е какво да му се случва на шпера, та така да замята колата? Да му се износят дисковете - просто няма да е толкова шпер, нищо повече според мен
При всичко здраво по ходовата част и хубави гуми изобщо не се усеща, че си със шпер (когато караш нормално де).