Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от bai_ILIA » 09 Авг 2013, 20:27

ZALMAN написа:Бедна бедна... за тия пари екстри и чудо може да вземеш.

продавача 100% е объркал цифрите - 9999лв е несериозно за тази кола!!! по-скоро 6666лв :mhihi:
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 10 Авг 2013, 20:32

sickfan_bmw написа:Колеги карам около 10000 - 12000 км на година.Голяма ли е разликата в поддръжката,а не горивото между 320д и 330д,защото разликата във вървежа ще е страшна. И другото което ми е интересно е кое е по-скъпото на X drive спрямо обикновените версии?

Голяма или малка, зависи според човека.
Задното окачване на xd е същото като на d.
Разликите са предимно в предницата.
Амортесиорите са 2 пъти по-скъпи и ги правят 3,4 фирми само.
Има средни шарнити който не са към носача, а отделно, тях също ги правят много малко фирми(но се рециклират и излизат евтино).
Носача е метален, не алуминиев и е по-скъп(правят го пак малко фирми), но пък като сравниш на лемфиордер, за обикновенно d и за xd цените са еднакви.
Имаш 2 полуоски(струват майка си и баща си), но и те се рециклират, отделно ги има и неоригинални и може да се вземат на доста по-добри пари.
Тампона на скоростите и на раздатката е един общ голям, който също не е евтин, но изкарва повече отколкото 2-та малки на d.
В общи линии това са по-специланите неща + че има по-по голям разход.
Интересното е че по каталог го дават по мудно да ускорява от обикновенното d, но аз не съм съгласен. Ако е леко мокър или запращен пътя, докато DSC-то на обикновенното му позволи да тръгне x-а е на половината път.
Единствено от летящ старт го дърпа :)
Последна промяна bmw55 на 13 Авг 2013, 14:28, променена общо 1 път
Бъди честен пък да става квото ще

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 11 Авг 2013, 3:04

bmw55 написа:
sickfan_bmw написа:Колеги карам около 10000 - 12000 км на година.Голяма ли е разликата в поддръжката,а не горивото между 320д и 330д,защото разликата във вървежа ще е страшна. И другото което ми е интересно е кое е по-скъпото на X drive спрямо обикновените версии?

...
Маншоните на рейката са доста скъпи(1 маншон = 1 щанга за рейката за обикновенното d).
...

Горе долу са така нещата, както си ги написал, ама това, което съм оставил от къде го измисли, нямам идея. :)
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 11 Авг 2013, 14:22

JTD написа:
bmw55 написа:

...
Маншоните на рейката са доста скъпи(1 маншон = 1 щанга за рейката за обикновенното d).
...

Горе долу са така нещата, както си ги написал, ама това, което съм оставил от къде го измисли, нямам идея. :)

Колега JTD прав си, моя техническа грешка :bchug:
Последна промяна bmw55 на 13 Авг 2013, 14:28, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Arkadietz » 11 Авг 2013, 15:49

Здравейте! Отдвавна си ги харесвам тия E46, макар че съм фен на Audi! Пред една дилема съм , която се надявам да се разреши с вашата помощ.
А дилемата е дали да се впусна с BMW или към Mercedes-Benz C180/200 kompressor?

Ако може да ми отговорите на следните въпроси. И да препрочетох литературата, която беше дадена.
- Кой мотор е по-читав 318 или 320 ( след 2002г , когато се явява facelift ) ? Ще кажете все пак е BMW всички са такива. Но всяка марка си има силни и слаби страни. Перфектни неща все още няма.
- Кои са и слабите страни да речем токове, окачване и етц.
- Какво точно включва facelift-а и струва ли си да се хвърля човек на него. Ако има нещо като changelog ще е супер.
- Има ли проблеми с гниенето ? Колата раждясва ли си или не иска да чуе за корозия.
- Окачването ? Издръжливо е на нашите пътища или постоянно трябва да си в бокса. Следователно и примерно, какви са орентировачните цени.
- Боята ( т.е лака ) ? На някой от колите боята ( нанесен е само един слой лак ) им е много калпава и при малко по-сериозен допир и оставя следа.
- Реални километри ? Има ли начин , как да се провери дали са реални километрите ?
- Дойде зимата , а ми сега? Още един страшно важен въпрос, как се държи колата в зимни условия. Тъй , като без да се обиждате много имал съм злата учест за една вечер да видя, как две BMW-та отидоха в канафките. И още много такива случай. Това се дължи на големите "карачи" или просто колата трябва да стои на топло през зимата. От това , което аз съм карал и съм разбрал е , че гумите са 75 % фактор. Но кола със задно предаване през зимата не съм карал.
- Разход ? От това , което виждам тук изглеждат що годе добре нещата Link

