Да поговорим малко за Газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Re: Да поговорим малко за Газ
///Micev_87 написа:drago_pavlov написа:Тая тема много започва да "мирише,пука абе гадост"![]()
![]()
![]()
Колегата flirt4o като си смени ника на ///Micev_87 и реши да пусне тая тема, че да покаже какъв е манияк и как прави всичко в името на колата, че да спечели уважението на другите манияци от форума![]()
![]()
![]()
А ние тук си хабим клавиатурите да обясняваме, че няма нужда да оставяш по 500 лв. на бензиностанцията, като може да оставяш по 250-300
проблеми сега нямаш но по натам ще имаш както каза бум_бумтака че карай си на газ аз ше си карам бензин поздрави
Ако искаш да спрем да караме дизели, щото може да има "runaway diesel", да спрем да караме на бензин, че може някой маркуч да ни е спукан и да се запали колата...
Кви бум-бум, кви 5лв. - супер много хора карат по 5-6 години 20+ годишни кошници на газ и никога са нямали проблем.
За кво я пусна тая тема, да хейтиш или да чуеш мнения?

А това няма да го коментирам:
///Micev_87 написа::mhihi: не бе просто да поговорим за газтане че по нататака няма да сложа ама за сега НЕ ...
Аман от наперени 18 годишни дри...ци

Последна промяна cHaunepucTa на 04 Юли 2013, 15:37, променена общо 2 пъти
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
///Micev_87 написа:проблеми сега нямаш но по натам ще имаш както каза бум_бумтака че карай си на газ аз ше си карам бензин поздрави
Сега ще се опитам да го обясня по-просто:
Колата ти струва 3 000 лв.
Газовата ти уредба струва 1 500 лв.
При сегашните цени на бензин/газ (2,53/1,19 лв) и разход 10/11 л. се получава, че 100 км. на бензин ти струват 25,30 лв., а на газ ще ти струват 13,09 лв. Да приемем че ще струват 14 лв. заради изгорения бензин докато загрее и 20-те лева за филтрите (веднъж на 10 000 км).
Излиза че за 10 000 км ще спестиш най-малко 1 100 лв.
Тоест за 4 години си спестил парите за колата и газовата. От друга страна двигателя ще изкара поне 15 години на газ, така че може да приключим с тезата за скапването на колата от газта.
Съвсем друг е въпроса, че карането на газ практически не води до по-малко разходи за гориво, а до повече каране

Последна промяна drago_pavlov на 04 Юли 2013, 15:42, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
///Micev_87 написа:drago_pavlov написа:Тая тема много започва да "мирише,пука абе гадост"![]()
![]()
![]()
Колегата flirt4o като си смени ника на ///Micev_87 и реши да пусне тая тема, че да покаже какъв е манияк и как прави всичко в името на колата, че да спечели уважението на другите манияци от форума![]()
![]()
![]()
А ние тук си хабим клавиатурите да обясняваме, че няма нужда да оставяш по 500 лв. на бензиностанцията, като може да оставяш по 250-300
проблеми сега нямаш но по натам ще имаш както каза бум_бумтака че карай си на газ аз ше си карам бензин поздрави
Колега,
И това те застрахова, че няма да имаш проблеми в бъдеще?

А иначе аз не виждам смисъл от дадената тема(теми за ГИ бол в почти всички технически подфоруми). Извинявай, ама изглежда, че искаш да покажеш, че си "ибаси гъзара", като караш на бензин. Еми не си, поне за мен това вече не е синоним на гъзария...

Аз съм супер доволен от ГИ. Колата върви много приятно, превключва си без проблеми, не мерише и основното е, че ми е по-евтино.
Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
разбрах че повечето карате на газ няма смисъл да говоря просто исках да знам какво ви е мнението разбрах че който има газ няма какво да говорим
моля темата да се заключи с газаджий на глава не можеш да излезеш
ако нямахте газ щеше да говорите като мен но няма зна4ение ве4е исках да знам малко повече за нея,но вие веднага нападате....
явно ви е болна тема газта..

- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
drago_pavlov написа:///Micev_87 написа:проблеми сега нямаш но по натам ще имаш както каза бум_бумтака че карай си на газ аз ше си карам бензин поздрави
Сега ще се опитам да го обясня по-просто:
Колата ти струва 3 000 лв.
Газовата ти уредба струва 1 500 лв.
При сегашните цени на бензин/газ (2,53/1,19 лв) и разход 10/11 л. се получава, че 100 км. на бензин ти струват 25,30 лв., а на газ ще ти струват 13,09 лв. Да приемем че ще струват 14 лв. заради изгорения бензин докато загрее и 20-те лева за филтрите (веднъж на 10 000 км).
Излиза че за 10 000 км ще спестиш най-малко 1 100 лв.
Тоест за 4 години си спестил парите за колата и газовата. От друга страна двигателя ще изкара поне 15 години на газ, така че може да приключим с тезата за скапването на колата от газта.
Съвсем друг е въпроса, че карането на газ практически не води до по-малко разходи за гориво, а до повече каране
Да не говорим, че има и евтини ГИ-та, които се избиват и по-бързо стига да знаеш, че има кой да ти го монтира качествено. Аз ако карах по 3-4к на година, можеше и с таксита да пътувам, то тогава няма да има смисъл да си губя времето с коли

Иначе то излезна, че тея БеЕмВе-та се чупят само ако им се сложи гаЗ

///Micev_87 Ти ако беше нормален човек, който прави поне 10-12к км на година и можеше да си го позволиш на кола дето прави 13-15л/100км градско бензин, нямаше да караш Е36 Ис. Тъй, че гАзар си няма спор

