Смяна на двигател моля за помощ

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Re: Смяна на двигател моля за помощ

Мнение от amgpower » 21 Юни 2013, 19:51

zvetiko написа:
chernobila написа:
boris_k написа:В тази обява има снимки на няколко коли.
С или без DSC, диференциала е един и същ. Трябва ти заради предавателното му число!

Боби (ако мога така да се обръщам към теб) имам последен въпрос към теб и в събота скачам в джаза с 3.5 06.2001 година (спрях се на 3.5 поради факта,че 2.8 ще е същото за поддръжка и разход като на 3.5):

1.Мога ли да ползвам компресора на климатика от 5.4 на 3.5?
2.Мога ли да взема само изпусквателният колектор без катализаторите и да сложа моята генерациа?

Благодаря предварително

Всичко е по-скъпо по отношение на подръжката- като нови части общо взето е в пъти по-скъпо, като части втора ръка ще ги намираш много по-трудно, защото 3.5 се среща доста по-рядко от 2.8 и ще си принуден да купуваш нови. Да кажем водната помпа на 2.8 се намира за 70лв. на 3.5 е със 100-200лв. по-скъпа.

Аз пък съм на мнение че щом искаш да караш най-високия клас на бмв макар и по-стар модел ще даваш пари за части дори и нови.Това са автомобили за хора с възможност да ги поддържат.а не побългаряване.На мен лично ми е писнало от коли побългарени и възможно по най-циганския начин замазани.Включително и моят автомобил беше попаднал на такива мангали та го бяха опропастили.Да не е готино като извадиш една торба пари за да я направиш но щом искаш да се кефиш ще си плащаш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 21 Юни 2013, 19:59

zvetiko написа:
chernobila написа:
С или без DSC, диференциала е един и същ. Трябва ти заради предавателното му число!

Боби (ако мога така да се обръщам към теб) имам последен въпрос към теб и в събота скачам в джаза с 3.5 06.2001 година (спрях се на 3.5 поради факта,че 2.8 ще е същото за поддръжка и разход като на 3.5):

2.Мога ли да взема само изпусквателният колектор без катализаторите и да сложа моята генерациа?

Благодаря предварително

Всичко е по-скъпо по отношение на подръжката- като нови части общо взето е в пъти по-скъпо, като части втора ръка ще ги намираш много по-трудно, защото 3.5 се среща доста по-рядко от 2.8 и ще си принуден да купуваш нови. Да кажем водната помпа на 2.8 се намира за 70лв. на 3.5 е със 100-200лв. по-скъпа.

Влади колко пари даде за неговата водна помпа ако не е тайна? :winky: 270 лева?Кога се сменя тая водна помпа? Всеки месец? :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 28 Юни 2013, 21:56

Колеги спешно ми трябва да знам колко тежи 3.5 окомплектован и дали може да го събера в е46 комби :mrgreen: 300 килограма има ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 29 Юни 2013, 16:27

Мисля, че е около 220 кила :D ето го събран в е46 http://www.rs6.com/pics/Various/RUF-Essen-2003-18.jpg
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 29 Юни 2013, 16:50

Пусни си нова тема в подфорум Е46 там колегите ще знаят повечко по новия ти проблем ;)
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 29 Юни 2013, 19:39

Колеги,колегата пита дали може да го сложи в багажника за да си го докара от точка А до точка Б,а не дали може да го сложи в коша на Е46.Според моите наблюдения тежината няма да ти е проблем но незнам дали ще го вкараш отзад,мотора си е голям.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 30 Юни 2013, 8:07

amgpower написа:Колеги,колегата пита дали може да го сложи в багажника за да си го докара от точка А до точка Б,а не дали .......

Ем да де точно затова иде реч, който има Е46 комби там ще му отговори какъв е обема на багажника и колко кила носи ;) Ама все си мисля, че ще е по-добре с някакъв ван, пикап или баничка предвидени за повечко килца товар да се транспортира.
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 01 Юли 2013, 20:17

Колеги благодаря на всички :bchug: Мотора пътува с Еконт - не ми се искаше да тормозя е46 на дедото и качих само скоростите,полуоските,кардана и диференциала и пак клекна яко ..Утре ще кача снимки на ваденето,а от събота и на слагането в моето купе.Докато си пътувах 1100 км ме озадачиха 2 неща - пак трябва да помагате :mrgreen:

1.Колата,от която купих двигателя е от Англия - има ли разлика в изпусквателните колектори заради положението на кормилната кутия?В смисъл дали ми трябва изпусквателен колектор от кола с лява дирекция?Взел съм колекторите до лещата дали ще стане?

2.Кой в София може да ми направи окабеляването да запали мотора?Взел съм всички компютри + ЕВС + чипа на колата,но колата от която купих мотора е 06.2001 г и е с ромбоидният ключ,а моят е старият - нов ключ ли ми трябва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Юли 2013, 20:55

Би трябвало да има разлика в позицията на стартера, така знам от М60, но това си го провери лично 8)
Иначе се прави нов отвор от другата страна на блока, където се монтира стартера ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 01 Юли 2013, 21:17

cod-cdbp написа:Би трябвало да има разлика в позицията на стартера, така знам от М60, но това си го провери лично 8)
Иначе се прави нов отвор от другата страна на блока, където се монтира стартера ;)

Видях,че има заготовка и от другата страна да се сложи стартера :mrgreen: Няма ли някой с М62Б35ТУ да каже как е при него :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Юли 2013, 14:41

chernobila написа:
zvetiko написа:
chernobila написа:

Благодаря предварително

Влади колко пари даде за неговата водна помпа ако не е тайна? :winky: 270 лева?Кога се сменя тая водна помпа? Всеки месец? :winky:

Влади даде 160лв. или 170лв. след като хванах някаква отстъпка. Помпата е германска, HEPU. Наистина не се сменя всеки месец, както и доста други неща, които ще смениш, но след като теглиш чертата няколко месеца, след монтажа на двигателя, в парично отношение ще си с още доста надолу- гарантирам ти го. ;) Ако пък хванеш някой, който само си мисли, че може да ти направи инсталацията, гледайки само схеми, но без да може да разсъждава, ще си разбиеш и нервната система. ;) Затова, аз на твое място бих се насочил към cod-cdbp ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 02 Юли 2013, 15:55

Рекламната секция на форума е май платена..... а Стоянчо е доста разтропан за да няма нужда от адвокат.... А пък ако има - ще му съдействам...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 02 Юли 2013, 20:12

Много ми се ще Стоян да я прави ама той си трае нещо :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 04 Юли 2013, 20:41

Ето го мотора :mrgreen:

996505_10200690893567258_1156302166_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 10 Юли 2013, 18:55

Колеги някой може ли да каже дали дали изпусквателните колектори от М60Б30 пасват на М63Б35ТУ? :help: Някой има ли представа от десен волан (стартера е отляво) дали мога да го оставя така (да не го местя отдясно) без да опира в кормилната кутия?Или ще трябва да го гледам докато двигателя и моста са на земята? :help: Ето тези са ми колекторите http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50

ПредишнаСледваща

Назад към Е38