Проблем с газов инжекцион Тамона (318is)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Re: Проблем с газов инжекцион Тамона (318is)

Мнение от bavaromobila » 06 Юли 2013, 20:02

Здравейте колеги. Значи на 2,2мм са разпробити дюзите, налягането на на редуктора е 1.315. Белият кабел от ГИ-то не е вързан към ламбдата, докато от програмата съм задал, че е включена и съм и задал отдолу във вид 0-1V. Прекъсването в началото си е още налице както съм обяснил в началото..... И друго - като я превключа на бензин от програмата за да я покарам със закачен лаптоп и да видя къде ще ми се покажат точките на бензин, то не ми ги показва, докато след това на газ си ги има....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 08 Юли 2013, 10:37

Така колеги, значи вързах сигнала от ламбда сондата за белият кабел от инжекциона, защото се оказа, че няма как да е иначе и не може без него (поне за автокалибровката).
Другият ми въпрос е свързан с настройките на автокалибровката. Ето и точно за какво говоря:
Изображение
Там където съм цъкнал на алгоритъм на калибровката не зная кое точно да избера.
Друго - в полето ''Време'' горе вдясно как трябва да са точно настройките ( по-точно така ли са настройките, както на снимката или трябва да променям нещо).
Иначе и след свързването на кабела пак не ми показва жълтите точки на бензина на графиката с нагласяването на количеството гориво.....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 08 Юли 2013, 15:21

Още малко да поспамя :D Значи дадох ''Default'' за това където писах отгоре (Алгоритъм на автокалибровката) и така... зареди си всичко докрай и пробвах колата, но много прекъсваше. Дадох и да определени коефициентите и времената съответно от менюто и то ми ги определи на г/д 0.80 и 4-те дюзи. Ето и снимката:
Изображение
Времената бяха 4.29мс за бензин и около 3.30-3,40 за газ. Пробвах - пак прекъсва. След това коригирах ръчно тези коефициенти - сложих ги на 0.95. Пак тест - и колата започна да върви хубаво. Та това правилно ли е така ръчно да си ги глася или.... пак някъде бъркам ?!
Натрупах 2-3 мнения едно след друго, но нека да има повече информация :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 08 Юли 2013, 18:17

след като си нагодил горе долу времената с F5 тоест тея коефициенти минаваш на долуписаното което е на F3
строиш графика на баензин , после на гас , уеднаквяваш ги и би трябвало да си готов. Строят се докато караш както си караш , и повтаряш трасето на гас. Корекция с зелената 4ерта с то4ките
http://www.youtube.com/watch?v=JwSA1t2CtoE
http://www.youtube.com/watch?v=lpFsvEr6tgI
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 08 Юли 2013, 19:18

Там е работата, че като превключа на бензин от настройките долу, натисна бутоните ''Карта'' и ''Маршрут'' т.е. да ми направи точките на бензин, ми показва само една точка. Карам,давам газ и нито една жълта (бензинова точка). На газ няма проблеми - прави си точките. Ще видя да покарам така колата да видим какъв разход ще даде.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 12 Юли 2013, 20:20

Колеги оправих си уж колата. Даде ми среден разход от около 10.5л/100км газ, което е супер. Колата си върви също много добре. Всичко това постигнах без да карам колата на бензин и после на газ и да ми прави точките по картата (заради това, че не ми показва бензиновите точки). Ето и таблицата с коефициентите:
Изображение
Знам, че изглежда ненагласена, но пък колата си върви и гори перфектно...... Не искам да я пипам за да не оплескам пак някъде нещата. Та това нормално ли е което се случва :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 15 Юли 2013, 23:06

Като гледам само аз си пиша в темата, но да се опитам да получа малко информация, ако ли не да се заключва темата и това е.
Не помня дали съм го писал по назад в темата, но колата много хълца при преминаване от бензин на газ. Най-вече прекъсва като на място е преминала и подам газ след това да потегля... Като карам примерно с 2000об и в този момент мине на газ е добре. Още по-зле е когато колата е оставена за половин-един час и е минала в синята зона, а редуктора е топъл, което значи, че преминава на газ директно и е ужас. Та днес случайно намерих в програмата "Коефициенти на влияние'' или т.н. референтни стойности. Та си мисля, че тези настройки имат нещо общо с проблема ми. До колкото пише в описанието на опцията, това са стойности за коригиране на газовата смес, ако реалните стойности са по-ниски.
Ето и снимка:
Изображение
Ако някой може да ми обясни тук какво да гледам и как да глася, ще съм му безкрайно благодарен.
Не искам съвети да ходя при газаджия - омръзнаха ми.... всеки път все едно и също....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 08 Авг 2013, 13:12

я опитай всичко от начало и като почнеш да правиш графиката на бензин карай във всички режими , включително и близо до прекъсвач . Явно бензиновата ти крива не е събрала точки във всички обхвати и за това не те пуска да строиш газовата. С тая таблица дето си я дал по рано не знам как караш въпбще .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Авг 2013, 13:17

Регулирай си рейката с хлабини по предписание .От това прехълцва при превключване на газ.Ако е добре настроена бензиновите времена не трябва да се променят при превключване газ бензин.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 08 Авг 2013, 13:26

ако е добре настроена .. я му виж таблицата :mrgreen:
това за времената е най важното правило ... ако всичко е на ред ще се проличи и на кривите на гас/бензин - ще се препокрият
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Авг 2013, 16:15

тия дюзи на 2.2 мм не са ли големи за тоя мотор ? Защо не ги разпробиеш наново и да пробваш със 1.8мм на същото или малко по-високо налягане ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 23 Авг 2013, 19:56

Малко да повдигна темата.
Колеги, уж сега оправих разхода и вървенето (след посещение при газаджия), но един недостатък забелязах.
При изкачване на някакви баири и т.н. колата доста умалява на 5-та предавка. Като давам газ почти нищо не се случва. Тъй като газаджията, който ми я настройва ще е на работа чак след близо месец, искам аз да пробвам да си отстраня този проблем.
Доколкото четох разни мнения и т.н. проблема уж бил в това, че налягането е ниско. Аз съм с дюзи на 2 или 2.2 не помня вече колко бяха и 1,3 налягане. Дали да не го повиша малко ? И ако го повиша трябва ли наново да се правят настройки, графики и т.н.
Бих се радвал ако получа малко по-бързо отговори, защото ми предстои едно доста голяма пътуване с колата тези дни и искам всичко да си е наред.
Благодаря
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 30 Дек 2013, 0:21

Колеги съжелявам че съживявам стара тема,но моля Ви кажете ми от къде да си изтегля софтуер за Тамона на БЪЛГАРСКИ език.
Весели Празници,поздрави!
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 30 Дек 2013, 22:30

От настройки или c F7 отиваш на езици и избираш Български

http://dox.bg/files/dw?a=2d5980c777

Линка ще е временно шърнат!!!
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Потребител
Аватар

Мнение от killstreem » 28 Фев 2014, 20:01

Реши ли се проблемът със събиране на точките на бензин , аз също имам и не мога да разбера от какво е , ако някой знае как се премахва този проблем моля да сподели , с м52туб20 съм

ПредишнаСледваща

Назад към E36