Голяма загадка Е60 530 2004 !!! ПОМОЩ !!!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Голяма загадка Е60 530 2004 !!! ПОМОЩ !!!
При доказано здрав алтернатор, акомулатор, нови шайби на диференцял и алтернатор, спада заряда на алтернатора от 14,2 до 12 ампера.
При запалване алтернатора подържа 14,2 и след десетина секунди почва да пада. Не е реле на свещи или друг консуматор. Полувината алтернатаджи се пробваха, сумати пари дадох и НИЩО !!! Ако някой колега тук намери точното лекарство, веднага шише Шотландско !!!
Защото през ден да зареждам акомулатор не си е работа
При запалване алтернатора подържа 14,2 и след десетина секунди почва да пада. Не е реле на свещи или друг консуматор. Полувината алтернатаджи се пробваха, сумати пари дадох и НИЩО !!! Ако някой колега тук намери точното лекарство, веднага шише Шотландско !!!
Защото през ден да зареждам акомулатор не си е работа

Re: Голяма загадка Е60 530 2004 !!! ПОМОЩ !!!
Акумулатора нов ли е? Регистриран ли е правилно?
Tool - Fear Inoculum
IBS (Intelligent Battery Sensor) в какво състояние е.Проверен ли е?
http://www.google.bg/#sclient=psy-ab&q= ... 80&bih=685
http://www.google.bg/#sclient=psy-ab&q= ... 80&bih=685
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
пада ампеража на акумолатора ли? провери си демферната шайба
Сложих чисто нова демферна шайба и тази на алтератора смених. А за IBS не съм го гледал, но ако има проблем с този датчик би трябвало да светне в сервиз инспекшъна. Последното което направих е да сваля кабелите на акумолатора и да подам ток на алтернатора от друг акумолатор от плюса отпред при мотора. По този начин ще си проличи ако имо утечка по кабелите от акумолатора до алтернатора, но уви резултата е същият. Въобще вече си мисля че може би е нещо със софтуера. Свети ми в червено предните накладки и немога да ги ресетна.
п.п Между другото този номер дето го описват във форума за задържането на прозорците за 5 сек. в горна и долна позиция работи. Два от прозорците ми насичаха, а сега си бачкат перфектно а и жълтото съобщение изчезна яко дим !!!
п.п Между другото този номер дето го описват във форума за задържането на прозорците за 5 сек. в горна и долна позиция работи. Два от прозорците ми насичаха, а сега си бачкат перфектно а и жълтото съобщение изчезна яко дим !!!
- Cеco 530i
- Потребител
-
- Кара: BMW 530i 272
- Мечтае да кара: ?
- Детайли за колата: BMW 530i 272 hp 2009 г.
Някъде във форума има тема как се регистрира новият акумулатор към колата. В зависимост от годините на експлоатация на автомобила акумулатора се зарежда по различен начин.Потърси темата, може проблема при теб да е от нерегистриран акумулатор.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Реле алтернатор - чакам си шотландското 

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
Cеco 530i написа:Някъде във форума има тема как се регистрира новият акумулатор към колата. В зависимост от годините на експлоатация на автомобила акумулатора се зарежда по различен начин.Потърси темата, може проблема при теб да е от нерегистриран акумулатор.
преди няколко месеца бях в М-КАР за сервизната акция която беше за тапата на плюсовия (май на него ) кабел,направих се на луд и ги питах за регистрация на акумулатор защото на мен ми падаше акумулатора ако не се кара колата 5-6 дни,погледа ,а после и отговора беше" кой ви каза че трябва да си регистрирате акумулатора?".....след като се почувствах тъпо и си обесних всичко ми беше отговорено че акумулатора на коли до 2005 или 2006 не се регистрират,проблема си го реших като си дръпнах и изключих тънкото кабелче което захранва тоя сензор за зареждането. така аз си реших проблема сега нямам никакви проблеми
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
bezdomnia написа:Cеco 530i написа:Някъде във форума има тема как се регистрира новият акумулатор към колата. В зависимост от годините на експлоатация на автомобила акумулатора се зарежда по различен начин.Потърси темата, може проблема при теб да е от нерегистриран акумулатор.
преди няколко месеца бях в М-КАР за сервизната акция която беше за тапата на плюсовия (май на него ) кабел,направих се на луд и ги питах за регистрация на акумулатор защото на мен ми падаше акумулатора ако не се кара колата 5-6 дни,погледа ,а после и отговора беше" кой ви каза че трябва да си регистрирате акумулатора?".....след като се почувствах тъпо и си обесних всичко ми беше отговорено че акумулатора на коли до 2005 или 2006 не се регистрират,проблема си го реших като си дръпнах и изключих тънкото кабелче което захранва тоя сензор за зареждането. така аз си реших проблема сега нямам никакви проблеми

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
глупости,
регистрира се има си тема със снимки как става...
правил съм го 202 пъти.
Колегата спомена,че алтернатора му дава 12 волта,а не че акумулатора му пада при престой.Поне аз така разбрах.Ако пада при престой има друга тема обяснил съм на дълго и на широко как се мери и дрън дрън.
регистрира се има си тема със снимки как става...
правил съм го 202 пъти.
Колегата спомена,че алтернатора му дава 12 волта,а не че акумулатора му пада при престой.Поне аз така разбрах.Ако пада при престой има друга тема обяснил съм на дълго и на широко как се мери и дрън дрън.

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
ristaka 82 написа:bezdomnia написа:Cеco 530i написа:Някъде във форума има тема как се регистрира новият акумулатор към колата. В зависимост от годините на експлоатация на автомобила акумулатора се зарежда по различен начин.Потърси темата, може проблема при теб да е от нерегистриран акумулатор.
Сега с "изключено" кабелче ли караш колата или само моментно си го изключил и свързал отново след това
изключено си е и не дава никакъв проблем
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Пусни си от скритото меню и гледай зареждането, ако пада .... плочката ти е за смяна!!! 100%!!!
Успех и да пишеш когато го оправиш...
Успех и да пишеш когато го оправиш...
ако всичко ти е изрядно , с откачена комуникация на IBS ,трябва да зарежда 14,1- 14,3V .С откачена комуникация към алтернатора , пак трябва да е толкова
като свършат алтернаторджиите в СФ , пиши едно л.с. да я погледна и аз

като свършат алтернаторджиите в СФ , пиши едно л.с. да я погледна и аз

14 мнения
• Страница 1 от 1