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Повечето не караме на ГАЗ, но не се и хвалим с това!
Остани си със здраве, темата ти бе да се изтъкнеш как виждаш ли караш IS-ка на бензин и си супер турбо гъзар, а хората каращи на газ са някви ненормални. Всеки си има право на избор, било то да кара BMW на 15 години на ГАЗ, а не на бензин.
Ще се смея, ако видя кола за 100 000лв. на ГАЗ - ДА.
Остани си със здраве, темата ти бе да се изтъкнеш как виждаш ли караш IS-ка на бензин и си супер турбо гъзар, а хората каращи на газ са някви ненормални. Всеки си има право на избор, било то да кара BMW на 15 години на ГАЗ, а не на бензин.
Ще се смея, ако видя кола за 100 000лв. на ГАЗ - ДА.
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
///Micev_87 написа:разбрах че повечето карате на газ няма смисъл да говоря просто исках да знам какво ви е мнението разбрах че който има газ няма какво да говориммоля темата да се заключи с газаджий на глава не можеш да излезеш
ако нямахте газ щеше да говорите като мен но няма зна4ение ве4е исках да знам малко повече за нея,но вие веднага нападате....
явно ви е болна тема газта..
Човек, като гледам с теб не може да се излезе на глава. Никой не опитва да те убеждава да сложиш газ. Това си е твой избор. Но просто отношението към хората, каращи на газ е най-малкото неколегиално

Иначе как да не те нападат като излизаш с думите един вид: аз никога няма да сложа газ, тъй като един вид мерише, прецаква двигателя и все негативни качества. Еми не е така при добре сложен ГИ, а иначе не споря за обикновена газова

Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Добре, защо тогава пускаш такива теми ? За да покажеш колко си велик като караш на бензин ли ? О, да - газария голяма е за 1 година да оставяш стойността на колата си на бензиностанцията. Да ви кажа честно вече ми се повдига от тази т.н. ''манящина'' - купувате 99% от частите втора ръка, гуми също, едва ли и интериора и екстериора си поддържате с оригинални препарати от БМВ, но иначе НЕ горивото не може да се пипа. Да не би всичките да карате с оригинален Кастрол ? Едва ли ... някой да, но повече карат просто с масло, на което на тубата му пише Кастрол и е по 11лв литъра.
Вие си преценявате. Но да се пускат теми ''Да поговорим за газта'' и на всяко мнение автора да казва колко е тъпо да караш на газ.... е малко безсмислено. Друга тема е и, че масово се карат коли за по 100 бона вече на газ....
Вие си преценявате. Но да се пускат теми ''Да поговорим за газта'' и на всяко мнение автора да казва колко е тъпо да караш на газ.... е малко безсмислено. Друга тема е и, че масово се карат коли за по 100 бона вече на газ....

- Liubomirski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320 coupe
- Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2
Аз лично си карах бмв-то 2 години на бензин и му сложих ГИ. Съжалявам,че не го направих по-рано... Карам вече близо 40к км на газ и не съм имал абсолютно никакви проблеми с двигателя,газовото,пък да не говорим за мирис на газ и т.н. глупости. При пробега ми от над 30к км на година не виждам защо да не си карам на газ при условие,че колата си върви много добре и няма никакви проблеми. Относно това колко е "нефенско" и "негъзарско"...еми нека е по-фенско да сипваш бензин за 10-15лв. на станцията и да караш 1 път в седмицата до кафенето 

- ///Micev_87
-
-
ДА кефя се че си карам на бензин и не се редя в колоните за газ.. карайте си газовите котлони...

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Само аз ли съм единствения гАзар дето кара на бензин ама неможе да си позволи ГИ:). Незнам как ги вадите тия 1000 лв със презумцията, че това е един вид инввестиция. Аз лично сега карам 400 км градско на седмица, сложа ли ГИ ще карам просто 1000 и пак ще давам същите пари. Грехота е да имаш газ и да караш по 1000 км на година
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
zafirovp написа:Само аз ли съм единствения гАзар дето кара на бензин ама неможе да си позволи ГИ:). Незнам как ги вадите тия 1000 лв със презумцията, че това е един вид инввестиция. Аз лично сега карам 400 км градско на седмица, сложа ли ГИ ще карам просто 1000 и пак ще давам същите пари. Грехота е да имаш газ и да караш по 1000 км на година
Не си само ти

има няма по 300-400км на месец,кога ще ми се изплати тоя ГИ? Да беше нещо 3.0+ кубика да му сложиш ГИ,ама на м50б20

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
///Micev_87 написа:ДА кефя се че си карам на бензин и не се редя в колоните за газ.. карайте си газовите котлони...

- ///Micev_87
-
-
ozBMW написа:zafirovp написа:Само аз ли съм единствения гАзар дето кара на бензин ама неможе да си позволи ГИ:). Незнам как ги вадите тия 1000 лв със презумцията, че това е един вид инввестиция. Аз лично сега карам 400 км градско на седмица, сложа ли ГИ ще карам просто 1000 и пак ще давам същите пари. Грехота е да имаш газ и да караш по 1000 км на година
Не си само ти![]()
И аз карам на бенц,поради простата причина че не мога да извадя 1000+ пари за ГИ,а и карам предимно градско и до село
![]()
има няма по 300-400км на месец,кога ще ми се изплати тоя ГИ? Да беше нещо 3.0+ кубика да му сложиш ГИ,ама на м50б20![]()
кой да им го кажи те не ме разбират и аз там някаде около 300км някаде на 1,6 1.8 и 2.0 слагат газ уж не харчат пък слагат иди ги разбери

- ///Micev_87
-
-
cHaunepucTa написа:///Micev_87 написа:ДА кефя се че си карам на бензин и не се редя в колоните за газ.. карайте си газовите котлони...