ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bumer1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 316i m43 e36 323i m52
- Мечтае да кара: е36 м3 и е39м52б20
- Детайли за колата: лабава но със шпер :P
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
ogata написа:bumer1 написа:колеги имам едно питане какъв шпер трябва да търсия за моята колица бмв то е 316и м43 седан имам предвид какво число ми трабва и сичко необходимо
3.38 / 3.45 и едно лепило за шпилки на локтайт можеш да си вземеш за болтовете които свързват полуоските с дифа
- bumer1
- кандидат ентусиаст
-
bumer1 написа:ogata написа:bumer1 написа:колеги имам едно питане какъв шпер трябва да търсия за моята колица бмв то е 316и м43 седан имам предвид какво число ми трабва и сичко необходимо
3.38 / 3.45 и едно лепило за шпилки на локтайт можеш да си вземеш за болтовете които свързват полуоските с дифа
забравих да кажа бмв то е за евридеика а какво прасе трябва да е малко голямо или диво че грам не ги разбирам тич работи

- bumer1
- кандидат ентусиаст
-
и даваи като съм подхванал да питам и за друго колеги въпроса ми е може ли на този волан да му се маха капачката и ако може как става далаверата трябва ли да го свалиям или да я бутна само с отверката
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bumer1 написа:bumer1 написа:ogata написа:bumer1 написа:колеги имам едно питане какъв шпер трябва да търсия за моята колица бмв то е 316и м43 седан имам предвид какво число ми трабва и сичко необходимо
забравих да кажа бмв то е за евридеика а какво прасе трябва да е малко голямо или диво че грам не ги разбирам тич работи![]()
![]()
![]()
![]()
Малко

- Mammaliika
- Потребител
-
имам бмв 325 ТД от '94 , проблема ми е че не държи обороти , постоянно прави *хър хър хър хър* и играе между 500 и 1000 оборота , мисля че помпата заминава , понеже знам че това им е слабо място на тези модели, но нещо предварително ако може да ми кажете какво МОЖЕ да бъде,като изключим помпата ,защото нова е скъпа , а втора ръка няма натамъняване на кабели,компютрите не я разчитат ...лудница един вид , само с нова се оправя , та може ли от нещо друго да е ? Колата не е палена от началото на годината (и да след като загрее и я угася , трудно пали , още един момент в който да си мисля че от помпата) двигателя е 6 цилиндъра , помпата е електрическа ГНП (не ги разбирам много много затова ,ако няма не разбрали не ми се съдете
)

- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
Има ли разлика в задните спирачни апарати на купе 320 ,325 и 328 ,също бих искал да попитам задния мост на седан и купе различен ли е ? И още 1 въпрос на 316 купе целия заден мост с барабаните може ли да се смени с мост от 325 или 328 барабар с окачването .Мерси предварително.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Mammaliika написа:имам бмв 325 ТД от '94 , проблема ми е че не държи обороти , постоянно прави *хър хър хър хър* и играе между 500 и 1000 оборота , мисля че помпата заминава , понеже знам че това им е слабо място на тези модели, но нещо предварително ако може да ми кажете какво МОЖЕ да бъде,като изключим помпата ,защото нова е скъпа , а втора ръка няма натамъняване на кабели,компютрите не я разчитат ...лудница един вид , само с нова се оправя , та може ли от нещо друго да е ? Колата не е палена от началото на годината (и да след като загрее и я угася , трудно пали , още един момент в който да си мисля че от помпата) двигателя е 6 цилиндъра , помпата е електрическа ГНП (не ги разбирам много много затова ,ако няма не разбрали не ми се съдете)
Колега има тонове инфо за тая помпа и да помпата определено може да е причина за кофти топъл старт, но при БМВтата с тоя мотор в 99% от случаите това са разтегнатите вериги.
Помпата може да бъде отворена и почистена, след това този проблем с оборотите ще изчезне 99%.

- Mammaliika
- Потребител
-
vld написа:Mammaliika написа:имам бмв 325 ТД от '94 , проблема ми е че не държи обороти , постоянно прави *хър хър хър хър* и играе между 500 и 1000 оборота , мисля че помпата заминава , понеже знам че това им е слабо място на тези модели, но нещо предварително ако може да ми кажете какво МОЖЕ да бъде,като изключим помпата ,защото нова е скъпа , а втора ръка няма натамъняване на кабели,компютрите не я разчитат ...лудница един вид , само с нова се оправя , та може ли от нещо друго да е ? Колата не е палена от началото на годината (и да след като загрее и я угася , трудно пали , още един момент в който да си мисля че от помпата) двигателя е 6 цилиндъра , помпата е електрическа ГНП (не ги разбирам много много затова ,ако няма не разбрали не ми се съдете)
Колега има тонове инфо за тая помпа и да помпата определено може да е причина за кофти топъл старт, но при БМВтата с тоя мотор в 99% от случаите това са разтегнатите вериги.
Помпата може да бъде отворена и почистена, след това този проблем с оборотите ще изчезне 99%.
окей ... да кажем ,че е от веригата , но щом е разтегната ще прави проблем и студена , а тя студена пали от раз , докато врътнеш и мърка
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
В.Стефанов написа:Има ли разлика в задните спирачни апарати на купе 320 ,325 и 328 ,също бих искал да попитам задния мост на седан и купе различен ли е ? И още 1 въпрос на 316 купе целия заден мост с барабаните може ли да се смени с мост от 325 или 328 барабар с окачването .Мерси предварително.
От 328/включително/ нагоре апаратите са по-голями,еднакъв е задния мост при купе и седан,само на Компакта е по-различен,задния мост не е нужно да го подменяш целия-само главини,полуоски,там и жилата имаше малко зайгравка,може да изпускам нещо минимално,но това е...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
В.Стефанов написа:Има ли разлика в задните спирачни апарати на купе 320 ,325 и 328 ,също бих искал да попитам задния мост на седан и купе различен ли е ? И още 1 въпрос на 316 купе целия заден мост с барабаните може ли да се смени с мост от 325 или 328 барабар с окачването .Мерси предварително.
До 2.5 задните апарати са за обикновен диск, 2.8 е с винтилирани и отзад
Ако си решил да слагаш дискове отзад, трябват ти задни носачи с дискове + жила за ръчната.
Даже имаше и DIY затова

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Пичове,кои са "големите тампони на задните носачи",че не бях карал колата от 5 месеца и са гръмнали,задницата има собствено мнение.Искам да си купя полиуретанови такива,на SteroidX добри ли са и кои са точно ?
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Колеги някой може ли да ме насочи кой от двата датчика -№6 или №8 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 дава информация на компютъра и кой е за таблото.
Двигателят е м50 без ванус.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
NoMoreRules написа:Колеги някой може ли да ме насочи кой от двата датчика -№6 или №8 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 дава информация на компютъра и кой е за таблото.
номер 6
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
DanielzZz написа:Пичове,кои са "големите тампони на задните носачи",че не бях карал колата от 5 месеца и са гръмнали,задницата има собствено мнение.Искам да си купя полиуретанови такива,на SteroidX добри ли са и кои са точно ?
пред задното колело има тампон - това е той
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
EnimEn написа:NoMoreRules написа:Колеги някой може ли да ме насочи кой от двата датчика -№6 или №8 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 дава информация на компютъра и кой е за таблото.
номер 6
Вярното е номер 8.Колеги направих проба с откачване на буксите на датчиците и при откачане на номер 6 стрелката на таблото стои в най-долно положение, значи номер 6 е за таблото а номер 8 за компютъра.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi: