Проблем с газов инжекцион Тамона (318is)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Re: Проблем с газов инжекцион Тамона (318is)
Здравейте колеги. Значи на 2,2мм са разпробити дюзите, налягането на на редуктора е 1.315. Белият кабел от ГИ-то не е вързан към ламбдата, докато от програмата съм задал, че е включена и съм и задал отдолу във вид 0-1V. Прекъсването в началото си е още налице както съм обяснил в началото..... И друго - като я превключа на бензин от програмата за да я покарам със закачен лаптоп и да видя къде ще ми се покажат точките на бензин, то не ми ги показва, докато след това на газ си ги има....

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Така колеги, значи вързах сигнала от ламбда сондата за белият кабел от инжекциона, защото се оказа, че няма как да е иначе и не може без него (поне за автокалибровката).
Другият ми въпрос е свързан с настройките на автокалибровката. Ето и точно за какво говоря:

Там където съм цъкнал на алгоритъм на калибровката не зная кое точно да избера.
Друго - в полето ''Време'' горе вдясно как трябва да са точно настройките ( по-точно така ли са настройките, както на снимката или трябва да променям нещо).
Иначе и след свързването на кабела пак не ми показва жълтите точки на бензина на графиката с нагласяването на количеството гориво.....
Другият ми въпрос е свързан с настройките на автокалибровката. Ето и точно за какво говоря:

Там където съм цъкнал на алгоритъм на калибровката не зная кое точно да избера.
Друго - в полето ''Време'' горе вдясно как трябва да са точно настройките ( по-точно така ли са настройките, както на снимката или трябва да променям нещо).
Иначе и след свързването на кабела пак не ми показва жълтите точки на бензина на графиката с нагласяването на количеството гориво.....

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Още малко да поспамя
Значи дадох ''Default'' за това където писах отгоре (Алгоритъм на автокалибровката) и така... зареди си всичко докрай и пробвах колата, но много прекъсваше. Дадох и да определени коефициентите и времената съответно от менюто и то ми ги определи на г/д 0.80 и 4-те дюзи. Ето и снимката:

Времената бяха 4.29мс за бензин и около 3.30-3,40 за газ. Пробвах - пак прекъсва. След това коригирах ръчно тези коефициенти - сложих ги на 0.95. Пак тест - и колата започна да върви хубаво. Та това правилно ли е така ръчно да си ги глася или.... пак някъде бъркам ?!
Натрупах 2-3 мнения едно след друго, но нека да има повече информация

Времената бяха 4.29мс за бензин и около 3.30-3,40 за газ. Пробвах - пак прекъсва. След това коригирах ръчно тези коефициенти - сложих ги на 0.95. Пак тест - и колата започна да върви хубаво. Та това правилно ли е така ръчно да си ги глася или.... пак някъде бъркам ?!
Натрупах 2-3 мнения едно след друго, но нека да има повече информация

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
след като си нагодил горе долу времената с F5 тоест тея коефициенти минаваш на долуписаното което е на F3
строиш графика на баензин , после на гас , уеднаквяваш ги и би трябвало да си готов. Строят се докато караш както си караш , и повтаряш трасето на гас. Корекция с зелената 4ерта с то4ките
http://www.youtube.com/watch?v=JwSA1t2CtoE
http://www.youtube.com/watch?v=lpFsvEr6tgI
строиш графика на баензин , после на гас , уеднаквяваш ги и би трябвало да си готов. Строят се докато караш както си караш , и повтаряш трасето на гас. Корекция с зелената 4ерта с то4ките
http://www.youtube.com/watch?v=JwSA1t2CtoE
http://www.youtube.com/watch?v=lpFsvEr6tgI

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Там е работата, че като превключа на бензин от настройките долу, натисна бутоните ''Карта'' и ''Маршрут'' т.е. да ми направи точките на бензин, ми показва само една точка. Карам,давам газ и нито една жълта (бензинова точка). На газ няма проблеми - прави си точките. Ще видя да покарам така колата да видим какъв разход ще даде.

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Колеги оправих си уж колата. Даде ми среден разход от около 10.5л/100км газ, което е супер. Колата си върви също много добре. Всичко това постигнах без да карам колата на бензин и после на газ и да ми прави точките по картата (заради това, че не ми показва бензиновите точки). Ето и таблицата с коефициентите:

Знам, че изглежда ненагласена, но пък колата си върви и гори перфектно...... Не искам да я пипам за да не оплескам пак някъде нещата. Та това нормално ли е което се случва

Знам, че изглежда ненагласена, но пък колата си върви и гори перфектно...... Не искам да я пипам за да не оплескам пак някъде нещата. Та това нормално ли е което се случва

