ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 316i m43 e36 323i m52
Мечтае да кара: е36 м3 и е39м52б20
Детайли за колата: лабава но със шпер :P

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от bumer1 » 18 Авг 2013, 21:09

ogata написа:
bumer1 написа:колеги имам едно питане какъв шпер трябва да търсия за моята колица бмв то е 316и м43 седан имам предвид какво число ми трабва и сичко необходимо :yes:

3.38 / 3.45 и едно лепило за шпилки на локтайт можеш да си вземеш за болтовете които свързват полуоските с дифа ;)
JUSTE36Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer1 » 18 Авг 2013, 21:09

bumer1 написа:
ogata написа:
bumer1 написа:колеги имам едно питане какъв шпер трябва да търсия за моята колица бмв то е 316и м43 седан имам предвид какво число ми трабва и сичко необходимо :yes:

3.38 / 3.45 и едно лепило за шпилки на локтайт можеш да си вземеш за болтовете които свързват полуоските с дифа ;)

забравих да кажа бмв то е за евридеика а какво прасе трябва да е малко голямо или диво че грам не ги разбирам тич работи :censored: :censored: :dummy: :dummy: :dummy:
JUSTE36Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer1 » 18 Авг 2013, 21:20

и даваи като съм подхванал да питам и за друго колеги въпроса ми е може ли на този волан да му се маха капачката и ако може как става далаверата трябва ли да го свалиям или да я бутна само с отверката
19412067_1_585x461.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
JUSTE36Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 18 Авг 2013, 21:26

bumer1 написа:
bumer1 написа:
ogata написа:

забравих да кажа бмв то е за евридеика а какво прасе трябва да е малко голямо или диво че грам не ги разбирам тич работи :censored: :censored: :dummy: :dummy: :dummy:

Малко :)

Потребител
Аватар

Мнение от Mammaliika » 18 Авг 2013, 23:38

имам бмв 325 ТД от '94 , проблема ми е че не държи обороти , постоянно прави *хър хър хър хър* и играе между 500 и 1000 оборота , мисля че помпата заминава , понеже знам че това им е слабо място на тези модели, но нещо предварително ако може да ми кажете какво МОЖЕ да бъде,като изключим помпата ,защото нова е скъпа , а втора ръка няма натамъняване на кабели,компютрите не я разчитат ...лудница един вид , само с нова се оправя , та може ли от нещо друго да е ? Колата не е палена от началото на годината (и да след като загрее и я угася , трудно пали , още един момент в който да си мисля че от помпата) двигателя е 6 цилиндъра , помпата е електрическа ГНП (не ги разбирам много много затова ,ако няма не разбрали не ми се съдете :OT: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е36,е36,е39
Мечтае да кара: колело турбо

Мнение от В.Стефанов » 19 Авг 2013, 7:27

Има ли разлика в задните спирачни апарати на купе 320 ,325 и 328 ,също бих искал да попитам задния мост на седан и купе различен ли е ? И още 1 въпрос на 316 купе целия заден мост с барабаните може ли да се смени с мост от 325 или 328 барабар с окачването .Мерси предварително.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Авг 2013, 8:48

Mammaliika написа:имам бмв 325 ТД от '94 , проблема ми е че не държи обороти , постоянно прави *хър хър хър хър* и играе между 500 и 1000 оборота , мисля че помпата заминава , понеже знам че това им е слабо място на тези модели, но нещо предварително ако може да ми кажете какво МОЖЕ да бъде,като изключим помпата ,защото нова е скъпа , а втора ръка няма натамъняване на кабели,компютрите не я разчитат ...лудница един вид , само с нова се оправя , та може ли от нещо друго да е ? Колата не е палена от началото на годината (и да след като загрее и я угася , трудно пали , още един момент в който да си мисля че от помпата) двигателя е 6 цилиндъра , помпата е електрическа ГНП (не ги разбирам много много затова ,ако няма не разбрали не ми се съдете :OT: )