Модел: BMW - 3er (E46) - 318 i (143 Hp)
Разход (в града) 12.2 (13.1) л./100 км.
Разход (извън града) 6.9 (7.3) л./100 км.
Разход (комбиниран) 8.9 (9.4) л./100 км.
- Цена? Каква е актуалната цена на 2002/2003 г. 318

Колата мисля да си я взема от Гемания от някой човек от ръка. Тия автокъщи са просто.. без коментар.
Ще помоля по темата да пишат само хора , които имат такива коли или майстори , които са запознати с тях. Ще помоля философите да си замълчат този път.
On a unix system everything is a file ; if something is not a file , it's a process.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2003 330dA TOURING

Мнение от Vinchenzo » 11 Авг 2013, 22:05

Мнение за тая, за едно приятелче http://www.mobile.bg/11374676206372312 :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 11 Авг 2013, 22:30

Arkadietz написа:И да препрочетох литературата, която беше дадена...

Arkadietz написа:Ще помоля философите да си замълчат този път.[/b]

Ми...философите няма да си замълчат, защото не си прочел и 2 страници назад в същата тема, в която пишеш!!!
За двигателите писахме преди 2-3 страници, точно за 318 и 320, за окачване има из целия форум информация... :kuku:

Фен си бил на ауди, чудиш се дали да е мерцедес или бмв...ти не знаеш какво искаш...,не четеш, а очакваш хората с такива коли да пишат специално за теб и за още няколко човека през седмица.

Прочети раздел е46, ако пак нещо не ти е ясно - питай! :dummy:

viewtopic.php?f=34&t=330640&start=1200

Няколко страници назад, а и не само...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Авг 2013, 13:54

Arkadietz написа:Ще помоля философите да си замълчат този път.[/b]

ебаси играча :mhihi:

като не ти трЕбват философи що не ползваш търсачката?
всичко дет си питал го има писано мнооого пъти ...

пп.
сбърках - за БМВ или Мерцедес да си вземеш ако си фен на Ауди няма информация :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 12 Авг 2013, 17:41

На снимки излгежда добре, но в действителност не знам.
Гледах преди една точно такава, но като я запалихме беше ясно, че и 3000лв не струва.
Аз залагам на 350- 400 хиляди километра.

vinchenzo написа:Мнение за тая, за едно приятелче http://www.mobile.bg/11374676206372312 :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 12 Авг 2013, 18:37

Arkadietz написа:Но кола със задно предаване през зимата не съм карал.[/b]

Лада, жигули или мускал не си ли карал зимата???

...и за да не съм OFF. Е46 си върви доволно зимата. Аз живея в Търново (тук баири има доволно и не се късат да чистят) и нямам оплаквания.
Не се сещам за лек автомобил, при който гумите не са от значение при сериозни зимни условия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andy_forresite » 12 Авг 2013, 19:19

Еее, още ли говорите за бмв-тата като за сезонни коли :lol: Това са глупости, измислени от каращи друга марка автомобили. Не са го измислили нито без завист, нито без да има някаква истина. Завист, защото Марката има какво да предложи и да ги "засрами" (все едно коя друга марка), а истина, защото FWD предлага по-добра водимост на автомобила в зимни условия.
Който иска да няма проблем с любимото си беемве зимата - хубави (по възможност нови) зимни гуми 4 броя и да си представи, че между подметката на обувката и педала за газта има яйце - трябва да го натискат нито твърде леко за да върви все пак автомобила, нито твърде силно, за да не се счупи яйцето. С времето ще се научат да го управляват и да предизвикват това, което 90% от колите по пътя не могат - да дрифтират.

