ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от zafirovp » 22 Юли 2013, 10:47

zafirovp написа:Мога ли лятото да карам със постоянно включено копче на климатика, без даже да съм пуснал да духа? Знам, че когато копчето със снежинката е включено, но духалките са на 0 компресора и перката не въртят, но има ли други консуматори? Знам, че въпросът е много тъп, но от пролетта до есента си карам със постоянно включен климатик и когато не съм пуснал да духа всеки ме пита, защо не го изключвам и от копчето.

И още един въпрос...

Къде мога да намеря бъбреци след фейса, за маска преди фейса? Няколко пъти ми споменават за такова животно, пък и има няколко мнения във форума, но така и не съм видял такива, а като питам във някой магазин ме гледат :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 22 Юли 2013, 11:05

Карам е36 купе 1992 година. Отдолу до ръчната намерих някакви кабели. На единия има 3 кабелни обувки а на другия има 2, някой знае ли за какво са? :)

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 22 Юли 2013, 18:15

zafirovp написа:
zafirovp написа:Мога ли лятото да карам със постоянно включено копче на климатика, без даже да съм пуснал да духа? Знам, че когато копчето със снежинката е включено, но духалките са на 0 компресора и перката не въртят, но има ли други консуматори? Знам, че въпросът е много тъп, но от пролетта до есента си карам със постоянно включен климатик и когато не съм пуснал да духа всеки ме пита, защо не го изключвам и от копчето.

И още един въпрос...

Къде мога да намеря бъбреци след фейса, за маска преди фейса? Няколко пъти ми споменават за такова животно, пък и има няколко мнения във форума, но така и не съм видял такива, а като питам във някой магазин ме гледат :shock:

Те се водят бъбреци за преди фейса,но са широки като фейсовите :yes: ,продават се тука във форума,има колеги които ги продават :D
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 23 Юли 2013, 9:16

Трябва днес да отида да гледам едно купе цяло за части. Интересува ме освен бомбетата на амортисьорите, под мокета в багажника и резервната гума... къде другаде да гледам за ръжда или намеса на поправка при удар, че да не се наиграя накрая с ударено купе (вече си имам такова).

Ако беше разглобена колата ясно, ама не е и за това питам дали няма някакви издайнически местенца където да се погледне да няма ръжди, следи от заварки и т.н.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 23 Юли 2013, 11:42

е36 компакт, вчера сядам в колата, не беше карана от седмица някъде и на стелката под таблото на пасажерското място имаше малко вода. Никой не се е качвал и не е мърдана. От какво може да е ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 23 Юли 2013, 12:00

randity написа:е36 компакт, вчера сядам в колата, не беше карана от седмица някъде и на стелката под таблото на пасажерското място имаше малко вода. Никой не се е качвал и не е мърдана. От какво може да е ?

Ако я е валяло дъжд е от уплътнението на вратата,не уплътнява добре,поне при мен е така и си тече на доста бързи капки.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 23 Юли 2013, 12:09

vladi_a_i написа:
randity написа:е36 компакт, вчера сядам в колата, не беше карана от седмица някъде и на стелката под таблото на пасажерското място имаше малко вода. Никой не се е качвал и не е мърдана. От какво може да е ?

Ако я е валяло дъжд е от уплътнението на вратата,не уплътнява добре,поне при мен е така и си тече на доста бързи капки.

Интересното е, че до сега никога не е текло там, това е за пръв път, а дъжд я е било много пъти. :dunno:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 23 Юли 2013, 12:45

randity написа:
vladi_a_i написа:

Интересното е, че до сега никога не е текло там, това е за пръв път, а дъжд я е било много пъти. :dunno:

Моторче на парното може да е да тече от вътре :idea:

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 23 Юли 2013, 12:49

player123 написа:
randity написа:
vladi_a_i написа:

Моторче на парното може да е да тече от вътре :idea:

Мерси и на двама ви ! :bchug:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 23 Юли 2013, 17:01

Обявиха ми цена за голо купе - само ламарините и стъклата + предна и задна броня - 800лв?

Някой ако е запознат как вървят цените да ме освети това нормално ли е? Щото гледам цели коли в движение - които не са тотални гробове като купе - за 1500лв?! Някакси странно ми се вижда или аз не разбирам?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 23 Юли 2013, 17:07

host написа:Обявиха ми цена за голо купе - само ламарините и стъклата + предна и задна броня - 800лв?

Някой ако е запознат как вървят цените да ме освети това нормално ли е? Щото гледам цели коли в движение - които не са тотални гробове като купе - за 1500лв?! Някакси странно ми се вижда или аз не разбирам?

Зависи какво търсиш,с документи или без.Лично на мен ми се струва много,аз си взех перфектен италиански компакт без точка ръжда и забележка за под 1000лв с документи,с включено прехвърляне и пътя докато си го докарам :)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 23 Юли 2013, 17:52

С документи - спряно от движение, да не е бракувано или в движение. Много ме изненада тая цена честно казано. Принципно от форума каквото знам и ми е казано 300-600лв беше ориентировъчно - ся естествено може утре да отида да го видя и да се укаже уникалното е36 купе, шварц 2 без никакви забележки ... ама малко ме съмнява.
И наистина почвам да се замислям, дали да не говоря с някой в автокъща да ми докара 320i с единствената претенция купето да е идеалка или примерно той да му прибере салон, ходова част и т.н. и да ми даде цена. Явно тепърва ми предстоят бая филми.

Щото не че нещо ама > http://www.autoscout24.bg/Details.aspx? ... asrc=st|fs и тва е цял автомобил!?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 24 Юли 2013, 19:21

Здравейте колата ми е бмв е36 318ис м42б18 понеже ше сменям двигателя,който пак ще е м42б18 момчето което го продава има само сниман голям талон,но не и оригинала искам да попитам ще мога ли да прехвърля мотора в КАТ легално ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 25 Юли 2013, 22:01

не
снимките на пачки по стотачки във фейсбук също не ти вършат работа нали?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Юли 2013, 22:08

player123 написа:Здравейте колата ми е бмв е36 318ис м42б18 понеже ше сменям двигателя,който пак ще е м42б18 момчето което го продава има само сниман голям талон,но не и оригинала искам да попитам ще мога ли да прехвърля мотора в КАТ легално ?

Ако под снимката на талона има печат "вярно с оригинала" и е нотариално заверен - ще свърши работа.
Освен това ще ти трябва и договор за покупко-продажба.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към E36