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Като гледам само аз си пиша в темата, но да се опитам да получа малко информация, ако ли не да се заключва темата и това е.
Не помня дали съм го писал по назад в темата, но колата много хълца при преминаване от бензин на газ. Най-вече прекъсва като на място е преминала и подам газ след това да потегля... Като карам примерно с 2000об и в този момент мине на газ е добре. Още по-зле е когато колата е оставена за половин-един час и е минала в синята зона, а редуктора е топъл, което значи, че преминава на газ директно и е ужас. Та днес случайно намерих в програмата "Коефициенти на влияние'' или т.н. референтни стойности. Та си мисля, че тези настройки имат нещо общо с проблема ми. До колкото пише в описанието на опцията, това са стойности за коригиране на газовата смес, ако реалните стойности са по-ниски.
Ето и снимка:

Ако някой може да ми обясни тук какво да гледам и как да глася, ще съм му безкрайно благодарен.
Не искам съвети да ходя при газаджия - омръзнаха ми.... всеки път все едно и също....
Не помня дали съм го писал по назад в темата, но колата много хълца при преминаване от бензин на газ. Най-вече прекъсва като на място е преминала и подам газ след това да потегля... Като карам примерно с 2000об и в този момент мине на газ е добре. Още по-зле е когато колата е оставена за половин-един час и е минала в синята зона, а редуктора е топъл, което значи, че преминава на газ директно и е ужас. Та днес случайно намерих в програмата "Коефициенти на влияние'' или т.н. референтни стойности. Та си мисля, че тези настройки имат нещо общо с проблема ми. До колкото пише в описанието на опцията, това са стойности за коригиране на газовата смес, ако реалните стойности са по-ниски.
Ето и снимка:

Ако някой може да ми обясни тук какво да гледам и как да глася, ще съм му безкрайно благодарен.
Не искам съвети да ходя при газаджия - омръзнаха ми.... всеки път все едно и също....

- mitrax
- ентусиаст
-
я опитай всичко от начало и като почнеш да правиш графиката на бензин карай във всички режими , включително и близо до прекъсвач . Явно бензиновата ти крива не е събрала точки във всички обхвати и за това не те пуска да строиш газовата. С тая таблица дето си я дал по рано не знам как караш въпбще .

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Регулирай си рейката с хлабини по предписание .От това прехълцва при превключване на газ.Ако е добре настроена бензиновите времена не трябва да се променят при превключване газ бензин.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- mitrax
- ентусиаст
-
ако е добре настроена .. я му виж таблицата
това за времената е най важното правило ... ако всичко е на ред ще се проличи и на кривите на гас/бензин - ще се препокрият

това за времената е най важното правило ... ако всичко е на ред ще се проличи и на кривите на гас/бензин - ще се препокрият

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
тия дюзи на 2.2 мм не са ли големи за тоя мотор ? Защо не ги разпробиеш наново и да пробваш със 1.8мм на същото или малко по-високо налягане ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Малко да повдигна темата.
Колеги, уж сега оправих разхода и вървенето (след посещение при газаджия), но един недостатък забелязах.
При изкачване на някакви баири и т.н. колата доста умалява на 5-та предавка. Като давам газ почти нищо не се случва. Тъй като газаджията, който ми я настройва ще е на работа чак след близо месец, искам аз да пробвам да си отстраня този проблем.
Доколкото четох разни мнения и т.н. проблема уж бил в това, че налягането е ниско. Аз съм с дюзи на 2 или 2.2 не помня вече колко бяха и 1,3 налягане. Дали да не го повиша малко ? И ако го повиша трябва ли наново да се правят настройки, графики и т.н.
Бих се радвал ако получа малко по-бързо отговори, защото ми предстои едно доста голяма пътуване с колата тези дни и искам всичко да си е наред.
Благодаря
Колеги, уж сега оправих разхода и вървенето (след посещение при газаджия), но един недостатък забелязах.
При изкачване на някакви баири и т.н. колата доста умалява на 5-та предавка. Като давам газ почти нищо не се случва. Тъй като газаджията, който ми я настройва ще е на работа чак след близо месец, искам аз да пробвам да си отстраня този проблем.
Доколкото четох разни мнения и т.н. проблема уж бил в това, че налягането е ниско. Аз съм с дюзи на 2 или 2.2 не помня вече колко бяха и 1,3 налягане. Дали да не го повиша малко ? И ако го повиша трябва ли наново да се правят настройки, графики и т.н.
Бих се радвал ако получа малко по-бързо отговори, защото ми предстои едно доста голяма пътуване с колата тези дни и искам всичко да си е наред.
Благодаря

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колеги съжелявам че съживявам стара тема,но моля Ви кажете ми от къде да си изтегля софтуер за Тамона на БЪЛГАРСКИ език.
Весели Празници,поздрави!
Весели Празници,поздрави!
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
От настройки или c F7 отиваш на езици и избираш Български
http://dox.bg/files/dw?a=2d5980c777
Линка ще е временно шърнат!!!
http://dox.bg/files/dw?a=2d5980c777
Линка ще е временно шърнат!!!
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- killstreem
- Потребител
-
Реши ли се проблемът със събиране на точките на бензин , аз също имам и не мога да разбера от какво е , ако някой знае как се премахва този проблем моля да сподели , с м52туб20 съм
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3