Колега има тонове инфо за тая помпа и да помпата определено може да е причина за кофти топъл старт, но при БМВтата с тоя мотор в 99% от случаите това са разтегнатите вериги.
Помпата може да бъде отворена и почистена, след това този проблем с оборотите ще изчезне 99%.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mammaliika » 19 Авг 2013, 11:44

vld написа:
Mammaliika написа:имам бмв 325 ТД от '94 , проблема ми е че не държи обороти , постоянно прави *хър хър хър хър* и играе между 500 и 1000 оборота , мисля че помпата заминава , понеже знам че това им е слабо място на тези модели, но нещо предварително ако може да ми кажете какво МОЖЕ да бъде,като изключим помпата ,защото нова е скъпа , а втора ръка няма натамъняване на кабели,компютрите не я разчитат ...лудница един вид , само с нова се оправя , та може ли от нещо друго да е ? Колата не е палена от началото на годината (и да след като загрее и я угася , трудно пали , още един момент в който да си мисля че от помпата) двигателя е 6 цилиндъра , помпата е електрическа ГНП (не ги разбирам много много затова ,ако няма не разбрали не ми се съдете :OT: )

Колега има тонове инфо за тая помпа и да помпата определено може да е причина за кофти топъл старт, но при БМВтата с тоя мотор в 99% от случаите това са разтегнатите вериги.
Помпата може да бъде отворена и почистена, след това този проблем с оборотите ще изчезне 99%.

окей ... да кажем ,че е от веригата , но щом е разтегната ще прави проблем и студена , а тя студена пали от раз , докато врътнеш и мърка

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 19 Авг 2013, 12:04

В.Стефанов написа:Има ли разлика в задните спирачни апарати на купе 320 ,325 и 328 ,също бих искал да попитам задния мост на седан и купе различен ли е ? И още 1 въпрос на 316 купе целия заден мост с барабаните може ли да се смени с мост от 325 или 328 барабар с окачването .Мерси предварително.

От 328/включително/ нагоре апаратите са по-голями,еднакъв е задния мост при купе и седан,само на Компакта е по-различен,задния мост не е нужно да го подменяш целия-само главини,полуоски,там и жилата имаше малко зайгравка,може да изпускам нещо минимално,но това е...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 19 Авг 2013, 20:02

В.Стефанов написа:Има ли разлика в задните спирачни апарати на купе 320 ,325 и 328 ,също бих искал да попитам задния мост на седан и купе различен ли е ? И още 1 въпрос на 316 купе целия заден мост с барабаните може ли да се смени с мост от 325 или 328 барабар с окачването .Мерси предварително.

До 2.5 задните апарати са за обикновен диск, 2.8 е с винтилирани и отзад
Ако си решил да слагаш дискове отзад, трябват ти задни носачи с дискове + жила за ръчната.
Даже имаше и DIY затова :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 20 Авг 2013, 11:45

Пичове,кои са "големите тампони на задните носачи",че не бях карал колата от 5 месеца и са гръмнали,задницата има собствено мнение.Искам да си купя полиуретанови такива,на SteroidX добри ли са и кои са точно ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Мнение от NoMoreRules » 20 Авг 2013, 15:14

Колеги някой може ли да ме насочи кой от двата датчика -№6 или №8 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 дава информация на компютъра и кой е за таблото.
Двигателят е м50 без ванус.
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 20 Авг 2013, 18:39

NoMoreRules написа:Колеги някой може ли да ме насочи кой от двата датчика -№6 или №8 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 дава информация на компютъра и кой е за таблото.

номер 6
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 20 Авг 2013, 18:39

DanielzZz написа:Пичове,кои са "големите тампони на задните носачи",че не бях карал колата от 5 месеца и са гръмнали,задницата има собствено мнение.Искам да си купя полиуретанови такива,на SteroidX добри ли са и кои са точно ?

пред задното колело има тампон - това е той
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Мнение от NoMoreRules » 20 Авг 2013, 19:39

EnimEn написа:
NoMoreRules написа:Колеги някой може ли да ме насочи кой от двата датчика -№6 или №8 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 дава информация на компютъра и кой е за таблото.

номер 6

Вярното е номер 8.Колеги направих проба с откачване на буксите на датчиците и при откачане на номер 6 стрелката на таблото стои в най-долно положение, значи номер 6 е за таблото а номер 8 за компютъра.
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36