Смяна на двигател моля за помощ

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Re: Смяна на двигател моля за помощ

Мнение от turbo » 19 Юли 2013, 20:23

Колега, до къде стигна тази заигравка? Понеже попита за жиците към мотора, аз да питам какво си взел към това 3,5?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 20 Юли 2013, 18:47

turbo написа:Колега, до къде стигна тази заигравка? Понеже попита за жиците към мотора, аз да питам какво си взел към това 3,5?

Взел съм всичко необходимо да запали - компюър с ЕВС + чип,инсталацията на мотора,скорости + компютър,воден радиатор,дифузьор,разширителен съд,изпусквателни колектори + нов стартер :mrgreen:

Ето снимки от днес (днес започна същинската драма :mhihi: )Имам и три въпроса:

1.Клапана от снимката се захранва от "прахосмукачката" нали така?
IMAG0263.jpg

2.Този вакум влиза в маркуча от филтърната кутия до дросела - КЪДЕ ОТИВА :mrgreen: минава зад мотора,ама къде му е мястото?
IMAG0267.jpg

3.На 750-ката имам 2 входни маркуча за бензин и не виждам обратният бензин.На 3.5 цата имам само един входен и нито един обратен?Имат ли обратен бензин? :banghead:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 20 Юли 2013, 18:49

Ето как стана стартера след 4 часа играчка с боркорона и пиличка :mrgreen:
IMAG0264.jpg

IMAG0265.jpg

IMAG0266.jpg

Утре започвам да разглабям 750-ката :mrgreen:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 20 Юли 2013, 20:32

При 750-ката има на рейката клапан за регулиране на налягането и от него се връща назад обратният бензин, а при M62 на рейката такъв клапан няма, а това се случва някъде под шофьорската седалка, защото там е бензиновият филтър и същият този клапан се намира на самия филтър и това маркучле, за което питаш осигурява вакуум към този клапан на филтъра.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 20 Юли 2013, 20:40

turbo написа:При 750-ката има на рейката клапан за регулиране на налягането и от него се връща назад обратният бензин, а при M62 на рейката такъв клапан няма, а това се случва някъде под шофьорската седалка, защото там е бензиновият филтър и същият този клапан се намира на самия филтър и това маркучле, за което питаш осигурява вакуум към този клапан на филтъра.

Сега трябва и такъв клапан ли да купувам? :banghead: Може ли да стане по друг начин или няма как - трябва си клапан от М63Б35ТУ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 20 Юли 2013, 20:56

1.Да това е маркуча от прахосмукачката.
2.Този маркуч е пластмасова тръба на бърза връзка отпред към маркуча от дебитомера до дросела а отзад не влиза в мотора а в тройник които се свързва между сервото тази тръба и накрайника който влиза в капака на смукателния колектор отзад.
Колега ако нещо не ти е ясно и искаш да видиш как стои,аз имам М62ТУБ44 ела заповядай да видиш мотора и всичко около него как седи и как минава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 20 Юли 2013, 22:20

amgpower написа:1.Да това е маркуча от прахосмукачката.
2.Този маркуч е пластмасова тръба на бърза връзка отпред към маркуча от дебитомера до дросела а отзад не влиза в мотора а в тройник които се свързва между сервото тази тръба и накрайника който влиза в капака на смукателния колектор отзад.
Колега ако нещо не ти е ясно и искаш да видиш как стои,аз имам М62ТУБ44 ела заповядай да видиш мотора и всичко около него как седи и как минава.

Ще съм ти много благодарен ако удариш едно рамо :bchug: (ще се реванширам естествено :mrgreen: ) само не разбрах за какъв е този тройник.Колегите,които извадиха мотора ги питах специално за това маркуче и те ми казаха,че отивало при клапана на резервоара. :dunno: Сега се усетих,че съм си забравил ключа от сервиза в сервиза и утре няма да работя по колата :banghead: Ако е удобно дай телефон за връзка да се видим :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от amgpower » 20 Юли 2013, 23:21

chernobila написа:
amgpower написа:1.Да това е маркуча от прахосмукачката.

Ще съм ти много благодарен ако удариш едно рамо :bchug: (ще се реванширам естествено :mrgreen: ) само не разбрах за какъв е този тройник.Колегите,които извадиха мотора ги питах специално за това маркуче и те ми казаха,че отивало при клапана на резервоара. :dunno: Сега се усетих,че съм си забравил ключа от сервиза в сервиза и утре няма да работя по колата :banghead: Ако е удобно дай телефон за връзка да се видим :yes:

0889066990-Koце

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от amgpower » 20 Юли 2013, 23:25

Оп моя е грешката това вакумче не знам къде отива.При мен е запушен извода от маркуча на дебитомера.Може и да са прави момчетата дето са свалили мотора.Това вакумче при мен го няма.Явно някой се е правил на майстор преди мен :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 20 Юли 2013, 23:28

amgpower написа:Оп моя е грешката това вакумче не знам къде отива.При мен е запушен извода от маркуча на дебитомера.Може и да са прави момчетата дето са свалили мотора.Това вакумче при мен го няма.Явно някой се е правил на майстор преди мен :mhihi:

То и при мен така ще стане :mrgreen: само немога да разбера има ли обратен бензин или не?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от amgpower » 21 Юли 2013, 1:40

При мен е само един маркуча (входящ) няма за излишното гориво при мотора.Не знам къде е маркуча за излишното гориво,а съм сменял горивния филтър но не се сещам какво беше положението при него,дали има клапан или не.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 21 Юли 2013, 7:59

chernobila написа:
turbo написа:При 750-ката има на рейката клапан за регулиране на налягането и от него се връща назад обратният бензин, а при M62 на рейката такъв клапан няма, а това се случва някъде под шофьорската седалка, защото там е бензиновият филтър и същият този клапан се намира на самия филтър и това маркучле, за което питаш осигурява вакуум към този клапан на филтъра.

Сега трябва и такъв клапан ли да купувам? :banghead: Може ли да стане по друг начин или няма как - трябва си клапан от М63Б35ТУ?

След 09.98г. регулатора за налягане на горивото е комплект с горивния филтър. От филтъра излиза и обратния бензин. Цените са от 117.00 лв до 157.00 лв. в зависимост от марката. Трабва да си пуснеш и вакуума до него (може и да си виси някъде по двигателя).
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 21 Юли 2013, 10:31

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15

4 - от резервоара към филтъра
5 - от филтъра към резервоара (обратният бензин)
6 - от филтъра към мотора

Вижда се и регулаторът на налягането и вакуумчето към него, а тук е по-подробно показано:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=10

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 21 Юли 2013, 10:58

колега страшен си :bchug: ако имам време в понеделник ще дигна 750-ката на подемника да видя какво става отдолу.Ако не ... в събота :banghead: А при мен като идват 2 маркуча входящи за бензина,мога ли да ги обединя в едно (с някакъв тройник) да не губи налягане?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 21 Юли 2013, 12:38

Можеш да сложиш бензиновия филтър за 3,5-цата в двигателния отсек :idea: :)
Така и така ти е докаран до там маркучът за обратния бензин, а и няма да прекарваш вакуум маркучле чак до под шофьора :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към Е38