Да поговорим малко за Газ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Да поговорим малко за Газ

Мнение от cHaunepucTa » 04 Юли 2013, 15:35

///Micev_87 написа:
drago_pavlov написа:Тая тема много започва да "мирише,пука абе гадост" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колегата flirt4o като си смени ника на ///Micev_87 и реши да пусне тая тема, че да покаже какъв е манияк и как прави всичко в името на колата, че да спечели уважението на другите манияци от форума :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А ние тук си хабим клавиатурите да обясняваме, че няма нужда да оставяш по 500 лв. на бензиностанцията, като може да оставяш по 250-300 :winky:

проблеми сега нямаш но по натам ще имаш както каза бум_бум :mhihi: така че карай си на газ аз ше си карам бензин поздрави :yes:

Ако искаш да спрем да караме дизели, щото може да има "runaway diesel", да спрем да караме на бензин, че може някой маркуч да ни е спукан и да се запали колата...
Кви бум-бум, кви 5лв. - супер много хора карат по 5-6 години 20+ годишни кошници на газ и никога са нямали проблем.
За кво я пусна тая тема, да хейтиш или да чуеш мнения? :nono:

А това няма да го коментирам:
///Micev_87 написа::mhihi: не бе просто да поговорим за газта :mhihi: не че по нататака няма да сложа ама за сега НЕ ...

Аман от наперени 18 годишни дри...ци :bang:
Последна промяна cHaunepucTa на 04 Юли 2013, 15:37, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Юли 2013, 15:36

///Micev_87 написа:проблеми сега нямаш но по натам ще имаш както каза бум_бум :mhihi: така че карай си на газ аз ше си карам бензин поздрави :yes:

Сега ще се опитам да го обясня по-просто:
Колата ти струва 3 000 лв.
Газовата ти уредба струва 1 500 лв.
При сегашните цени на бензин/газ (2,53/1,19 лв) и разход 10/11 л. се получава, че 100 км. на бензин ти струват 25,30 лв., а на газ ще ти струват 13,09 лв. Да приемем че ще струват 14 лв. заради изгорения бензин докато загрее и 20-те лева за филтрите (веднъж на 10 000 км).
Излиза че за 10 000 км ще спестиш най-малко 1 100 лв.
Тоест за 4 години си спестил парите за колата и газовата. От друга страна двигателя ще изкара поне 15 години на газ, така че може да приключим с тезата за скапването на колата от газта.

Съвсем друг е въпроса, че карането на газ практически не води до по-малко разходи за гориво, а до повече каране :winky:
Последна промяна drago_pavlov на 04 Юли 2013, 15:42, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 04 Юли 2013, 15:40

///Micev_87 написа:
drago_pavlov написа:Тая тема много започва да "мирише,пука абе гадост" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колегата flirt4o като си смени ника на ///Micev_87 и реши да пусне тая тема, че да покаже какъв е манияк и как прави всичко в името на колата, че да спечели уважението на другите манияци от форума :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А ние тук си хабим клавиатурите да обясняваме, че няма нужда да оставяш по 500 лв. на бензиностанцията, като може да оставяш по 250-300 :winky:

проблеми сега нямаш но по натам ще имаш както каза бум_бум :mhihi: така че карай си на газ аз ше си карам бензин поздрави :yes:

Колега,
И това те застрахова, че няма да имаш проблеми в бъдеще? :dunno:
А иначе аз не виждам смисъл от дадената тема(теми за ГИ бол в почти всички технически подфоруми). Извинявай, ама изглежда, че искаш да покажеш, че си "ибаси гъзара", като караш на бензин. Еми не си, поне за мен това вече не е синоним на гъзария... :)

Аз съм супер доволен от ГИ. Колата върви много приятно, превключва си без проблеми, не мерише и основното е, че ми е по-евтино.