Много ми се :driving: Е46 с ксенонови фарове (лупи), кожени седалки, навигация, 330-ка 204 или 231 к.с, мулти волан с три спици и да не е кабрио или комби. Това са ми задължителни изисквания. Проблемът е че остават малко коли на обяви и са по над 10 000 в повечето случаи. Коя опция мога да си добавя най-безболезнено, ако река да направя компромис?
Сега карам японски седан на предно с V6 двигател. Осезаемо повече върви от 320-ка, така че това е причината да се интересувам от горепосочените две по-мощни версии. The force под предния капак е ключов показател за кефа при шофирането. Някак действа успокояващо, вдъхва сигурност и си е кеф :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 12 Авг 2013, 22:06

bmw55 написа:
JTD написа:
bmw55 написа:

...
...

Ако си го бях измислил добре, но не съм.
Ако искаш ще ти дам рама на моето и ще видиш какво излиза и за колко пари. За още някоко xd-съм проверявал и все такава е цената интересна 82лв за ОЕ :)
Може и да има такива с евтините маншони, но до сега на такова не съм попадал :)

Явно ти си ми сменял маншоните на рейката и ми казваш колко струват.

И за да не бъда в тотален офтопик:
Маншон за 330хд - 32136752478 - 112лв
Маншон за 330д - 32131096910 - 106лв

Като афтър маркет част, няма разлика в цената на маншона - между 5 и 10-20-40+лв.

За това ти казах, че това въобще не е вярно, което си написал. :bchug:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Авг 2013, 22:35

andy_forresite написа:Много ми се :driving: Е46 с ксенонови фарове (лупи), кожени седалки, навигация, 330-ка 204 или 231 к.с, мулти волан с три спици и да не е кабрио или комби. Това са ми задължителни изисквания. Проблемът е че остават малко коли на обяви и са по над 10 000 в повечето случаи. Коя опция мога да си добавя най-безболезнено, ако река да направя компромис?
Сега карам японски седан на предно с V6 двигател. Осезаемо повече върви от 320-ка, така че това е причината да се интересувам от горепосочените две по-мощни версии. The force под предния капак е ключов показател за кефа при шофирането. Някак действа успокояващо, вдъхва сигурност и си е кеф :yes:

:arrow: най-лесно се добавя кожен салон - 1 час и никакви технически познания - пред блока е идеално място! :mhihi: (ако имаш приятел, който да ти помага, че седалките си тежат е още по-добре) - 600-700лв. кожено рекаро

:arrow: Ксеноновите фарове с лупи - оригинал си е тегавина - трябват модули, кабели, копчета, датчици и свет тъпотии, които не си струват разправията, защото инсталация на афтърмаркет лупи става за 2 часа :D - фейсови фарове за седан не мисля, че са по-малко от 600лв., а за купенце може и повечко, а фейсови за купенце ксенонови ще те одерат! :mhihi: Модула и датчиците и т.н. още $

:arrow: Волана е нещо ново за мен в е46, не съм го правил, но от достоверен източник на морето (поздрави Ванка) разбрах, че смяната е в г*за, но не е невъзможна - MSRP - 500-600лв. ///М мулти или около 250-300лв. спортен мулти две спици+

:arrow: навигация - оригинална - 1500лв - афтърмаркет 1200 лв. (с много повече функции)... инсталацията според зависи, ама не е ядрена физика... и те така

т'ва е общо взето

Моето лично мнение за навигацията, че е ТЪПА екстра... никой не я ползва за нищо освен гъзария! Рекарото е задължително, ксенона и той... волана е препоръчителен :smoke: ааа и да е 3.0 бензин :bchug: :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от climbernoob1 » 13 Авг 2013, 22:08

Здравейте! Ако може да споделите мнение за този автомобил. Струва ли си? :roll:

http://www.cars.bg/c333435

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 13 Авг 2013, 22:11

Автомобила е на колега от форума, и според мен ДА ! :) Цвета е един път...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46