За смяната на клима-радиатора в купето?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320i 93г.
Мечтае да кара: i8

За смяната на клима-радиатора в купето?

Мнение от Alex_nes » 28 Юни 2013, 18:28

Здравейте колеги,
За един сезон климата бачка и следващаа година трябва да зареждам фреон отново,на машината закачена държи вакум иначе
след обстойни проверки в сервиз,МАСТОРА каза че Е36-цити имали слабо място което е въпросното радиаторче в купето
и трябва да се сменя.Въпроса ми едали наистина често се налага такъв ремонт или е възможно да е от О-пръстенчетата в купето по климатичната инсталация.След 100 на километра ще ходя да гледът с УВ лампа ,но е по друго като си наясно със статистиката :mhihi:
Благадаря предварително,„
Поздрави и безаварийно!
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: За смяната на клима-радиатора в купето?

Мнение от Atsalov » 28 Юни 2013, 20:42

Alex_nes написа:Здравейте колеги,
За един сезон климата бачка и следващаа година трябва да зареждам фреон отново,на машината закачена държи вакум иначе
след обстойни проверки в сервиз,МАСТОРА каза че Е36-цити имали слабо място което е въпросното радиаторче в купето
и трябва да се сменя.Въпроса ми едали наистина често се налага такъв ремонт или е възможно да е от О- в купето по климатичната инсталация.След 100 на километра ще ходя да гледът с УВ лампа ,но е по друго като си наясно със статистиката :mhihi:
Поздрави и безаварийно!

Сморед мен е много малко вероятно,по възможно да е кондензатора или семеринга на компресора. Разбира се че на вакум ще държи тогава семеринга се запрята на зад и държи, но при движение ще изпуска все пак е износваща се част. НО не е трудно и да си провериш изпарителя сваляй джабката,след това електрическия сноп ,сваляш филтъра за купето и ако ти е по малка тембирицата (главата) от моята ще можеш да погледнеш изпарителя,иначе използвай огледалце (като мен) и фенерче,така най лесно ще видиш ако има омасляване.А може да проявиш и изобритателност и да снимаш с телефон или фотоапарат, което по добре фокусира де. :lalala:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Юни 2013, 23:16

В същия филм ме вкара един "майстор" мене преди години , та свалях табло , прасе и т.н (има и тема по въпрос в която съм поместил снимки) .... Рядко (да не кажа много рядко) проблема е в изпарителя (радиаторчето в купето) .... в 90% от случаите изпуска от кондензатора (радиатора пред водния) , корозира с годините и изпуска най -често в долните ъгли или по страничната периферия ...
Аз пълхих 5 пъти моя климатик с оцветители при различни майстори и луковите глави не можаха да видят от къде точно изпуска ... на края се намериха едни момчета , които видяха , че испуска точно от долен ляв ъгъл на кондензатора .... Смених го и сега всичко е точно (ще видиме до кога ) .... :twisted:

Потребител
Аватар
Кара: 325 tds

Мнение от thehunter » 29 Юни 2013, 22:42

Alex_nes написа:Здравейте колеги,
и трябва да се сменя.Въпроса ми едали наистина често се налага такъв ремонт или е възможно да е от О-пръстенчетата в купето по климатичната инсталация.След 100 на километра ще ходя да гледът с УВ лампа ,но е по друго като си наясно със статистиката :mhihi:
Поздрави и безаварийно!

аз имам същия проблем, но при мен наистина е от радиатора зад таблото, понеже като се надуе системата се чува съскане от вътре , свалях жабката и сменях О пръстените (незнам защо им викат О пръстени като аз никъде през живота си не съм виждал Х пръстени или квадратни такива :D ) та се чудя дали да свалям таблото че казаха че после винаги скърца а и бегът на пасажера често гърмял дори след правилно свързване ! така че мисли дали си струват нервите и парите или можеш и без клима

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Юни 2013, 23:18

thehunter написа: та се чудя дали да свалям таблото че казаха че после винаги скърца а и бегът на пасажера често гърмял дори след правилно свързване ! така че мисли дали си струват нервите и парите или можеш и без клима

Това за бега е пълна глупост , ако всичко се свърже както трябва няма проблеми ! За скърцането .... също е относително , ако се направи както трябва няма грижи .... Дали си струват нервите и парите - всеки сам преценява ... , а дали може без клима ...ми сигурно може , то бащите ни и дядовците не са имали климатици в колите , пък са карали .... що пък и ние да не караме така или пък не .... то ква е разликата , те са карали жигули и москвичи без климатици , пък ние караме "некви" БМВ-та дето уж са с климатици ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 29 Юни 2013, 23:45

това със скърцането на таблото е най-голямата глупост, не знам как трябва да го сложиш, за да се разкърца нещо там.
сигурно това е тръгнало от някой, който въобще никога не е свалял табло..

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 30 Юни 2013, 0:13

JOGI написа:това със скърцането на таблото е най-голямата глупост, не знам как трябва да го сложиш, за да се разкърца нещо там.
сигурно това е тръгнало от някой, който въобще никога не е свалял табло..

Или е свалял , но не е слагал болтовете и видиите обратно по местата им! :lol: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 325 tds

Мнение от thehunter » 02 Юли 2013, 20:18

Всичко казано след мен само ме обнадеждава , остава да намеря малко пари и нерви и ще се сваля таблото :)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Юли 2013, 11:38

Ето ти едно мотивиращо видео:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Юли 2013, 21:21

b00st написа:Ето ти едно мотивиращо видео:

:mhihi: Тоя китаец е бърз , ама аз мисля , че мога по -бързо да сваля прасето ...
На моята кола засичах време - отне ми точно 2 часа да изкарам прасето ....

Потребител
Аватар
Кара: 320i 93г.
Мечтае да кара: i8

Мнение от Alex_nes » 05 Юли 2013, 22:52

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ видеото е турбо

И на мен ще ми трябва фото апарат...иначе на есен го мятам
Благодаря на колегата за видеото :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

Назад към E36