Поздрави!
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 04 Юли 2013, 15:52

разбрах че повечето карате на газ няма смисъл да говоря просто исках да знам какво ви е мнението разбрах че който има газ няма какво да говорим :mhihi: моля темата да се заключи с газаджий на глава не можеш да излезеш :mhihi: ако нямахте газ щеше да говорите като мен но няма зна4ение ве4е исках да знам малко повече за нея,но вие веднага нападате.... :mhihi: явно ви е болна тема газта..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 04 Юли 2013, 16:13

drago_pavlov написа:
///Micev_87 написа:проблеми сега нямаш но по натам ще имаш както каза бум_бум :mhihi: така че карай си на газ аз ше си карам бензин поздрави :yes:

Сега ще се опитам да го обясня по-просто:
Колата ти струва 3 000 лв.
Газовата ти уредба струва 1 500 лв.
При сегашните цени на бензин/газ (2,53/1,19 лв) и разход 10/11 л. се получава, че 100 км. на бензин ти струват 25,30 лв., а на газ ще ти струват 13,09 лв. Да приемем че ще струват 14 лв. заради изгорения бензин докато загрее и 20-те лева за филтрите (веднъж на 10 000 км).
Излиза че за 10 000 км ще спестиш най-малко 1 100 лв.
Тоест за 4 години си спестил парите за колата и газовата. От друга страна двигателя ще изкара поне 15 години на газ, така че може да приключим с тезата за скапването на колата от газта.

Съвсем друг е въпроса, че карането на газ практически не води до по-малко разходи за гориво, а до повече каране :winky:

Да не говорим, че има и евтини ГИ-та, които се избиват и по-бързо стига да знаеш, че има кой да ти го монтира качествено. Аз ако карах по 3-4к на година, можеше и с таксита да пътувам, то тогава няма да има смисъл да си губя времето с коли :mhihi:
Иначе то излезна, че тея БеЕмВе-та се чупят само ако им се сложи гаЗ :lol: ? Една кола може да е подържана отлично, както на газ така и на бензин, всичко зависи от собственика. Виж друго е кола за фън, където да си я караш за кеф в почивните дни на писта и т.н. не даваш пари за предвижване, а за кеф. Така виждам е направил bumbum дизел за през седмицата и 28цата за кеф ;)
///Micev_87 Ти ако беше нормален човек, който прави поне 10-12к км на година и можеше да си го позволиш на кола дето прави 13-15л/100км градско бензин, нямаше да караш Е36 Ис. Тъй, че гАзар си няма спор ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 04 Юли 2013, 16:18

Повечето не караме на ГАЗ, но не се и хвалим с това!
Остани си със здраве, темата ти бе да се изтъкнеш как виждаш ли караш IS-ка на бензин и си супер турбо гъзар, а хората каращи на газ са някви ненормални. Всеки си има право на избор, било то да кара BMW на 15 години на ГАЗ, а не на бензин.

Ще се смея, ако видя кола за 100 000лв. на ГАЗ - ДА.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 04 Юли 2013, 16:24

///Micev_87 написа:разбрах че повечето карате на газ няма смисъл да говоря просто исках да знам какво ви е мнението разбрах че който има газ няма какво да говорим :mhihi: моля темата да се заключи с газаджий на глава не можеш да излезеш :mhihi: ако нямахте газ щеше да говорите като мен но няма зна4ение ве4е исках да знам малко повече за нея,но вие веднага нападате.... :mhihi: явно ви е болна тема газта..

Човек, като гледам с теб не може да се излезе на глава. Никой не опитва да те убеждава да сложиш газ. Това си е твой избор. Но просто отношението към хората, каращи на газ е най-малкото неколегиално :nono:
Иначе как да не те нападат като излизаш с думите един вид: аз никога няма да сложа газ, тъй като един вид мерише, прецаква двигателя и все негативни качества. Еми не е така при добре сложен ГИ, а иначе не споря за обикновена газова ;)

Поздрави!
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Мнение от bavaromobila » 04 Юли 2013, 17:30

