Смяна на двигател моля за помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Re: Смяна на двигател моля за помощ
zvetiko написа:chernobila написа:boris_k написа:В тази обява има снимки на няколко коли.
С или без DSC, диференциала е един и същ. Трябва ти заради предавателното му число!
Боби (ако мога така да се обръщам към теб) имам последен въпрос към теб и в събота скачам в джаза с 3.5 06.2001 година (спрях се на 3.5 поради факта,че 2.8 ще е същото за поддръжка и разход като на 3.5):
1.Мога ли да ползвам компресора на климатика от 5.4 на 3.5?
2.Мога ли да взема само изпусквателният колектор без катализаторите и да сложа моята генерациа?
Благодаря предварително
Всичко е по-скъпо по отношение на подръжката- като нови части общо взето е в пъти по-скъпо, като части втора ръка ще ги намираш много по-трудно, защото 3.5 се среща доста по-рядко от 2.8 и ще си принуден да купуваш нови. Да кажем водната помпа на 2.8 се намира за 70лв. на 3.5 е със 100-200лв. по-скъпа.
Аз пък съм на мнение че щом искаш да караш най-високия клас на бмв макар и по-стар модел ще даваш пари за части дори и нови.Това са автомобили за хора с възможност да ги поддържат.а не побългаряване.На мен лично ми е писнало от коли побългарени и възможно по най-циганския начин замазани.Включително и моят автомобил беше попаднал на такива мангали та го бяха опропастили.Да не е готино като извадиш една торба пари за да я направиш но щом искаш да се кефиш ще си плащаш.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
zvetiko написа:chernobila написа:boris_k написа:В тази обява има снимки на няколко коли.
С или без DSC, диференциала е един и същ. Трябва ти заради предавателното му число!
Боби (ако мога така да се обръщам към теб) имам последен въпрос към теб и в събота скачам в джаза с 3.5 06.2001 година (спрях се на 3.5 поради факта,че 2.8 ще е същото за поддръжка и разход като на 3.5):
2.Мога ли да взема само изпусквателният колектор без катализаторите и да сложа моята генерациа?
Благодаря предварително
Всичко е по-скъпо по отношение на подръжката- като нови части общо взето е в пъти по-скъпо, като части втора ръка ще ги намираш много по-трудно, защото 3.5 се среща доста по-рядко от 2.8 и ще си принуден да купуваш нови. Да кажем водната помпа на 2.8 се намира за 70лв. на 3.5 е със 100-200лв. по-скъпа.
Влади колко пари даде за неговата водна помпа ако не е тайна?

- chernobila
- младши ентусиаст
-
Колеги спешно ми трябва да знам колко тежи 3.5 окомплектован и дали може да го събера в е46 комби
300 килограма има ли?

- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Мисля, че е около 220 кила
ето го събран в е46 http://www.rs6.com/pics/Various/RUF-Essen-2003-18.jpg

- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Пусни си нова тема в подфорум Е46 там колегите ще знаят повечко по новия ти проблем 

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Колеги,колегата пита дали може да го сложи в багажника за да си го докара от точка А до точка Б,а не дали може да го сложи в коша на Е46.Според моите наблюдения тежината няма да ти е проблем но незнам дали ще го вкараш отзад,мотора си е голям.
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
amgpower написа:Колеги,колегата пита дали може да го сложи в багажника за да си го докара от точка А до точка Б,а не дали .......
Ем да де точно затова иде реч, който има Е46 комби там ще му отговори какъв е обема на багажника и колко кила носи

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- chernobila
- младши ентусиаст
-
Колеги благодаря на всички
Мотора пътува с Еконт - не ми се искаше да тормозя е46 на дедото и качих само скоростите,полуоските,кардана и диференциала и пак клекна яко ..Утре ще кача снимки на ваденето,а от събота и на слагането в моето купе.Докато си пътувах 1100 км ме озадачиха 2 неща - пак трябва да помагате
1.Колата,от която купих двигателя е от Англия - има ли разлика в изпусквателните колектори заради положението на кормилната кутия?В смисъл дали ми трябва изпусквателен колектор от кола с лява дирекция?Взел съм колекторите до лещата дали ще стане?
2.Кой в София може да ми направи окабеляването да запали мотора?Взел съм всички компютри + ЕВС + чипа на колата,но колата от която купих мотора е 06.2001 г и е с ромбоидният ключ,а моят е старият - нов ключ ли ми трябва?

1.Колата,от която купих двигателя е от Англия - има ли разлика в изпусквателните колектори заради положението на кормилната кутия?В смисъл дали ми трябва изпусквателен колектор от кола с лява дирекция?Взел съм колекторите до лещата дали ще стане?
2.Кой в София може да ми направи окабеляването да запали мотора?Взел съм всички компютри + ЕВС + чипа на колата,но колата от която купих мотора е 06.2001 г и е с ромбоидният ключ,а моят е старият - нов ключ ли ми трябва?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Би трябвало да има разлика в позицията на стартера, така знам от М60, но това си го провери лично 
Иначе се прави нов отвор от другата страна на блока, където се монтира стартера

- chernobila
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Би трябвало да има разлика в позицията на стартера, така знам от М60, но това си го провери лично
Видях,че има заготовка и от другата страна да се сложи стартера

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
chernobila написа:zvetiko написа:chernobila написа:boris_k написа:В тази обява има снимки на няколко коли.
Благодаря предварително
Влади колко пари даде за неговата водна помпа ако не е тайна?270 лева?Кога се сменя тая водна помпа? Всеки месец?
Влади даде 160лв. или 170лв. след като хванах някаква отстъпка. Помпата е германска, HEPU. Наистина не се сменя всеки месец, както и доста други неща, които ще смениш, но след като теглиш чертата няколко месеца, след монтажа на двигателя, в парично отношение ще си с още доста надолу- гарантирам ти го.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Рекламната секция на форума е май платена..... а Стоянчо е доста разтропан за да няма нужда от адвокат.... А пък ако има - ще му съдействам...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
Много ми се ще Стоян да я прави ама той си трае нещо 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
Ето го мотора 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
Колеги някой може ли да каже дали дали изпусквателните колектори от М60Б30 пасват на М63Б35ТУ?
Някой има ли представа от десен волан (стартера е отляво) дали мога да го оставя така (да не го местя отдясно) без да опира в кормилната кутия?Или ще трябва да го гледам докато двигателя и моста са на земята?
Ето тези са ми колекторите http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50