Добре, защо тогава пускаш такива теми ? За да покажеш колко си велик като караш на бензин ли ? О, да - газария голяма е за 1 година да оставяш стойността на колата си на бензиностанцията. Да ви кажа честно вече ми се повдига от тази т.н. ''манящина'' - купувате 99% от частите втора ръка, гуми също, едва ли и интериора и екстериора си поддържате с оригинални препарати от БМВ, но иначе НЕ горивото не може да се пипа. Да не би всичките да карате с оригинален Кастрол ? Едва ли ... някой да, но повече карат просто с масло, на което на тубата му пише Кастрол и е по 11лв литъра.
Вие си преценявате. Но да се пускат теми ''Да поговорим за газта'' и на всяко мнение автора да казва колко е тъпо да караш на газ.... е малко безсмислено. Друга тема е и, че масово се карат коли за по 100 бона вече на газ....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320 coupe
Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2

Мнение от Liubomirski » 04 Юли 2013, 18:00

Аз лично си карах бмв-то 2 години на бензин и му сложих ГИ. Съжалявам,че не го направих по-рано... Карам вече близо 40к км на газ и не съм имал абсолютно никакви проблеми с двигателя,газовото,пък да не говорим за мирис на газ и т.н. глупости. При пробега ми от над 30к км на година не виждам защо да не си карам на газ при условие,че колата си върви много добре и няма никакви проблеми. Относно това колко е "нефенско" и "негъзарско"...еми нека е по-фенско да сипваш бензин за 10-15лв. на станцията и да караш 1 път в седмицата до кафенето :mhihi:

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 04 Юли 2013, 18:33

ДА кефя се че си карам на бензин и не се редя в колоните за газ.. карайте си газовите котлони...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 04 Юли 2013, 18:53

Само аз ли съм единствения гАзар дето кара на бензин ама неможе да си позволи ГИ:). Незнам как ги вадите тия 1000 лв със презумцията, че това е един вид инввестиция. Аз лично сега карам 400 км градско на седмица, сложа ли ГИ ще карам просто 1000 и пак ще давам същите пари. Грехота е да имаш газ и да караш по 1000 км на година

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 04 Юли 2013, 19:08

zafirovp написа:Само аз ли съм единствения гАзар дето кара на бензин ама неможе да си позволи ГИ:). Незнам как ги вадите тия 1000 лв със презумцията, че това е един вид инввестиция. Аз лично сега карам 400 км градско на седмица, сложа ли ГИ ще карам просто 1000 и пак ще давам същите пари. Грехота е да имаш газ и да караш по 1000 км на година

Не си само ти :D :yes: И аз карам на бенц,поради простата причина че не мога да извадя 1000+ пари за ГИ,а и карам предимно градско и до село :D
има няма по 300-400км на месец,кога ще ми се изплати тоя ГИ? Да беше нещо 3.0+ кубика да му сложиш ГИ,ама на м50б20 :kuku: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 04 Юли 2013, 19:19

///Micev_87 написа:ДА кефя се че си карам на бензин и не се редя в колоните за газ.. карайте си газовите котлони...

:ranting:

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 04 Юли 2013, 19:34

ozBMW написа:
zafirovp написа:Само аз ли съм единствения гАзар дето кара на бензин ама неможе да си позволи ГИ:). Незнам как ги вадите тия 1000 лв със презумцията, че това е един вид инввестиция. Аз лично сега карам 400 км градско на седмица, сложа ли ГИ ще карам просто 1000 и пак ще давам същите пари. Грехота е да имаш газ и да караш по 1000 км на година

Не си само ти :D :yes: И аз карам на бенц,поради простата причина че не мога да извадя 1000+ пари за ГИ,а и карам предимно градско и до село :D
има няма по 300-400км на месец,кога ще ми се изплати тоя ГИ? Да беше нещо 3.0+ кубика да му сложиш ГИ,ама на м50б20 :kuku: :dunno:

кой да им го кажи те не ме разбират и аз там някаде около 300км някаде на 1,6 1.8 и 2.0 слагат газ уж не харчат пък слагат иди ги разбери :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 04 Юли 2013, 19:35

cHaunepucTa написа:
///Micev_87 написа:ДА кефя се че си карам на бензин и не се редя в колоните за газ.. карайте си газовите котлони...

:ranting:

:mhihi: :mhihi: не се разбираш ей пий си апчетата :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36